Rezumat:
- 1 ➡ „IamCarla” e un cont de Instagram ca o întoarcere la natură, un cont cu mult content fotografic nud. Când si de ce ai început sa faci asta?
- 2 ➡ Cum ai explicat asta partenerului tău? A înțeles asta ca o forma de arta, au fost discuții?
- 3 ➡ Cum te judecă lumea și cum scapi de prejudecăți, care e trigger-ul care te ajută sa evadezi?
- 4 ➡ Ce fotografi de nud recomanzi și de ce, ce iți place la stilul lor?
- 5 ➡ Pentru ca în viata invatam din experiente, din greșeli. Care e din punctul tău de vedere cea mai reusita poza nud, sau un top poze nud care iti plac si ce fotografii nu le mai găsești astăzi relevante/interesante?
- 6 ➡ Pentru ca vorbim de un content vizual sensibil pentru tot felul de puriști sau „snowflecși”, am ințeles că ai avut o fotografie și instagram te-a obligat sa o ștergi. Poți sa povestesti despre asta?
- 7 ➡ Primesti mesaje de la fete care vor sa facă ce faci tu? Cum si ce le sfătuiești?
- 8 ➡ Cum reușești să monetizezi această activitate artistica? Ce planuri ai?
- 9 ➡ Un mesaj pentru cititori
- 10 Partajează asta:
- 11 Related
Traim inconjurati intr-o lume plina de prejudecati, dar Carla a avut si are curajul sa treaca peste toate prejudecatile si sa faca fotografie nud pe care si-o expune pe contul de Instagram. Dar sa ii descoperim povestea…
„Sunt Carla, o simplă fată ce experimentează viața sub o formă… artistică. Născută cu o aviditate pentru creație, sunt model independent, fac makeup, retușez fotografii, meșteresc diverse bijuterii, accesorii și decorațiuni, iar uneori scriu. În timpul liber, îmi place să mai trec și în spatele aparatului, să citesc, să gătesc, dar mai ales să mă bucur de natură, animale și de oamenii pe care îi iubesc.”
➡ „IamCarla” e un cont de Instagram ca o întoarcere la natură, un cont cu mult content fotografic nud. Când si de ce ai început sa faci asta?
Da, este o întoarcere la natură – la natura umană, așa cum suntem noi, oamenii, creați. Am început să fac asta atunci când l-am cunoscut pe Răzvan Brăduț, arta lui fotografică m-a cuprins și pe mine, iar de atunci m-am convins ca trebuie să continui să fac lucruri în această direcție. Este pur și simplu felul meu de exprimare, sunt sentimente, emoții, trăiri și povești pe care așa am găsit a le transpune în lumea fizică.
Există în mine un creator pe care nu îl pot opri, de când mă știu. De ceva vreme a început să unească pasiunile si experiențele pe care le-am acumulat. Probabil asta înseamnă maturizarea, nu știu, cert e că mă uit la drumul meu ca artist și îmi place ceea ce văd. Iar faptul că și alți oameni rezonează, adică există o comunitate în România, dar și internațională, mă face să continui. Pentru mine a fost ca un al doilea botez. Contentul ăsta nud e mai mult decât se vede cu ochiul liber și nu ai cum să apreciezi decât dacă înțelegi cu adevărat ce înseamnă.
➡ Cum ai explicat asta partenerului tău? A înțeles asta ca o forma de arta, au fost discuții?
Partenerul meu și familia m-au susținut întotdeauna în orice am făcut, chiar dacă poate nu le-a plăcut mereu direcția. Am și fost o rebelă de mică, în sensul că nu m-am uitat în gura lumii. Cred că fiecare individ are dreptul la experiențele lui de viață; suntem generații diferite, chiar dacă suntem interconectați, există totuși diferențe uriașe între noi. Ei au înțeles ce și câtă muncă implică ceea ce fac, așadar discuțiile noastre sunt un schimb de păreri și sfaturi.
➡ Cum te judecă lumea și cum scapi de prejudecăți, care e trigger-ul care te ajută sa evadezi?
Cred că ne dăm prea mare importanță. Fiecare om e liber să facă ce vrea. Bine, am și niște principii: dacă nu cauți să faci bine prin acțiunile tale, măcar caută să nu faci rău. Eu asta încerc să fac. În rest, oamenii nu cred că ar trebui să își piardă vremea prin a sta să îi judece pe alții.
➡ Ce fotografi de nud recomanzi și de ce, ce iți place la stilul lor?
Sincer, asta e cea mai grea întrebare. Urăsc să aleg, aș putea sta de vorbă la infinit despre fotografi, fiecare e unic in felul său și e greu să faci o selecție obiectivă. În plus, sunt atrasă și de foarte multe stiluri fotografice. Ca să fiu patrioată și contemporană, o să spun să mergeți la portofoliul meu, sunt acolo destule nume, oameni cu care am plăcerea să lucrez și pentru care mulțumesc mereu Universului că mi i-a adus în drum.
➡ Pentru ca în viata invatam din experiente, din greșeli. Care e din punctul tău de vedere cea mai reusita poza nud, sau un top poze nud care iti plac si ce fotografii nu le mai găsești astăzi relevante/interesante?
Este foarte greu de numit exact ce fotografii nu le mai găsesc relevante; chiar dacă nu sunt tocmai reușite, ele sunt experiențe în sine, bune proaste, așa cum spui și tu. Pe măsură ce tot creezi, e clar că și viziunea ți se cizelează, capătă mai multă formă, se schimbă. Eu aleg întotdeauna să expun (website, social media) ceea ce mă reprezintă și îmi place în momentul prezent, restul muncii mele fiind pe multele hard-uri de arhive.
➡ Pentru ca vorbim de un content vizual sensibil pentru tot felul de puriști sau „snowflecși”, am ințeles că ai avut o fotografie și instagram te-a obligat sa o ștergi. Poți sa povestesti despre asta?
Nu, nu m-a obligat să șterg fotografia, ci mi-a fost șters contul de tot. E simplu: Instagram e o platformă unde, dacă alegi să fii prezent, trebuie să accepti regulile lor pentru că nu ești la tine acasă. Pe lângă cei mulți săraci cu duhul și „sensibili” care dau report, mai există și algoritmul plin de erori al aplicației. Din păcate, pentru nudul artistic, Instagram nu e cea mai bună platformă, de aceea, imediat după incident, am ales un website personal.
➡ Primesti mesaje de la fete care vor sa facă ce faci tu? Cum si ce le sfătuiești?
Am primit de-a lungul timpului mai multe mesaje de genul ăsta, în general încerc să le povestesc cât mai multe din experiența și viziunea mea, apoi le las să iși tragă singure concluziile. Odată, mi-a scris o fată de 14 ani… să o sfătuiesc ce să facă pentru că vrea și ea să pozeze ca mine. I-am spus să facă ce am făcut și eu: să își termine școala! Nu de alta, dar observ că în isteria asta a pozatului nud, lipsesc niște voci care să aducă și un pic de pragmatism și moralitate, atât la nivel de individ, cât și la nivel de societate.
➡ Cum reușești să monetizezi această activitate artistica? Ce planuri ai?
De regulă sunt contactată de fotografi sau brand-uri pentru diverse proiecte comerciale sau artistice, însă aici îmi expun mai mult calitățile de model. Planul meu pe termen lung este însă dezvoltarea mea ca artist, iar aici sunt o sumedenie de idei și proiecte în derulare. O să dau un sigur exemplu, de care sunt cea mai mândră acum, și anume Lemn Viu. Este o poveste tare interesantă pe care vă invit să o urmăriți, puteți avea în colecție și primul album, iar în curând vor fi disponibile printuri.
➡ Un mesaj pentru cititori
Ca o încheiere, voi spune doar: nu mai credeți atât în orice vă prezintă social media, ci încercați mai degrabă să susțineți oamenii cu care chiar rezonați, din vecinătatea voastră. Simt o nevoie acută să strig în gura mare: lăsați vedetismele, avem nevoie de oameni reali!