Atelier de Idei, Social

Guest Post Lorena Lupu: Sunt mamă de băiat. Ce fac?

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 16 Average: 3.3]

Bună, univers, eu sunt Lorena Lupu, şi dacă ai auzit de la mine de la prietenul tău nef***t, ştii deja că sunt cea mai sinistră scorpie a internetului. Doar pentru că nu i-am permis să facă pe gigi duru cu mine, de obicei pe felia mea de internet şi pe timpul meu. Am această colaborare cu Bogdan Daradan, unde ne-am dat reciproc tema: cum am educa un copil care aparţine sexului opus, în această lume în care, pe de o parte, femeile se luptă cu agresivitatea, violenţa, mârlănia care încă răbufnesc, amplificate de sărăcia accentuată specifică acestui moment de recesiune economică, şi pe de alta, bărbaţii plâng că, din cauza unor mişcări precum #metoo, nu mai pot complimenta o femeie fără să fie puşi la zid.


Aşadar, am un băiat. Ştiu exact ce vor femeile, ce le place şi ce nu le place. Şi prin prisma acestui fapt, îl educ precum urmează.

➡ A) Încearcă să-ţi valorifici cât mai rapid şi mai deplin potenţialul.

Îţi vinzi jucăriile din grădiniţă, la preţ triplu faţă de cum ţi le-am cumpărat eu? Bun, iată un potenţial de business. Îţi place să organizezi tu toate şuetele şi serbările clasei? Iată un potenţial de event planner. Ai un talent artistic? Fii cel mai bun din oraş. De fapt, acest subpunct ar fi valabil şi dacă aş fi mamă de fată. Iar asta dintr-un motiv simplu: dacă eşti bun la ceva, şi lumea ştie asta, vei avea întotdeauna căutare. Şi profesional, şi privat. Şi nu vei depune tu CV-uri în stânga şi în dreapta, milogindu-te să fii băgat în seamă, ci vor veni oamenii la tine.

➡ B) Fetiţele sunt prietenele tale, exact ca băieţii.

Acum, la maturitate, se vede de la o poştă diferenţa de comportament între cei care au fost prieteni cu fetiţe, şi cei care le-au bulgărit, le-au tras de coadă şi au ţipat prostii la ele.
Primii ştiu să se poarte normal, natural, şi înţeleg că femeia e un om ca oricare altul, cu aceeaşi nevoie de comunicare, prietenie şi sprijin; iar ceilalţi au o atitudine de parcă ai fi un extraterestru cu ţâţe.

Unul care trebuie libidinoşit până avansează vagin, sau agasat până… nu ştiu. Sincer, nu ştiu care e scopul mârlăniei gratuite şi cred că nici practicanţii nu ştiu.

În secunda în care tratezi fetiţele ca pe prietene, nu ca pe duşmanul de clasă care trebuie înfrânt, vei începe să creezi alianţe cu (unele dintre) ele, bazate pe afinităţi naturale omeneşti. Şi nu vei creşte cu frustrarea animalică nejustificată cu care evoluează 60% dintre compatrioţii tăi cu cromozom Y.

➡ C) Nu fi loserul care trage de femei, fii omul de succes de care trag femeile.

Mă întreb dacă a existat vreun „cf” finalizat într-o partidă de sex glorios, dar pariez pe „nu”. Pentru că numai înfrântele răspund la „cf” şi o fac să-şi peticească un pic stima de sine.

Brad Pitt nu trebuie să întrebe pe nimeni „cf”, Mark Zuckerberg nu trebuie să întrebe pe nimeni „cf” şi, în general, un bărbat care e bun în domeniul lui, recunoscut ca atare, admirat de alţii şi stabil financiar nu trebuie să întrebe pe nimeni „cf”.

Concentrează-te pe cariera ta, munceşte pentru tine, fii un om fabulos, şi vor exista suficiente doamne şi domniţe atrase de asta, încât să nu trebuiască să te bagi tu în seamă nesolicitat cu nimeni.

➡ D) Oferă şi aşteaptă-te la respect.

Încă nu am citit vreo poveste cu o feministă care să se ia de unul pentru că nu greşea cu nimic. Fie se implementa în seamă ca mărarul în ciorbă, fie că se dădea rotund ca dacul care odinioară a inventat roata, fie a avut un istoric de abuz cu una, fie whatever. Dacă tratezi cu respect şi bun simţ toţi oamenii care îţi ies în cale, nici o feministă nu va avea vreo treabă cu tine.

Cu amendamentul că acest respect şi bun simţ trebuie să apară şi din partea celuilalt, pentru că timpul tău e prea valoros să fii cârpa de şters a lui x, y şi z.

➡ E) Sexul e o plăcere, dar nu una pentru care să renunţi la demnitatea ta de om.

Şi aici mă refer la tot setul de abordări oribile şi abjecte cunoscute drept pickup artistry. Dacă eşti un tip cu minimum de self esteem, nu poţi spune asemenea idioţenii unei persoane vii, şi s-o priveşti în ochi după. Mă refer şi la promisiuni false, de genul: Da, iubita, sigur că te iau de soţie, urmate de dispariţia la dracu în praznic.

Dacă nu vrei cu o fată decât o aventură de o noapte, mai bine îi spui în faţă şi îţi asumi un refuz, decât s-o minţi că îţi vezi viitorii copii în ochii ei, şi a doua zi n-o suni. Nu ai partener sexual decât prin metode de înşelare a încrederii pe diverse căi? Mai bine soliciţi servicii sexuale de la o profesionistă, achiţi şi dormi cu conştiinţa împăcată că nu ai dus de nas pe nimeni, şi nimeni nu-ţi blestemă existenţa undeva, într-un colţ de univers.

➡ F) Dacă ai o relaţie, ai o parteneră, nu o slugă.

Iar asta presupune că faci şi tu diverse treburi, sau plăteşti om să fie făcute, iei iniţiative pentru momente plăcute comune şi aşa mai departe.

Nimeni nu se împroprietăreşte cu nimeni, iar dacă nu menţinem potenţialul de seducţie într-o relaţie, celălalt se plictiseşte şi încep să-i fugă ochii.

➡ G) Dacă divorţezi, nu divorţezi şi de copii.

Indiferent cât de tare se hidoşeşte o relaţie cu o fostă, copiii nu au nici o vină, şi au în continuare nevoie de ghidajul, susţinerea (DA, INCLUSIV MATERIALĂ) şi iubirea unui tată.

Nu fi măgarul care dispare în ceaţă şi reapare convenabil când copilul nu mai reprezintă povară financiară şi se descurcă singur. O să te flegmeze în ochi şi va fi exclusiv vina ta.

➡  H) Nu-ţi vorbi de rău fostele.

Pentru că orice femeie care eventual se simte atrasă de tine va trage concluzia că o vei cleveti asemănător după ce vă despărţiţi.

➡ I) Nu amesteca sexul cu profesia.

La muncă, se judecă strict cu capul de pe umeri, şi se iau numai decizii cerebrale, eficiente. Taman de aceea, munca e muncă, şi intimitatea NU are ce să caute. Nu vrei o secretară care, în pauze, să povestească cu contabila şi cu tipa de la recepţie că îţi place cu două degete în anus, sau să sugi degetele de la picior. Prestanţa şi prestigiul se câştigă greu, dar se pot distruge atât de uşor.

Sursa foto: https://giphy.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *