Fără categorie

JOCURILE COPILARIEI ca un…joc!

Spread the love

Iti scriu eu, TIMPUL. Te-am pierdut de mult din zona mea de proximitate. Mai stii, acum 20 ani, cand erai undeva in fata blocului si a venit un tiganus cu look asa de spaniol si ti-a aratat un joc de construit !? Mai stii !?

Pe atunci tu inca erai la putere. Si ti-a cerut la schimb acea jucarie verde inscriptionata BRICK GAME 576 in 1, era prima consola portabila de jocuri video. Chiar daca nu arata cum arata astazi sute de jocuri educative dar, era ceva.

In acei ani 90, au aparut apoi console 999 in One, 1001 in One dar toate aveau doar cateva zeci de jocuri repetate si in care se schimbau doar misiunile sau patratelele. Astazi copiii au jocuri educative la EduClass . Astazi jocurile sunt diferite si mult mai inteligente. Vreti sa-ti explic?

➡ Educatia prin joc cu jucarii de construit si jucarii educative

Cu jocurile educative, fie ele de colorat, sculptat sau jocuri constructii, invatatul nu mai este o corvoada! Ideale atat pentru studiul individual cat si pentru clasa, jocurile educative transforma activitatea de invatare intr-una extrem de placuta, distractiva si mai ales memorabila!

Se stie ca notiunile pe care cei mici le descopera personal, prin experiente proprii, se fixeaza mult mai usor si pentru mai mult timp. Alege instrumentul perfect pentru o invatare rapida accesand colectia noastra de jocuri educative matematice, lingvistice, de antrenare a logicii sau stiintifice de pe site-ul educlass.ro.

De ce m-am hotarat sa-ti scriu,eu, Timpul!? Pentru ca ai gresit! Pentru ca eu intineresc in continuare si tu esti cel care imbatraneste si chiar daca iti mai iei cate o gura de oxigen cand se mai poarta retro catre un device din vremea ta, Tamagotchi de atunci n-are legatura cu aplicatia de Android pentru smartphone-uride astazi.

Mai stii ce era Tamagotchi!? Mai tarziu ai descoperit consola. Iti mai aduci aminte de prima consola? Si cate luni ti-a luat pana ai ajuns la castel cu personajul Mario Bros, pana ai salvat printesa fara trucaje, fara vieti infinite, fara cheat-uri. Apoi, singur-singurel ai descoperit vrejurile de fasole magice, taramurile ascunse, toate secretele unui joc color configurat pe 16 biti.

Imi aduc si acum aminte de parca a fost ieri de clipele cand jucai ratele si vanatorii pe consola alaturi de surioarele tale, cand alergai sa prinzi steagul sa primesti cat mai multe puncte. Cate joystick-uri n-ai facut praf din cauza unor nivele, din cauza balaurului, dar tu, ca un naiv, ai crezut ca ma opresc. Dar nu, EU in continuare intineream iar tu traiai in lumea ta placida si rece si credeai ca totul se termina cu Mario.

Au urmat si alte jocuri. Sa nu uitam de Terminator 2 pe discheta, fotbal pe discheta, F1 pe discheta si multe alte jocuri. Sa nu uitam acele jcouri sportive. Ce amintiri…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.