Fără categorie

Hai sa te invat sa acorzi primul ajutor atunci cand cineva lesina langa tine. Fii pregatit!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Our Score

received_1026475477471699

Foto: Ion Cota

Stiu ca poate parea paradoxal, dar noi, romanii, desi suntem „parerologi” cu doctorat Magna Cum Laude in toate domeniile reale si inventate, de la fotbal la fizica particulelor browniene, de la moda la sociologie medicala, de la politica la dileme holistice creationiste, in fapt, nu stim nici macar lucrurile elementare.

received_1026475177471729

Foto: Ion Cota

Desi in Canada si Japonia copiii stiu de la 10 ani sa ofere primul ajutor, noi romanii nici la 30 sau 40 de ani nu stim sa acordam nici macar manevrele elementare pentru resuscitarea unei victime.

fb_img_1473460379712

Cum am invatat sa ofer primul ajutor si cum am aflat cum pot resuscita o persoana aflat in stop cardio-respirator? O poveste reala cu implicatii sociale majore.

De citit, pentru ca nu stii cand poate si tu o sa ai nevoie sa intelegi ce inseamna sa stii sa reactionezi si cum poti face diferenta dintre viata si moarte intr-o secunda. Am atasat si un video de unde puteti invata cum sa acordati primul ajutor.

SMURD, alaturi de Fundatia Vodafone si alti parteneri au inteles nevoia de a oferi suport si consultanta cetatenilor atunci cand vine vorba de preventie.

Concret, daca oamenii ar intelege si ar stii sa ofere primul-ajutor pana la sosirea ambulantelor, sansa la viata a victimelor unor afectiuni cardiace sau de alta natura ar creste exponential.

In prezent, numarul persoanelor din Romania care stiu sa ofere suport minim in situatii de urgenta medicala este extrem de irelevant raportat la numarul de incidente. Prin urmare, trebuia facut ceva.

fb_img_1473460379712

VODAFONE a preluat din nou initiativa si prin intermediul Fundatiei VODAFONE a aparut proiectul – Caravana Fii pregatit!.

Caravana „Fii pregătit!” este un proiect inițiat de Fundația pentru SMURD și implementat cu sprijinul Fundației Vodafone România, care a contribuit cu 400.000 de euro din investiția totală de 523.000 de euro

De-a lungul parteneriatului de 12 ani, Fundația Vodafone România a finanțat Fundația pentru SMURD cu peste 2,2 milioane de euro pentru proiecte de care au beneficiat 400.000 de persoane din toată țara.

Pana pe 11 septembrie 2016, in Parcul Carol din Bucuresti, persoanele interesate sa invete cursuri de prim-ajutor GRATUIT, se pot programa la fata locului sau online.

„Fundația Vodafone România este bucuroasă să contribuie la implementarea cu succes a Caravanei «Fii pregătit!». Fundația își concentrează activitatea și resursele în patru direcții strategice – sănătate, educație, servicii sociale și voluntariat – iar caravana SMURD este genul de proiect care atinge toate aceste domenii, așadar impactul său este cu atât mai important”, a declarat Ravinder Takkar, Președinte și CEO al Vodafone România.

„Am gândit această campanie pentru a educa populația în domeniul acordării primului ajutor, dar în principal copiii și tinerii. După primele două luni de itinerariu prin țară, cifrele ne arată că sala de curs din caravană este mereu plină, iar 40% dintre beneficiarii cursurilor sunt copii și tineri, ceea ce ne confirmă că am intuit corect interesul lor”, a declarat dr. Raed Arafat, fondatorul SMURD.

Caravana „Fii pregătit!”, care este operată de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, va instrui peste 7.000 de persoane din 20 de localități într-o perioada de patru luni.

În următoarele două luni, caravana va merge în Buzău, Bacău, Piatra Neamț, Iași, Botoșani și Suceava.

Calendarul caravanei este disponibil pe site-ul http://fundatiapentrusmurd.ro/ şi în aplicaţia „Departamentul pentru Situații de Urgență”, disponibilă în Apple Store și Google Play, iar formularul de înscriere la cursuri poate fi accesat pe http://fundatiapentrusmurd.ro/.

➡ Fundaţia Vodafone România este o organizaţie neguvernamentală românească, cu statut caritabil, distinctă şi independentă de operaţiunile comerciale ale companiei, înfiinţată în 1998.

În cei 18 ani de activitate, Fundaţia Vodafone România a finanţat aproape 1.000 de programe în domeniile sănătăţii, educaţiei, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic.

Până în prezent, Fundaţia Vodafone România a investit 23 milioane de euro în proiecte desfăşurate de organizaţiile non-profit partenere.

In final, materialul video promis despre Cum sa acorzi ajutor atunci cand cineva sufera de stop cardio-respirator

https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=10208949896037612&id=1022353955

Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *