Fără categorie

Haos la Versailles – Un film deloc haotic!

Spread the love

`

Haos la Versailles` este o incursiune in istoria frumoasa a Parisului, perioada dintre 1680 si 1683, cand s-au construit si amenajat celebrele gradini de la Palatul Versailles. Drama romantica prezinta povestea frumoasei vaduve Sabine de Barra (Kate Winslet), care reuseste cu viziunea sa inedita sa construiasca una din cele mai frumoase gradini de la palatul regelui Ludovic al XIV-lea. Creativa si cu un caracter puternic, Sabine de Barra il cucereste pe renumitul artist peisagist Andre Le Notre cu planul ei de amenajare a gradinii intr-o altfel de ordine utilizata pana atunci, una haotica, aspect care o ajuta sa castige cel mai important proiect de la Versailles in fata unor barbati prea increzatori.

Pe Kate Winslet o regasim la fel de serioasa si darza ca in Titanic, ba chiar avem scene in care ea aproape se ineaca, dar este salvata de un alt Jack, de asta data unul cu plete.

Sabine de Barra si renumitul peisagist isi dau seama ca au aceleasi pasiuni si viziuni, iar munca ii apropie si mai mult, ca in final intre ei sa se ridice o iubire asemenea florilor pe care ei le planteaza, gingase si cu un parfum special, fara insa, sa fie scutiti de piedici sau spini. Naturaletea vaduvei Sabine de Barra, care nu duce insa lipsa de o puternica drama interioara, il cucereste iremediabil chiar pe rege, in cel mai amuzant moment al filmului, cand ea il confunda pe rege cu gradinarul.

Avem scene parca filmate cu drone cu  gradinile Versailles vazute de sus si incoronarea muncii personajelor principale, care iti trezeste un sentiment de emotie inevitabila, mai ales daca ai si vizitat gradinile. Gandul cu care te ridici de pe scaun este ca abia astepti sa te intorci la Paris, iar de aceasta data sa te uiti la cascada si la acele flori la fel cum se uitau Sabine de Barra si Andre Le Notre, indragostiti unul de altul si amandoi de natura.

Distribuția e condusă de Kate Winslet, Matthias Schoenaerts, Alan Rickman și Stanley Tucci, alături de care îi regăsim pe Helen McCrory, Steven Waddington, Jennifer Ehle. Regia este semnată de Alan Rickman, iar scenariul este scris de Alison Deegan, Alan Rickman și Jeremy Brock.

Haos la Versailles (A Little Chaos) apare în cinematografele din România începând cu data de 1 mai. Distribuit de RO IMAGE 2000 și MEDIAPRO DISTRIBUTION.

DE COJOCARU RALUCA

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.