Fără categorie

Guess the time, feel the time, live the time!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

TIMPUL – E atat de relativ si are atat de multe fatete prin care poate fi masurat. De la cadranele solare la clepsidre, de la ceasuri cu arc la smartwatch, totul e usor si masurabil. Dar recent am avut parte de o experienta holistica si nu o sa ghiciti de ce, sau, cum spun americanii sLOW down Cowboy. Apropo,  Guess who made that watch?

Intr-adevar, cu ajutorul unui ceas am caltorit in timp. Primul posas, preeria americana, de parca traiam in timpul indienilor din cartile cu mohicani, apasi, kiowasi.

Se auzeau copite si ropte de cai, pamantul se cutremura. Mi-am zis in gand, nu cutremur din nou. Ma simt ca Dorothy numai ca eu nu sunt in Tara Minunilor, sunt in STATELE Minunate ale Americii, undeva prin secolul XIX. Da, stiu, America nu e unul dintre cele mai ok tari. Dar eu am venit aici nu ca sa fac politica, sa fac polemici, sa cunosc societatea americana. Am ales sa vizitez SUA pentru asta, pentru istoria ei fascinanta, pentru ca toate cartile pe care le-am citit, toate filmele pe care le-am vazut, s-au nascut intr-un fel sau altul aici.  Dar vad niste razboinici care se apropie. Seamana cu tribul de indieni din Assasssin Creed III. Sunt 18 indieni. Deja disting capetenia. Poarta pene de soim, iar la gat are o salba din gheare de urs grizlly. Se opreste la o palma de mine. Calareste un armasar negru ca taciunele. Sigur e un mustang capturat. Si calareste fara sa, doar pe o patura legata cu niste sfori. Am rezistat tentatiei de a da un pas inapoi. Trebuie sa le castig increderea lui si celorlalti indieni.

-Cine esti tu, fata palida? Ce cauti prin aceste meleaguri sfinte? Aici doar Manitou are voie sa salasuiasca

-Ma numesc Bogdan, dar de cand distinsele piei-rosii arata o asa neobrazare si lipsa de respect fata de musafiri? Oare v-am furat din mancare sau v-am siluit din fete de ma tratati asa? (Tupeul meu era premeditat. Doar asa puteam sa le castig respectul si increderea)

-Vorbe grele aud de la tine fata palida! Si totusi cum ai ajuns aici?

De cat sa stau sa le explic de blogging, SEO, CEASURI cu valabilitate temporala,  le-am aratat cu mana la bratul unde purtam ceasul si am facut un semn M ca sa imit Manitou…In acel moment, fetele lor rosii s-au facut grena, s-au dat mai in spate si au privit cu admiratie spre mine. La un moment dat, mai multi indieni au coborat de pe cal si au vrut sa faca in fata mea mai multe prosternatii dar i-am oprit radical dintr-un gest cu mana stanga, ca atunci cand navighezi cu palma pe un touchscreen…

-Nu e nevoie. Fetele rosii sunt fratii mei atata timp cat si ei ma considera fratele lor. Am ajuns aici cu ganduri pasnice…

-Atunci fata palida trebuie sa stie ca Gand Negru ca Pana Corbului se simte onorat de prezenta ta. Dar vrea sa afle mai multe despre fratele sau cu fata ca spuma din lapte.

Si am inceput sa le explic, um am ajuns, si doar exclamatiile lor de mirare mai spargeau din tacerea locului. S-a intunecat pe cand noi ne terminam povestirea, si capatenia ne-a invitat atunci la PIPA Pacii. Am facut un foc si in timp ce fumam, nu stiu daca de la fum, de la foc, de la ce au pus ei in tutun dar m-a luat o ameteala si m-am trezit dar bine ca mai aveam ceasul la mana 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *