Fără categorie

Interviu: Vania Piersinaru – TEEN MEDIA ACADEMY un program pentru toate varstele!

Spread the love

Dacă ți-am spune că există oameni care-și dedică timp și viață teatrului, ai crede? Oameni cu joburi, cariere, obligatii sociale, care stau de la 8 la 17 sau de la 9 la 18 la birou in stres, in oboseala, fac task-uri si apoi, schimba paradigma sociala, realitate cu scena pentru ca, asa cum spunea si Shakespeare – Viata e o scena.

7522_big

Ce urmeaza sa povestesc nu vorbeste de un club elitist sau un program pentru un public restrans.  NU! TeenMedia Acamedy e mai mult decat o scoala de teatru, e un stil de viata si asta nu e tot. Luna septembrie adaugă încă un an pe harta experiențelor excepționale trăite in culise si dincolo de culise si, pentru ca suntem de multe ori niste „Toma Necredinciosul” si nu credem ceea ce nu vedem, te invit la aniversarea a ȘASE ani de TeenMedia ACADEMY – de data aceasta cu două producții impresionante realizate exclusiv cu studenti care au absolvit cursuri de actorie, care se vor juca pe scena Teatrului Național din București.

Si ca lucrurile sa fie speciale pana la capat am ales sa stau de vorba cu Vania Piersinaru despre conceptul de Scoala de Teatru pentru amatori sau TeenMedia Academy.

Cursuri-de-actorie-copy

Ce inseamna TeenMedia Academy?

Vania:  TeenMedia ACADEMY înseamnă bucuria jocului, regăsirea copilul din tine, nevoia de dialog și de a aparține unui grup, adrenalina scenei. Este mai mult decât simple cursuri de actorie sau de dezvoltare personala. Aici nu contează în ce domeniu lucrezi sau ce școli ai absolvit, ci curiozitatea și deschiderea față de această lume. De asta ai nevoie. Sa vrei sa incerci. Nu trebuie niciun pic de experienta. Dar putin curaj. Am avut cazuri de persoane care au venit spasite,  nesigure si azi au ajuns sa renunte le tot ce faceau pana atunci si sa aleaga sa faca actorie la modul profesionist. Nu-i i-am orientat noi catre asta, ei au ales sa-si doreasca sa fie studenti la UNATC.

Header-6-Ani-Teen-Media-copy

Majoritatea cursantilor Teen Academy nu aveau nicio legatura cu teatrul, multi poate nici macar nu aveau timp sa fie spectatori ca sa nu mai zic actori. Paradoxal, nu și-au dorit să fie pe scena, dar și-au luat în brațe misiunea și vă pot arăta și vouă ce înseamnă antrenamentul acestui curs de actorie LUNI de la ora 19 la TNB.

Pentru ca vorbim de TeenMedia Academy, sa inteleg ca vorbim doar de elevi de liceu, adolescenti?

Vania: Nici vorba. Avem intr-adevar un cursant, cel mai tanar de altfel care are in jur de 13-14 ani, dar avem si cursanti de 50 de ani care deja joaca in piese de teatru. Nu varsta te face tanar ci dorinta de a fi actor. „Teen” in cazul nostru inseamna „om nou pe scena” iar varsta nu mai e nicidecum un criteriu.

12003381_10153642367649288_8724762446935398732_n

Stiu ca cu ocazia acestei aniversari jubiliare, vor exista in premiera doua spectacole inedite. Despre ce e vorba?

Vania: Intr-adevar, vor exista doua spectacole doar cu proaspeti absolventi.

GUMĂ DE MESTECAT, un spectacol unde vor juca actori amatori precum: Ionuț Gurgu, Silvia Ciopată, George Stegaru/Grațiela Popa, Vitalie Teleman, Vlad Dobreanu, Ioana Codreanu, Angela Arva, Daniel Vlădesc, Mirela Topan, Ileana Daniela Anghel. 

Coordonator spectacol: Florin Frățilă

Este un spectacol despre despre viața, care uneori glumește cu tine. GUMĂ DE MESTECAT este o farsă a sorții, o tragicomedie despre o viață ratată. O poveste pe cât de amuzantă, pe atât de tragică, însă desprinsă dintr-o realitate a oamenilor comozi, fără țeluri, care și-au pierdut motivația undeva pe drum.

Cel de-al doilea spectacol se numește –  MAȘINĂRIA CEHOV, de Matei Vișniec cu actori amatori precum: Mihai Bădoi, Ionuț Gurgu, Iulian Babulea, Andrei Cotocu, Bogdan Stroe, Grațiela Popa, Diana Dumbravă, Dana Roman, Tara Constantinescu, Cora Manole.

Coordonator spectacol: Cristian Bajora

Toată lumea, când aude Cehov, aude teatru. Dar cine e Cehov azi și ce a rămas din el? MAȘINĂRIA CEHOV este un teatru al absurdului care îl aduce pe autor în viața personajelor sale.

Practic vor fi doua show-uri de teatru despre teatru intr-o viziune nemaintalnita pana acum pentru ca actorii traiesc intens replicile si totul pare viu.

alatura-1-copy

Pe mine deja m-ai convins si eu voi fi acolo. Daca mai sunt doritori, acestia cum pot veni la eveniment?

Vania: E foarte simplu. Curioși sau iubitori de teatru, sunteți așteptați – luni, 28 septembrie, de la ora 19:00, la Sala Studio a Teatrului Național București, pentru a viziona cele două spectacole realizate și jucate cu suflet: GUMĂ DE MESTECAT și MAȘINĂRIA CEHOV. Biletele se pot achiziționa si de la sediul Teatrului În Culise (Calea Călărașilor nr. 55 – cu rezervare la 0735 026 762). Pentru mai multe detalii despre spectacole vizitați www.teenmedia.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.