Fără categorie

Irina Alionte: Shakespeare School nu este doar o scoala, este un mod de viata elitist

Spread the love

Irina Alionte este licentiata a Facultatii de Marketing din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti, iar in prezent ocupa pozitia de Marketing Manager la centrul de invatare a limbii engleze Shakespeare School din Bucuresti.

Pana in prezent Irina a participat la numeroase conferinte, traininguri si seminarii de marketing si a castigat premii la concursuri organizate pe plan local, national si international, premii dintre care spicuim:

“Inspire 2009” organizat de Evensys, premiul II la concursul national “Dupa sesiune, pleci la Strasbourg” organizat de Institutul European din Romania, premiu special pentru “Consistency” de la departamentul de marketing al Kraft Foods in cadrul seminarului “How to create a total interaction with the consumer” si premiul I la un concurs international de eseuri organizat de CIPE (Center for International Private Enterprise, Washington), la categoria “Reforma educatiei si piata muncii”.

Cunostintele dobandite la nivel avansat de cunoastere a limbii engleze sunt evidentiate de doua certificate internationale de limba obtinute in urma sustinerii examenului Cambridge Advanced English si  a testului TOEIC (Test of English for International Communication), precum si de absolvirea cursurilor unui liceu bilingv- Colegiul National George Cosbuc din Bucuresti si obtinerea atestatului de competenta profesionala.

In cadrul scolilor de vara organizate de Shakespeare School in strainatate (Marea Britanie, SUA) a fost lider de grup la Cambridge- Ridley Hall College (2006, 2007), Malta (2008), Londra- University College London (2008), New York-Rutgers University (2009), Londra- Southbank University (2009), precum si in Miami- Florida (2010).

Si pentru ca lucrurile de calitate nu vin niciodata singure, Irina are multe surprize pentru toti elevii elitisti si cu dragoste de carte si cunoastere…

Reporter: De cat timp esti implicata in proiectul Shakespeare School ?

Irina A.: Inca din 2007  ma ocup de tot ceea ce inseamna marketing in cadrul centrului de invatare a limbii engleze. Imi place cum ai formulat, faptul ca ma implic  si nu lucrez, pentru ca in definitiv este o afacere de familie  si mai mult decat un simplu job pentru mine – practic e ca o a doua “casa”, intrucat pun multa pasiune in ceea ce fac.

Reporter: Cu ce se diferentiaza Shakespeare School fata de alte (scoli private) centre de limbi straine din Capitala?

Irina A.: “Limba engleza altfel”– acesta este sloganul Shakespeare School tocmai pentru ca abordarea folosita in procesul de predare a limbii engleze este una neconventionala. In primul rand, folosim cele mai noi metode (drama, humanizing language learning, total physical response, aplicatii ale teoriei inteligentelor multiple,etc) si tehnologii de predare, iar pentru ca jocul e considerat de noi cheia invatarii eficiente, momentele cele mai ‘distractive’ din an pentru cursantii Shakespeare School sunt fara indoiala: Halloween, Christmas, St. Valentine’s Day, Easter si Summer Carnival, organizandu-se activitati specifice pentru fiecare sarbatoare in parte! De asemenea, in sediile Shakespeare School, fiecare aflat intr-o vila din zona rezidentiala, am reusit sa creem un cadru de lucru primitor, beneficiind de dotari de ultima generatie (săli de curs echipate cu televizor LCD, whiteboard, videoproiector şi tehnologia de top a tablei interactive). Suntem singurul centru de invatare a limbii engleze care detine aceasta tehnologie si prin aceasta am intentionat sa revolutionam modul de predare, fiecare lectie devenind astfel o experienta multimedia, unica pentru cursanti!
Un alt atu e reprezentat de varietatea mare de cursuri de engleza adaptate pentru cursanti de la 5 si pana la 25 de ani (de la engleza generala pana la pregatire pentru examene internationale Cambridge, Trinity, IELTS), iar complementar cursurilor obisnuite organizam si cluburi de conversatie cu profesori nativi. Anul acesta, la sfarsitul fiecarui modul de conversatie, cursantii vor avea o veritabila English Tea Party la partenerii nostri, ceainaria Carturesti, beneficiind de desfasurarea unei ore de engleza la o ceasca de ceai, intr-un cadru neconvential…ALTFEL! Mai mult, incercam sa promovam studiul limbii engleze si prin alte oportunitati educationale pe care le oferim cursantilor nostri si tinerilor din Romania, precum: scoli de vara de limba engleza in UK si SUA, programul de consiliere educativa „Destination UK” (explicand procesul de admitere la universitati din Marea Britanie), dar si concursul national de creatie in limba engleza.

Reporter:  Stiu ca pregatiti in acest an o noua editie a concursului de eseuri in limba engleza 2011 Shakespeare School Essay Competition. Ce ne poti spune despre editia de anul trecut?

Irina A.: Intr-adevar, anul acesta se va desfasura cea de a treia editie a concursului national de creatie in limba engleza, devenit deja o traditie. Succesul de anul trecut al competitiei a fost enorm, reusind sa faca inconjurul tarii, adunand eseuri din peste 350 de localitati, de la mai mult de 3100 de fani ai limbii engleze de pretutindeni! Eseurile s-au trimis intr-un ritm atat de ametitor, incat nici serverul nostru nu a mai putut tine pasul. Se pare ca marea majoritate a participantilor a fost vizitata de “muza inspiratiei” de abia pe ultima suta de metri, ceea ce a dus la blocarea serverului din cauza numarului mare de eseuri primite si implicit la prelungirea inscrierilor. Cu siguranta, lupta a fost stransa, sarcina juriului nu a fost deloc usoara, procesul de evaluare laborios, insa entuziasmul cu care tinerii au raspuns provocarii noastre si efortul depus de toti ne-a incurajat si ne-a insuflat putere de munca. Cei mai talentati s-au putut intoarce acasa cu o valiza cu premii, iar toti ceilalti cu un Certificat de Participare, dar si cu mandria de a fi participat la un concurs national. Pana la urma a fost o ocazie excelenta de a-si pune in valoarea creativitatea, cunostintele de limba engleza, originalitatea asa ca toti au meritat din plin felicitarile nostre!

Reporter: Care sunt temele pe care tinerii trebuie sa le abordeze in eseurile lor pentru concursul din acest an?

Irina A.: Nu dorim sa divulgam inca niciun amanunt legat de temele de eseu, anterior lansarii concursului. Nu va spun decat ca anul acesta vom lansa competitia nationala de eseuri sub egida Anului European al Voluntariatului, avand sprijinul Comisiei Europene in acest sens. Dar mai este foarte putin pana la lansarea concursului din 7 februarie, cand va vom dezvalui toate detaliile!

Reporter: Care este cel mai captivant sau cele mai captivante premii la editia din acest an?

Irina A.: Castigatorii 2011 Shakespeare School Essay Competition vor avea ocazia sa isi faca bagajele pentru Anglia, intrucat marile premii constau scoli de vara de limba engleza in Marea Britanie, in valoare de peste 1500 euro! Elevii de gimnaziu vor putea merge la St. Michael’s College, UK (2 locuri), iar cei intre 14-18 ani pot castiga o tabara la Oxford (premiul I) sau la Cambridge (premiul II). Pe langa acestea, v-am pregatit si multe alte surprize!

Reporter: Un mesaj pentru tinerii care citesc presainblugi

Irina A.: Realizez faptul ca diplomele, pregatirea teoretica, pur scolastica nu sunt totul in pregatirea cuiva si le recomand tinerilor sa se implice in cat mai multe activitati extra-curriculare care sa le aduca un plus de valoare adaugata. Spre exemplu, noi ii invitam sa gandeasca creativ si sa-si lase frau liber imaginatiei la concursul de eseuri in limba engleza organizat de Shakespeare School, sau la altele de acest gen in care se pot face remarati, sa traiasca macar o data experienta participarii la o scoala de vara in strainatate, care le deschide noi orizonturi si aspiratii, sa isi cultive un hobby cu pasiune, sa vorbeasca fluent cel putin 2 limbi straine (din care engleza e un “must”) si sa obtina certificatele internationale care atesta acest lucru, sau chiar, sa se ofere voluntari si sa incerce sa schimbe in bine ceva din societate!
In concluzie, dragi cititori ai PresaInBlugi, eu sper sa nu lasati sa treaca pe langa voi nicio oportunitate de autoperfectionare voi fara sa o fructificati, sa invatati si sa evoluati continuu, sa va diferentiati de ceilalti in ceea ce priveste viitoarea voastra cariera, sa reusiti sa castigati un plus de valoare din experienta altora si in final, sa gasiti indrumarea necesara pentru ascensiunea voastra profesionala!

interviu realizat de BOGDAN DARADAN


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.