Fără categorie

INTERVIU: DE LA CAPAT cu VOLTAJ la MAXIM!

Spread the love

voltaJÎn cadrul proiectului Euroscola, ediţia a VIII-a, membrii echipei “Young Spirits for Humanity” de la Colegiul Tehnic Motru au realizat un interviu cu membrii trupei VOLTAJ, având ca temă problemele pe care le întâmpină copiii ai căror părinţi lucrează în străinătate, care i-au determinat să opteze ca melodia De la capăt să reprezinte România la Eurovision.

Dacă mâine noaptea
N-ar mai avea vreo stea
Dacă într-una vântul
Spre mine ar sufla
Tu ai fi motivul, tu ai fi motivul
Să pot, să pot s-o iau de la capăt.
(Voltaj, De la capăt)

Bună ziua! În primul rând, ne bucură receptivitatea cu care aţi răspuns la invitaţia echipei Young Spirits for Humanity. În faţa unor asemenea artişti de succes, precum este trupa Voltaj, ne ridicăm pălăria şi vă transmitem aprecierile noastre pentru faptul că reuşiţi să sensibilizaţi de fiecare dată publicul prin intermediul Hiturilor care ne fac să plângem şi zâmbim cu VOLTAJ-ul la MAXIM.

➡ Pentru început, vă rog să ne spuneţi cum s-a născut campania “De la capăt” ce vizează cauza copiilor rămaşi în ţară fără părinţi. Care este mesajul principal al melodiei “De la capăt”? (Prof. Mihaela Crăciunescu)

Melodia am compus-o şi produs-o cu băieţii de la Deepside Deejays, iar versurile sunt scrise pentru copiii noştri şi din dragoste pentru copiii noştri. Prin intermediul celor de la Deepside Deejays l-am cunoscut pe Sabin Dorohoi. El este regizorul filmului din a cărui peliculă s-au extras imagini pentru videoclip. Când am văzut imaginile filmului am înţeles că se potrivesc perfect cu melodia noastră şi ne-am dat seama că dragostea faţă de copii se poate extinde şi poate deveni un mobil în sine iar piesa se poate referi la dragostea pentru copii în general.

voltaj➡ Care consideraţi că sunt principalele consecinţe care se răsfrâng asupra copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate? (Alexandra Kokay)

Copiii resimt foarte tare lipsa părinţilor. Ei au nevoie de atenţie, de timp petrecut împreună, de afecţiune şi ar da orice pentru o îmbrăţişare din partea mamei sau a tatălui său pentru o oră de joacă împreună. Lipsa acestor lucruri simple şi fireşti aduce de cele mai multe ori traume emoţionale puternice, care îşi pun amprenta în mod negativ asupra felului în care se dezvoltă copilul din punct de vedere psihic şi sufletesc.

➡ Ce trebuie să facem pentru ca bătăile inimii celor dragi să nu mai bată pe fusuri orare diferite? (Vladimir Costea)

Cu cât campania este mai vizibilă, cu atât, suntem convinşi, se vor găsi soluţii şi oameni care să-i sprijine pe aceşti copii. Credem că e o sensibilizare şi a celor deja plecaţi, să încerce să găsească soluţii de reîntregire a familiei, chiar dacă aceste soluţii se găsesc foarte greu. Am prezentat pe canalul nostru de Youtube, un serial de 10 episoade cu cazuri fericite, familii reunite care au luat-o împreună De la capăt! Sperăm să fie motivaţionale.

În viitor, proiectul nostru va continua alături de cele două asociaţii cu care facem lucruri frumoase de mai bine de 5 ani. Iar noi sperăm să ni se alăture şi altele, în încercarea de a sprijini copiii şi tinerii aflaţi în dificultate din România.

0Z2A9686 (1)

➡ Comparativ cu statele membre ale Uniunii Europene, cum se poziţionează România în raport cu numărul copiilor ai căror părinţi lucrează în străinătate? (Ionuţ Truşcă)

Din câte ştim noi România se situează printre ţările cu cei mai mulţi copii rămaşi singuri acasă. Ultimul studiu realizat anul trecut arată că aproximativ 80.000 de copii cresc fără părinţi, aceştia fiind plecaţi în străinătate să muncească.

➡ Ce ar trebui îmbunătăţit în România pentru a-i împiedica pe aceşti părinţi să plece în străinătate? (Oana Pârlea)

Ar trebui schimbate multe lucruri, dar credem că schimbarea cea mai importantă vine de la noi oamenii. Se zice să fii schimbarea pe care vrei s-o vezi în lume, aşa că noi am făcut primul pas când am iniţiat Campania “De la capăt”.

➡ Ce mesaj le transmiteţi tinerilor care oscilează între România şi străinătate? (prof. Niculina Chiţulescu)

Fiecare tânăr îşi caută drumul spre succes şi spre fericire. Noi ne dorim ca drumul său să ducă spre România.

Material realizat de  Adrian-Vladimir Costea si echipa Young Spirits for Humanity

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *