Fără categorie

Interviu: Cristina Boncea, o minora care a schimbat paradigma in literatura cu o carte pornografica!

Spread the love

11182212_1830474177176698_8814313623964150594_nCristina Boncea este un Capricorn de doar 17 ani. Nascuta la 1 ianuarie, Cristina se considera o persoană încăpățânată, care nu vrea decât să scrie, iar cand scrie, declanseaza conflicte, reinventeaza paradigme si ajungi sa te intrebi daca ideea unei adolescente de 13 ani ahtiata dupa sex, droguri si violenta (personajul principal din cartea ei) e doar un produs SF sau astfel de cazuri denaturate se gasesc si in societatea moderna de astazi.

Locuiește în București, îi plac pisicile și orice ține de viața de noapte. Romanul ei de debut este cea mai mare realizare de până acum, iar cărțile sunt obiectele pe care le prețuiește cel mai tare. Motto-ul după care se ghidează în viață este „Muncește așa de tare, încât idolii tăi să îți devină rivali”.  Dar sa descoperim impreuna povestea din spatele unei carti controversate – OCTOPUSSY!

Cum s-a nascut aceasta carte curajoasa care prezinta scene hardcore de sex si pune accent pe decadenta unei adolescente. De unde a venit sursa de inspiratie?

11258109_1837027186521397_1786289243909031123_nNu as spune ca se pune atat accentul pe decadenta cat pe diferenta dintre aparenta si esenta si limita dintre sanatate mintala si nebunie sau poate chiar, incrucisarea celor doua si batalia ce are loc in mintea fiecarui om legat de acestea. Cartea s-a nascut din interiorul meu, ca orice creatie, si consider ca ma reprezinta pe mine si viata mea de pana acum la perfectie. N-as putea spune de unde am gasit fiecare idee, fiecare nume – cred ca acestea sunt lucruri care pur si simplu vin de la sine atunci cand talentul tau este acela de a scrie.

Ce inseamna titlul cartii. Care e mesajul ascuns in spatele sau?

Mesajul este bine descris intr-un capitol al cartii insa semnificatia sa pe scurt este ca „Octopussy” = numele unei noi boli mintale iar cel care a descoperit-o s-a inspirat dintr-un desen al unei caracatite din care se putea percepe de altfel si un vagin. Aici sta dualitatea semnficatiei cuvantului, sensul propriu si cel figurat care se refera la simptomele acestei boli mintale, unde fiecare om care sufera de ea vede lucrurile dintr-un unghi diferit decat ar parea la prima vedere pentru un om sanatos mintal.

11265022_1834567966767319_3965513149814011060_nCare a fost cel mai negatic feed-back cu privire la cartea ta si din partea carei persoane a venit?

Nu exista „cel mai negativ feedback” si sincera sa fiu, nici nu le-am citit pe toate publicate pana acum, deci nu as putea sa dau niciun nume. In principiu, daca un om e incredibil de ofensat de ce am scris eu, eu cred ca acel om mi s-ar adresa personal, chestie care nu s-a intamplat inca pana acum…

Cum au primit profesorii cartea?

Sunt cateva persoane la scoala care stiu ca eu am publicat o carte dar nu cred ca vreunul dintre ei a citit-o si oricum, toata lumea pastreaza tacerea – chestie care imi place, pentru ca ador misterele in general. Totusi, daca cineva nu m-a luat departe inca, pentru a-mi spune vreo doua cuvinte dulci legate de Octopussy, consider asta un semn…

Vei scrie in continuare in acest stil?

Am terminat volumul doi in exact acelasi stil. Eu cred ca stilul meu o sa devina clar dupa ce voi scrie si voi publica mai multe romane. Momentan, nici eu nu-mi pot da seama care-mi sunt caracteristicile literare dupa care cineva imi poate recunoaste „operele”, eu doar continui sa scriu asa cum mi se pare mai la indemana…

Ce crezi tu ca ar trebui inteles din cartea ta si care e publicul tau?

Publicul meu este format din toti oamenii cu mintea deschisa, care vor sa se auto-provoace in intelegerea povestii pe care am scris-o eu. Mesajul cartii consta fix in elementele pe care am decis sa pun accentul asa ca tocmai acestea trebuie analizate in detaliu.

Un mesaj pentru cititori

Sper sa acceptati aceasta provocare, de a vedea daca povestea mea va poate releva cate ceva despre societate, firea umana si chiar despre voi insiva. Cativa oameni au reusit deja sa inteleaga lucrurile dintr-o perspectiva foarte apropiata de a mea asa ca sunt curioasa daca si voi veti face la fel… Va multumesc pentru sansa acordata iar daca ati citit deja cartea, va multumesc pentru acest lucru. Urmariti-ma in continuare pe Facebook pentru a afla noutati din cariera mea de tanar scriitor…

10649821_1788038118086971_5091051051894345293_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.