Fără categorie

În lipsa rațiunii – Dement de irational, dar totusi FILM!

Spread the love

In Lipsa Ratiunii – Irrational Man este o FILOZOFIE de FILM. Usor non-sens, usor cliseu, usor utopic, dar iti lasa urme pe ganduri si pe crampeiele de ratiune pe care le avem. Vorbim de un film cu și despre îndoieli, regizat de Woody Allen.

11219383_874923102582592_3232340050819732924_n

Ce avem ca si story? Profesorul de filosofie Abe Lucas (Joaquin Phoenix ) ajunge într-un punct mort din punct de vedere emoțional și totul pare sensless. Începe să predea la colegiul Braylin, unde cunoaște două femei: profesoara Rita Richards (Parker Posey) o doamna nemultumita de casnicia ei, care face aproape tot posibilul sa evadeze din cotidian si eleva Jill Polard (Emma Stone), o doamnisoara carismatica si inteligenta. Cea din urmă ajunge sa-i schimbe putin (mai mult) cursul vietii lui triste si deprimante. Ce urmeaza ?…

„Daca esti nefericita de ce nu te ridici sa pleci?”

irrational-man-880x400

Desi Jill ii jura dragoste vesnica iubitului ei, intr-un final ajunge sa renunte la tot pentru aventura cu profu’ de filosofie, Abe Lucas. Barbatul gaseste o portita si-si schimba cursul vietii. Acum e fericit. Dar cu ce pret?

„Riscul ma face sa ma simt viu. Nu crezi ca sunt oameni a caror moarte ar face lumea un loc mai bun?”

Cum afecteaza deciziile lui Abe viata celor din jur? Vedeti din 28 august, in cinema. FILM distribuit de FREEMAN Entertainment.

➡ Plusurile si minusurile filmului?

In primul rand – WOODY ALLEN pentru fanii genului. Inca ramane un regizor viu care te surprinde. Woody reusește să creioneze un personaj care se intoarce la 180 din toate perspectivele, te provoaca sa intelegi mintea unui om care din persoana normala ajunge sa comita crime intr-un firesc filozofic.

Deciziile luate de profesor il arunca cand in momente in care musteste de pofta de viață cand in clipe de angoasa si agonie, iar lucrurile se complica teribil pe parcurs.

Sa nu uitam de scenele fierbinti care vor fi gustate de o anumita parte a publicului mai ales ca sunt destul de explicite si lungi ca durata de timp. Pentru barbati o sa fie un deliciu sa o admire pe Emma Stone intr-o explozie de erotism si sexualitate desi, personal, scenele respective mi se pare non-sens pentru ca trag prea mult de timp si lungesc filmul inutil.

Dar misterele din spatele legaturilor dintre oameni si ceea ce determina un barbat si o femeie sa insele, sa iubeasca, sa urasca sau sa comita crima doar in cinema, pentru ca filmul te va pune pe ganduri daca rezisti pana la final!

28 august in cinema!

AUTOR: IOANA BIBITA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.