Fără categorie

Gustul preeriei americane la o aruncătură de Capitală

Spread the love
Arizona, Grand Canyon National Park, Toroweap Overlook a vertical panorama of the Canyon from Rim to River. (Photo by: Universal Images Group via Getty Images)
Arizona, Grand Canyon National Park, Toroweap Overlook a vertical panorama of the Canyon from Rim to River. (Photo by: Universal Images Group via Getty Images)

America, Țara tuturor posibilităților! Nu cred că există persoană, tânăr sau bătrân, femeie sau copil care să nu fi auzit de filmele western, care să nu fi văzut măcar odată un film western, care să nu fi citit o carte cu și despre indieni. Nu știu voi dar eu am citit toate cărțile lui Karl May și, evident, cartea mea de suflet rămâne Winnetou.

În acea carte te întâlnești cu bizonii preeriei americane, cu mustangii sălbatici, cu urșii grizlly și simți parfumul și mirosul grătarelor din sălbăticie.

Recunosc, n-am ajuns în America dar recent am gustat o friptură gătită atât de bine de parcă te transpune în preeria americană iar acel loc se numește

LaNuci e un restaurant atipic încă dinainte de a te așeza la masă. Intri printr-o intrare oarecum ascunsă, acoperită de umbrele unor nuci seculari, salcâmi și alte specii de copaci. Apoi te așezi la masă și deja poveștile de mirodenii, culori și senzații încep să te învăluie.

Nici personalul nu-i format din oameni cu care ești obișnuit. Toți îți zâmbesc într-un mod atât de apropiat și familiar încât ai impresia că ai rude printre barmani, picoli sau hostese. Încă puțin și deja îi strigi pe numele mic – Miky, Georgiana, Andrei, Raluca, Bogdan, Denisa și lista continuă până la 50.

miky

Dar să revenim la friptură, zic! BOSTON STEAK e numele ei și e…demențială! Dar să intrăm puțin în atmosferă și să înțelegeți de ce gustul ei te duce mii de km peste Ocean acolo unde doar gândul poate ajunge atât de repede.

Cum spuneam, în urmă cu sute de ani, oamenii preeriei – cowboy-ii, westmen-ii sau oamenii Vestului, trăiau din vânat. Mesele lor erau compuse din fructe și fripturi de mistreț, grizzly, bizon, fazan și în cazuri extreme carne de cal.

BOSTON STEAK e friptură de porc, nu mistreț dar e atât de bine maturată încât bucățile fragede parcă se topesc când se întâlnesc cu papilele gustative. Ea se servește pe o tigaie specială de fontă și se aduce pe un suport de lemn. Ai senzația că o savurezi direct de pe jar. Totul sfârâie și…doar Timpul mai are răbdare cu poftele și senzațiile care te cuprind.

Dar vorbele nu fac bine la alimentație așa că vă ajut cu o fotografie.

LaNuci

Eu am servit friptura cu o porție specială de cartofi cu brânză, un carnat de casă 100% autentic și o limonadă cu mentă atât de răcoroasă că topea orice urmă de caniculă intrinsecă sau extrinsecă.

Cum o puteți servi și voi? Păi simplu, la fața locului!

Detalii AICI!

Șos. București – Urziceni nr. 28,

Afumați – Ilfov

REZERVĂRI

004 0761 909 431

0 gânduri despre „Gustul preeriei americane la o aruncătură de Capitală”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.