Fără categorie

INTERVIU: AMI – Pauza de vise in blugi!

Spread the love

ami 1500x500+2 1Singură m-am închis,
Ca o prizionieră-ntr-un vis,
Visul din care singura cale de evadare eşti tu,
Toate momentele încă mă bântuie,
El nu-i ca tine, parte din mine,
Simt că lipseşte ceva.
Unde sunt nopţiile-n care mă aveai,
Atât de aproape şi dulce mă simţeai,
Unde sunt nopţile noastre perfecte,
Unde eşti tu.
Somnu’ nu mă ia, hai, ia-mă tu
Am nevoie de tine
Noaptea mă stinge, aprinde-mă tu,
Aprinde-mi sufletu’

➡ Bună AMI, îţi mulţumesc pentru bunăvoinţa de a-mi oferi acest interviu. Pentru început, te rog să-mi vorbeşti despre tine? Cine este AMI? Dacă ar fi să alegi un cântec, un cuvânt sau o carte care să te caracterizeze, ce ai alege?

AMI: Hey! Am să încep prin a-mi explica numele de scenă AMI! Sunt iniţialele mele: Andreea Moldovan Ioana. Multă lume mă întreabă de ce am ales acest nume. Tocmai ce trebuia să lansez primul meu single ‘ Trumpet Lights’, habar nu aveam dacă va fi hit sau nu.. şi trebuia să îmi găsesc urgent un nume de scenă.

Vroiam să fie şi parte din mine şi atunci am rămas la iniţialele mele. E foarte uşor de reţinut, e scurt, e mic ca şi mine (sunt mignonă), şi cuprinde tot numele meu într-un singur cuvânt. În altă ordine de idei, cânt de când mă ştiu, aveam 3 ani şi jumătate când am început să cochetez cu muzică, iar de atunci doar asta mi-am dorit să fac.

2procesRespir muzică, trăiesc cu muzică, aş mânca şi muzică dacă s-ar putea, iar tot ce îmi doresc pe viitor, e să fac lucruri din ce în ce mai de calitate şi să nu-mi dezamăgesc niciodată publicul. Iar dacă ar fi să mă caracterizez, nu cred că aş putea să mă rezum la un cuvânt, o carte sau un cântec… e mult prea dificil, fiindcă am mai multe laturi care se activează în funcţie de zi, stare, situaţii etc. De obicei las pe alţii să mă caracterizeze. Aşa văd într-adevăr cum sunt percepută de cei din jur.

➡ Ce reprezintă pentru tine muzica?

AMI: Tot. E o întrebare la care nu ştiu să vă răspund, fiindcă nu găsesc cuvinte prea măreţe să exprim pasiunea mea pentru muzică.

➡ Când ai luat hotărârea de a te apuca de cântat şi cum a evoluat această hotărâre?

AMI: Eram prea mititică, ca să ştiu ce e muzica atunci, pe la vârsta de 3 ani. Ştiam doar că îmi place să fiu pe scenă în atenţia lumii, fără niciun trac. Părinţii mei, au fost cei care au luat hotărârea de a mă înscrie la Palatul Copiilor din Baia Mare, acolo unde am învăţat să fiu un mic artist. Apoi a urmat Liceul de Muzică, unde am studiat şi vioara timp de 12 ani, şi am înţeles muzica dintr-o altă perspectivă.

Şi ca să fie totul ca la carte, am terminat şi Conservatorul unde mi-am completat cunoştinţele. Între timp, am studiat foarte mult, am avut colaborări cu unii dintre cei mai mari artişti de la noi, m-am format şi acumulat experienţă, m-am pregătiţi din toate punctele de vedere fiindcă ştiam că într-o zi o să reuşesc să ajung acolo unde mi-am propus.

➡ Care sunt avantajele şi obstacolele cu care te-ai confruntat din momentul în care ai început să cânţi?

1545181_831388283613492_6013989596273556067_nAMI: Unul dintre avantajele mele, cred, că este ambiţia! Îmi doream de mică lucrurile de care mă bucur acum, şi sunt mândră că am ajuns să îmi ating scopul. În lumea muzicii dai mereu de obstacole mai mari sau mai mici, dar pe mine nu m-a doborât niciunul fiindcă am ştiut să fiu răbdătoare şi să îmi aştept rândul 🙂 Trăiesc prezentul şi îmi doresc să fiu din ce în ce mai bună!

➡ Vorbeşte-mi te rog despre o experienţă care te-a marcat şi un moment dificil din cariera ta de Artist. Care a fost cea mai mare realizare de până acum?

AMI: Cea mai mare realizare de până acum, e că am ajuns în acest punct al carierei mele. Să am fani şi să fiu apreciată pentru muzica mea şi NU pentru altceva. O experienţă care m-a marcat pot spune, a fost perioada de aproximativ 2 ani, petrecuţi în echipa Andrei Măruţa. Făceam parte din Backing-Voclas-ul ei, iar pe lângă asta aveam şi funcţia de asistent manager. Mă ocupam de contracte, evenimente în acelaşi timp. Eram la început de drum, tocmai ce mă mutasem în Bucureşti, iar eu fiind fan Andra de pe vremea când s-a lansat, eram cea mai fericită că pot să lucrez pentru ea.

M-a ajutat mult să fiu acolo, am învăţat multe şi am văzut ce se întâmplă cu adevărat în lumea asta. Pe pe lângă acest lucru, m-a făcut şi mai tare să îmi doresc să ajung ca ea. Acum pot spune că sunt mândră că am ajuns să mă ‘bat’ în top-uri cu ea.

➡ Care au fost persoanele care au contribuit cel mai mult la dezvoltarea ta personală și profesională?

1896904_833076603444660_7293488531415728818_nAMI: Evident, familia mea a fost alături de mine mereu şi m-a susţinut la fiecare pas. Apoi cu timpul am întâlnit profesori, oameni care au avut încredere în mine şi m-au ajutat să progresez.

Le datorez fiecăruia în parte, pentru cât au contribuit la formarea mea. Iar de când am devenit AMI, cel care e ‘vinovat’ pentru succesul meu, este Adi Colceru alias David Deejay, producătorul meu. Cel care mi-a compus toate piesele lansate până acum. Împreună facem o echipă bună, el face muzica, eu versurile şi aşa ies hit-urile 🙂

➡ Ce alte pasiuni te caracterizează?

AMI: Îmi place să călătoresc, dar nu prea apuc. Iar când vreau să mă relaxez, citesc o carte, mă uit la serialele mele preferate împreună cu prietenele, ori ieşim în oraş şi ne facem de cap..:))… vorba vine… Pe lângă asta, îmi place să compun versuri, sau să trag ghiduri, linii, pentru viitoarele mele piese… Orice e legat de muzică mă relaxează… caracterizează,… pasionează…

➡  Care este modelul tău în viaţă? Totodată, ce apreciezi şi ce deteşti cel mai mult la oamenii din jurul tău?

AMI: Modelul meu e mama, bineînţeles. E o femeie puternică, şi aşa am învăţat să fiu ei eu! Apreciez sinceritatea şi oamenii naturali, deci e clar că detest falsitatea.

11377192_826131964139124_3150283158570736035_n➡ Care sunt planurile tale de viitor? Ce vei face în următoarea perioadă?

AMI: Deja lucrez la noul meu single, vă anunţ de pe acum că e foarte tare! Abia aştept să-l lansez. Iar momentan mă bucur de cea mai recentă piesa lansată: Somnu’ Nu Mă Ia, care a strâns în mai puţin de o lună 3 milioane de vizualizări pe You Tube, ceea ce mă bucura tare tare!. Asta înseamnă că totul merge bine, sunt pozitivă, cu gânduri măreţe şi abia aştept să le pun în practică.

➡ Îţi mulţumesc frumos pentru timpul oferit. Aştept cu nerăbdare următoarele tale apariţii. Îţi mulţumesc!

AMI: Vă mulţumesc şi eu! A fost o plăcere. Iar dacă vreţi să fiţi la curent cu tot ce fac eu, vă aştept şi pe pagina mea de Facebook AMI Official, să ţinem legătura! Vă pup!

Realizat de Adrian-Vladimir Costea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.