Fără categorie

Introspectie intr-un viitor perpetuu – Avem masina, avem valoare, avem istorie

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Conceptul de autovehicul smart forvision creat în parteneriat cu Daimler a putut fi vazut acum ceva timp la SALONUL International Motor Show din Frankfurt. Autovehiculul a fost creat și axat pe eficiența energetică, pe structura ușoară și pe controlul temperaturii. Si daca tot vorbim de un automobil eficient energetic, acesta a fost echipat cu becuri LED auto asa cum era si firesc. Dar un automobil futurist, indiferent de design si alte aspecte, are si va avea nevoie de alternator, iar cand el are probleme, trebuie sa stii unde si cum poti sa-l repari.

12642939_1526317487662645_3672766605294138445_n

 Noul model combină designul, stilul de viață și tehnologia pentru a crea un autovehicul modern funcțional. Vorbim de cele mai moderne inovatii pe toate planurile. Inclusiv atunci cand vorbim de led-uri , vorbim de modelele avansate, si implicit te o tehnologie futurista in ceea ce priveste alternatorul.

➡ La ce foloseste un alternator

Alternatorul furnizeaza energia electrica necesara pentru functionarea unui autovehicul. La pornirea masinii bateria este cea care asigura necesarul de energie,dupa care intra in actiune alternatorul.

Acesta incarca bateria in continuu, asigurand tensiunea necesara pentru toate componenetele electrice si electronice ale masinii. Alternatorul are trei componenete principale :

  • Stator
  • Rotor
  • Diode si regulator de tensiune

Alternatorul este de fapt un generator de curent  electric. Rotorul acestuia este antrenat de motorul masinii printr-o curea de transmisie. Prin invartirea rotorului ,care este de fapt un magnet, in interiorul statorului, apare o tensiune indusa alternativa.Tensiunea alternativa este transformata in tensiune continua si stabilizata cu ajutorul diodelor si a regulatorului de tensiune.

➡ viitorul pe patru roti

Remarcându-se întotdeauna față de alte concepte auto, autovehiculul smart a fost predestinat pentru acest proiect de colaborare. Smart forvision reprezintă autovehiculul perfect pentru prezentarea noilor tehnologii. Cercetătorii și constructorii au reușit, în cadrul noului concept de automobil, să combine nu mai puțin de cinci premiere din domeniul auto: celule solare organice transparente, LED-uri organice transparente, jante confecționate complet din plastic, noi componente cu structură ușoară și straturi de acoperire și pelicule care reflectă radiațiile infraroșii. Toate acestea reduc consumul de energie al autovehiculului și astfel crește gradul de autonomie și confort.

Materialele și tehnologia de ultimă generație permit implementarea celor mai noi concepte în cadrul noilor automobile care nu doar economisesc energie, ci și produc energie. Creșterea autonomiei contribuie la îmbunătățirea performanței și economisirii resurselor autovehiculelor electrice. Autovehiculele smart forvision oferă soluții energetice eficiente, precum celulele solare care generează energie. Combinat cu diode organice emițătoare de lumină (OLED-uri) care economisesc energie, plafonul autovehiculului, acoperit cu celule solare, este ecologic și are o structură cu adevărat remarcabilă.

Autovehiculul smart forvision reunește tehnologii de ultimă generație precum structura ușoară multifuncțională și un sistem de comandă inteligentă a temperaturii, printr-un concept unic în materie de mobilitate și un design aparte. Împreună, industria chimică și cea auto aduc o contribuție semnificativă rentabilității, caracterului ecologic și siguranței autovehiculelor electrice. Prin autovehiculul smart forvision, BASF și Daimler și-au pus bazele unei mobilități electrice eficiente, durabile și fiabile.

 [yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.