Fără categorie

INTERVIU: Improvisneyland, o lume atat de colorata, suspect de colorata!

Spread the love

Inside Out_CineForum_atelier de impro (2)Si, cum spuneam, inainte de lansarea pentru presa a animatiei Inside OUT, RanEvents Comm si CineForum au invitat cativa bloggeri curajosi la un workshop de improvizatie dement de spontan intr-o locatie diferita – ArTEA, sau ceai cu gust de arta. Sunt prea multe emotii prin mine pentru a cuprinde experienta in cuvinte, dar o sa va las o galerie foto relevanta.

Pe scurt, am ras, am vorbit pasareaSca, am vandut emotii, am angajat metrese, am cantat la pian imaginar, am simulat un karaoke, am vazut filme proiectate pe retina, si lista continua 😀

Pe scurt, dupa experienta mai sus mentionata, m-am gandit sa aflu mai multe despre Rozana si colegul ei Radu Romanticu 🙂

➡  Ce inseamna impovisneyland si cand si cum s-a nascut?

Rozana Radu: Improvisneyland inseamna echipa, familie, comunitate, brand, intalnire, incredere, pasiune, un mod de viata pentru noi 🙂

Aceasta trupa s-a nascut in anul 2008 la initiativa lui Axel Moustache, actor la Teatrul National din Bucuresti, care si-a dorit sa faca improvizatie alaturi de colegi actori. Astfel ne-a chemat pe noi si pe cativa altii, ne-am intalnit, am inceput sa ne cunoastem, sa lucram impreuna, unii au plecat, altii au venit, iar in cateva luni ne-am selectat natural in acesti 7 magnifici – Axel Moustache, Andreea Samson, Madalin Mandin, Monica Anastase, Pavel Barsan, Radu Ciobanasu si Rozana Radu…restul e istorie 🙂

➡ Stiu ca de 7 ani sunteti impreuna in aceeasi formula, 7 fantastici. Care e secretul, care e liantul?

Inside Out_CineForum_atelier de impro (3)Rozana Radu: E adevarat ce spui. Suntem aceeasi 7, de 7 ani, cum ne place noua sa spunem, cea mai longeviva trupa de improvizatie, in aceeasi formula, din Romania 🙂 Nu stiu daca e un secret sau nu, dar cred ca principalul lucru care ne uneste este Respectul pentru meseria noastra si implicit pentru noi.Evident ca pe langa asta se adauga Increderea dintre noi dobandita in atatea sute de spectacole si in mii de ore de antrenament, Iubirea pentru improvizatie, dar si pentru colegii cu care imparti o parte foarte importanta din viata ta,Curajul cu care ne-am aruncat in aceasta aventura ce parea imposibila la inceput, Bucuria pe care o traim atunci cand ne vedem sau cand jucam impreuna, Admiratia pe care o simtim unii pentru altii, atat din punct de vedere artistic, cat si uman, Speranta ca aceasta lume pe care am creat-o va insemna ceva pentru cei care o viziteaza si ii va ajuta pe cei care au nevoie de ea….

➡ Stiu ca o parte dintre voi ati fost la un concurs international de impro din Chicago. povesteste putin acea experienta?

Rozana Radu: Ca sa intelegi exact contextul o voi lua cu inceputul. Monica Anastase, colega mea, este directoarea primulul Festival National de Improvizatie din Romania – IMPRO, care anul acesta va avea ce-a de-a treia editie , intre 24 si 27 septembrie la Teatrul National din Bucuresti.La editia precedenta,cea din 2014, in urma unor ateliere conduse de 2 traineri de la Second City din Chicago, cea mai mare scoala de improvizatie din lume, s-a creat o echipa de 7 improvizatori din mai multe trupe, numita Thy Neighbour’s Goat ( Capra Vecinului, pe romaneste) – 3 dintre ei fiind din Improvisneyland ( eu, axel si monica)care au fost invitati sa participe, in aprilie,la editia 18 a celui mai mare si mai important festival din lume, Chicago Improv Festival.

Acolo am prezentat 2 formate de improvizatie , un musical denumit Unsung Heroes si bazat pe vietile unor romani care, desi au realizat lucruri importante, nu sunt cunoscuti publicului larg si unul de long-form ( o alta forma de improvizatie foarte putin practicata in Romania, dar pe care vrem noi, Improvisneyland, sa o aducem in atentie), numit ThROugh History si bazat pe 3 perioade importante din istoria Romaniei (dacii si romanii, Evul Mediu si comunismul ).

A fost o experienta care a depasit cu mult asteptarile noastre, am fost aplaudati, laudati si aclamati, am cunoscut oameni cu care am legat prietenii si am schimbat impresii pretioase,am prins curaj si incredere ca drumul pe care l-am ales in improvizatie este cel bun, dar si ca ne mai asteapta inca multe poteci pe care sa le descoperim si apoi sa le impartasim cu voi 🙂

Dar acest festival nu esti primul la care participam.Improvisneyland a fost in ianuarie la Amsterdam, la cel mai important festival de improvizatie din Europa,IMPRO Amsterdam aflat la editia 20, unde am descoperit noi orizonturi, am participat la workshop-uri, am cunoscut oameni minunati si deschisi, care ne-au bucurat, ne-au pus pe ganduri si ne-au motivat sa mergem inainte cu ceea ce ne place sa facem: sa improvizam!!

➡ De ce ai ales improvizatia si nu teatrul?

Rozana Radu: Am ales si improvizatia si teatrul si filmul si televiziunea 🙂 Imi place meseria asta din toate unghiurile ei. Improvizatia este partea pe care o dezvolt constant, este o parte din mine fara de care simt ca nu mai pot respira acum, dar fac si teatru si din toate celelealte.De exemplu, joc alaturi de colegii mei din Improvisneyland in spectacolul „Indispensabillii„, o comedie savuroasa, care este gazduit de Teatrul National din Bucuresti .

Am jucat si la Teatrul Foarte Mic, in spectacolul „Hamlet- un exercitiu” alaturi de Radu si Monica.Am facut si televiziune ( serialul Gasca difuzat pe Kanal D si emisiunea Razushow de pe TVR 2) si sper sa mai ocazia sa fac. Am facut si film ( Bunraku, un lung-metraj undeva am avut un rolisor alaturi de Woody Harleson si Demi Moore, Betoniera si Grindcore, 2 scurtmetraje romanesti premiate la Dakino si Tiff) si sper sa mai am ocazia sa fac. Imi place sa cred ca viata iti scoate in cale ceea ce ai nevoie si atunci eu lucrez in permanenta cu mine,sa ma dezvolt ca actor, dar si ca om, si sunt pregatita sa descopar ce imi rezerva viitorul.

➡ Stiu ca pregatiti in curand un eveniment jubiliar. Depre ce e vb?

Rozana Radu: Curand, adica pe 28 iunie, de la ora 19, in Music Club, sarbatorim 7 ani de Improvisneyland. Este un moment foarte important pentru noi, suntem 7 in trupa, facem asta de 7 ani, o sa fim inconjuirati de intreaga comunitate Improvisneyland care s-a format de-a lungul anilor din spectactatori, prieteni, cursanti ( noi suntem si traineri de teatru de improvizatie, facem asta de 5 ani de zile si ne place teribil de mult, familie si toti cei pe care i-am molipsit cu microbul improvizatiei 🙂

Formatul acestei aniversari este unul inedit:vor fi 2 parti diferite, si astfel 2 formate de improvizatie noi in Romania. Primul se numeste M-am indragostit pe net si este bazat pe aplicatia Tinder si cel de-al doilea Scene din Viata lui Dan Teodorescu( Trupa Taxi) si consta intr-un interviu cu el pe baza caruia vom improviza diverse scene…O sa fie cu emotii mari, cu bucurie si muuuuuuuuuuulta iubire.

O mostra video!

0 gânduri despre „INTERVIU: Improvisneyland, o lume atat de colorata, suspect de colorata!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.