Atelier de Idei, Divertisment, IT&C, Tineri

HUAWEI Mate 10 – Primul telefon dotat cu inteligenta artificiala care poate conduce singur o masina

Spread the love

Huawei, lider mondial în domeniul tehnologiei, a devenit primul producător de dispozitive mobile din lume care utilizează smartphone-ul dotat cu Inteligență Artificială pentru a conduce o mașină. Proiectul “RoadReader” forțează limitele tehnologiei Huawei de recunoaștere a obiectelor și testează capabilitățile de învățare, viteza și performanța dispozitivelor cu tehnologia AI.


Spre deosebire de alte mașini fără șofer, care detectează pur și simplu obstacole, Huawei a transformat un Porsche Panamera într-o mașină fără șofer care nu doar vede, ci, foarte important, înțelege împrejurimile sale. Acest lucru înseamnă că distinge între 1000 de obiecte diferite, inclusiv o pisică sau un câine, o minge sau o bicicletă, reușind să decidă cu privire la cel mai adecvat mod de a acționa.

➡ Proiectul RoadReader – powered by Huawei Mate 10

Proiectul “RoadReader” inițiat de Huawei profită de capabilitățile AI deja integrate în smartphone-ul Huawei Mate 10 Pro. Dispozitivul utilizează Inteligența Artificială pentru a recunoaște în mod automat obiecte precum pisici, câini, mâncare, dar și altele, ajutând oamenii să realizeze fotografii ca un profesionist.

Majoritatea mașinilor autonome în curs de dezvoltare se bazează pe puterea de calcul a chip-urilor special construite de furnizorii de tehnologie de terță parte. Cu toate acestea, ca parte a misiunii sale continue de a face imposibilul să devină posibil, Huawei a utilizat tehnologia deja disponibilă în smartphone-urile sale, demonstrând funcționalitatea acesteia și capacitatea de a face față chiar și celei mai avansate tehnologii dezvoltate pentru a fi utilizată în cazul autovehiculelor fără șofer.

Smartphone-ul nostru este deja remarcabil la capitolul recunoaștere a obiectelor. Ne-am dorit să vedem dacă, într-o perioadă scurtă de timp, îl putem învăța nu numai să conducă o mașină, ci să își folosească capabilitățile AI pentru a remarca anumite obiecte pe care ulterior să învețe să le evite.”, a declarat Andrew Garrihy, Chief Marketing Officer, Huawei Europa de Vest. “Dacă tehnologia noastră este suficient de inteligentă pentru a realiza acest lucru în doar 5 săptămâni – ce altceva poate deveni posibil?”, a continuat acesta.

Huawei a prezentat proiectul “RoadReader” și capacitățile autoturismului la ediția de anul acesta a târgului internațional de tehnologie, Mobile World Congress (MWC), ce a avut loc în Barcelona.

➡ Despre Huawei Consumer BG

Produsele și serviciile Huawei sunt disponibile în peste 170 de țări și deservesc o treime din populația lumii. În anul 2017, Huawei s-a clasat pe locul al doilea în ceea ce privește livrările de smartphone-uri la nivel global. Compania deține 17 centre R&D în țări precum Statele Unite, Germania, Suedia, Rusia, India, China și Finlanda. Făcând parte din cele 3 filiale ale companiei Huawei, Huawei Consumer BG pune la dispoziția utilizatorilor săi telefoane mobile, tablete, accesorii inteligente, dispozitive pentru acasă și servicii cloud etc. Cu peste 30 de ani de expertiză în domeniul telecomunicațiilor, Huawei este orientată spre a oferi soluții inovatoare, care se traduc în experiențe extraordinare pentru consumatorii de pretutindeni.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *