Fără categorie

INOPIA – The GOTHIC sound of ROCK!

Spread the love

Ce inseamna INOPIA – Stefan Ion-voce, Salex Iatma-chitara, Gomez-tobe, Georgiana Dumbrava-bass, blockflote si voce, Claudia Gorgan-clape si voce, Teodora Dragomirescu-viola. Cine sunt ei??? Sunt o trupa tanara cu o medie de varsta de 22 de ani. Claudia, a terminat Conservatorul, Georgiana, a terminat Scoala de Arte la sectiile bass si canto si Teodora, a facut liceul de arta la viola.  Teo si Gomez sun din Buzau, Salex si Claudia din Buftea, iar Georgiana din Brasov. Dar sa lasam povestea sa curg…

*Cum v-ati cunoscut?

**Ne-am intalnit candva  si asa a inceput o frumoasa poveste de dragoste muzicala. Dupa ce am trecut prin mai multe formule in ceea ce priveste componenta, intr-un final am ajuns la componenta actuala, ideala din punctul nostru de vedere. Cat despre pasiuni, noi, toti membrii, ne gasim foarte greu timp pentru ele, pentru ca avem programe infernale la facultati si joburi. Cred ca singura pasiune care ne-a mai ramas este cantatul impreuna, fie in sala de repetitii, fie in concerte.

* De ce Inopia?

** De ce INOPIA? Simplu de tot. Acest cuvant, in latina, inseamna lipsa, saracie. Suntem o formatie rock intr-o tara dominata de manele si alte genuri de muzica foarte comerciale, ca sa nu mai dau si alte exemple. Noi incercam sa imbogatim tara asta si sa scoatem cat mai multi oameni din negura. Ne dam toata silinta sa satisfacem o categorie de oameni cat mai diversa si pe alocuri reusim. Multi ne spun: nu ascult rock, dar pe voi va ascult. E mare lucru. Nu mai stiu exact cum ne-am intalnit, pentru ca am cautat mult si am gasit cu greu oamenii de care aveam nevoie. Cert este ca Salex, Georgiana si cu mine ne-am gasit in Facultatea de Teatru a UNATC, unde suntem studenti. Primul concert l-am avut in Live Metal Club (LMC) pe 13 decembrie 2008. Atunci ne-a ascultat Sorin Turcu caruia ii multumim pentru ajutorul pe care ni l-a dat pana acum.Au urmat multe alte concerte in LMC, prin suburbia si cateva orase di tara.

* Ce piese aveti?

** Noi nu facem cover-uri. Cea mai ceche piesa a noastra este Epitaph, care a fost inregistrata in studioul celor de la Taine. Are chiar si un slide-show,  dar in schimb ascultam mai multe genuri de muzica. Nu suntem atat de exclusivisti. Ca trupe care se gasesc in mod generic in preferintele noastre ar fi Haggard, Therion, Stratovarius, Dream Theatre si multe altele.

* Ce perspective aveti ca trupa???

** O sa intram in studio in curand, asa ca fiti pe faza ca o sa apara un nou material discografic semnat I N O P I A. Pentru concertele viitoare si fotografii vizitati www.myspace.com/inopiainopia.

DOZE MUZICALE PLINE DE TALENT INOPIA

Epitaph

TRIBUTE

0 gânduri despre „INOPIA – The GOTHIC sound of ROCK!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.