Fără categorie

Hai sa-ti dau un TAG in offline, ceva cu gust de teatru

Spread the love

Theatre Arts Group sau, pe scurt, TAG nu este numai un teatru. TAG e un spaţiu creativ dedicat celor care vor să îşi îmbogăţeacă propriul potenţial creator, să caute nu neapărat răspunsuri, ci întrebările potrivite.

01 sigla TAG

Ne propunem să pornim pe un drum al perfecţionării profesionale, la capătul căruia să putem prezenta publicului produse artistice de calitate, fără să facem nicio concesie. Nu admitem jumătăţile de măsură şi ne bucurăm că putem crede în incredibil.

În urmă cu trei săptămâni am inaugurat spaţiul TAG cu un casting. O comisie de selecţie formată din Victor Ioan Frunză, Coca Bloos, Gabriel Iencek, Adrian Găzdaru, Gabriela Dumitru, Alina Epîngeac şi Traian Petrescu a ales douăzeci de actori pentru a forma un nucleu alături de care începem trei luni de „cantonament”; în perioada octombrie-decembrie vom invita personalităţi recunoscute pe plan european care vor susţine workshopuri cu scopul de a coagula o echipă performantă.

Fără grabă şi cu răbdare, nu anticipăm întâlnirea cu publicul pentru care ne pregătim în tot acest răstimp. La început de an, în luna ianuarie, urmează un ultim stadiu al devenirii Trupei TAG. În urma workshopurilor vom selecta nouă actori alături de care vom începe repetiţiile la primul nostru spectacol.

Primii noştri invitaţi sunt Louise Coles (Cheif Executive) şi Neil Rawlinson (Creative Projects Manager) de la Actors Center alături de care vom dezvolta un schimb de experienţă pe termen lung. Între 5 şi 14 octombrie cei douăzeci de actori selectaţi în urma castingului vor fi cursanţii lui Jeremy Stockwell, profesor al Royal Academy of Dramatic Art Londra, urmând ca în luna noiembrie să primim vizita lui Martin Bartelt.

În paralel cu acest creuzet de creaţie teatrală, la TAG vor avea loc expoziţii de fotografie şi instalaţii, cursuri de actorie pentru copii susţinute de actriţa Coca Bloos şi ateliere tematice.

Într-un spaţiu nou şi proaspăt renovat, la intersecţia dintre Bulevardul Dimitrie Cantemir şi Strada Lânăriei, îndrăznim să nu credem în definiţii şi să facem teatru aşa cum îl visăm; cu Bucurie şi încredere.

0 gânduri despre „Hai sa-ti dau un TAG in offline, ceva cu gust de teatru”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *