Atelier de Idei

Între prostănacul violet şi gherla roşie cu accente de Zimbabwe

Spread the love

geoana11Ce te faci cand protanacul nu e chiar asa prostanac? Aceasta este o intrebare la care ar trebui sa reflecte cei inregimentati sub culoarea rosie a unui partid de centru-stanga ce pare a se afla in pragul autodistrugerii.

Dupa alegerile din 6 decembrie 2009 si trezirea lui Mircea Geoana din betia unei victorii nedigerate inca, majoritatea comentatorilor politici au considerat ca zilele sale in fruntea PSD-ului ar fi numarate. Lui Mircea Geoana i s-a pus eticheta de prostanac si cu asta multi psd-iti au crezut ca problema este transata, iar Mircea Geoana isi va face curand bagajele.

Din pacate cred ca prostanacul i-a surprins pe inteligentii aroganti din PSD si a stiut sa-si joace cu abilitate toate cartile de care dispunea. A venit cu idei noi in ceea ce priveste organizarea Congresului din 20 februarie, idei profund nestatutare, dar care au mers exact acolo unde orgoliul baronilor este cel mai sensibil: puterea.

cp1209Geoana a stiut ca are doi oameni de incredere: Liviu Dragnea si Marian Vanghelie. Prin noile schimbari propuse de Geoana, atributile secretarului general ar urma sa creasca, mangaindu-l cu aceasta pe Liviu Dragnea care, initial s-a gudurat la picioarele lui Geoana simtind ca pare a fi un loc caldicel.

Dar lucrurile s-au precipitat. Adrian Nastase, vazand ca PSD-ul devine din ce in ce mai mult un partid nedemocratic, si-a retras candidatura, mentionand pe blogul sau si motivele aferente.
–    data Congresului Extraordinar a fost astfel stabilită  încât să nu poată avea loc o dezbatere autentică în interiorul partidului;
–    organizatorii Congresului sunt deopotrivă şi candidaţi (arbitri şi jucători în acelaşi timp);
–    normele de reprezentare a organizaţiilor judeţene nu sunt representative;
–    Eliminarea din rândul delegaţilor a membrilor PSD consideraţi a fi „incontrolabili”.

vanghelie1Dar comicaria nu se opreste aici. Marean zis a lu Vanghelie l-a bagăt în p…a pe Geoană cu tot cu urechile lui aşa că…iata-ne ajunsi si la finele acestei mici povestioare cu aer rosu si iz de mucegai.

Pana la urma, prostanacul tot prostanac ramane si s-a vazut nevoit sa plece iarasi la petit prin tara, acum cand Congresul bate la usa. Geoana ii peteste pe toti, dar mireasa cea mai dorita ar fi Cristian Diaconescu, acesta ezitand totusi sa-i acorde mana unui Mircea Geoana care si la Congres este foarte posibil sa se culce presedinte si sa se trezeasca cu geamantanele afara.

Citeste aici postul complet pe DAN PATRASCU.eu

0 gânduri despre „Între prostănacul violet şi gherla roşie cu accente de Zimbabwe”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.