Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social, Tineri

Greșeli pe care le faci atunci când cumperi un cadou pentru ea

Spread the love

Te pregătești pentru, Valentines, pentru Dragobete sau 1 martie. Sau…poate că se apropie ziua ei? Oricum ar fi, un lucru e cert: suntem siguri că achiziția cadoului te face să respiri mai greu și îți dă ceva emoții. La întrebarea „ce-și doresc femeile?” nu avem nici noi răspuns, însă te putem ajuta să îți dai seama ce NU își doresc. Ca să îți facem treaba mai ușoară în achiziția cadoului, ți-am pregătit o serie de greșeli pe care să le eviți atunci când îi faci partenerei tale un cadou. Și am ticluit acest ghid de greșeli alături de Nadia Visan, fondatoarea Anyoli

Nu pui suficient suflet 

Când facem un cadou – și acesta e un adevăr general valabil – riscăm să cădem în capcana superficialului. E extrem de ușor să faci un cadou superficial! Însă, din păcate, e și extrem de neplăcut. 

Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când dăruiești un cadou este să fii superificial și să nu pui suflet – chiar crezi că o cană pe care scrie „cea mai bună iubită” o va emoționa pe partenera ta? Nu suficient. De aceea, ar trebui să ai în vedere ca fiecare cadou pe care îl faci să conțină în el o parte din sufletul tău. Cu alte cuvinte, să depui timp și efort în realizarea sa. 

Nu asculți

Atenție: aici se cere să facem o diferențiere. Cel mai probabil, o auzi pe iubita ta. Însă…o asculți cu adevărat? Probabil nu întotdeauna. Iar acest lucru trebuie schimbat: trebuie să ai disponibilitate să asculți. De ce? 

Motivul e simplu: cu siguranță ți-a spus deja de zeci de ori subliminal ce și-ar dori. Cu siguranța s-a plâns de dureri de spate – deci i-ai putea face cadou un abonament la masaj sau la spa. Arată-i că ești atent la dorințele și nevoile sale, așa o vei impresiona cu adevărat. Poate iubita ta deja ți-a zis în nenumărate rânduri că ar vrea mai multe accesorii – ți-a transmis practic deja că unul dintre cadourile ideale ar fi un lantisor din aur cu pandantiv. Trebuie doar să fii atent la mesajele subliminale. 

Insinuezi lucruri greșite 

Acest punct merită cu siguranță o atenție aparte, deoarece mulți dintre noi am făcut această greșeală fără rea-voință. Una dintre cele mai grave lucruri pe care le poți face când îi oferi partenerei tale un cadou este să insinuezi lucruri greșite. De exemplu: dacă îi oferi un blender, sugerezi că locul ei e…la bucătărie. 

Dacă îi oferi un fier de călcat, o pui la treabă. Dacă îi oferi un ceai miraculos de slăbit, îi cam spui că s-a îngrășat. De aceea ar fi ideal să stai departe de aceste cadouri. Desigur, blenderul și mixerul pot fi utile – însă sunt cadouri de uz general, pentru casă, pentru familie, nicidecum doar pentru partenera ta. În schimb, îi poți oferi lucruri care să-i aducă relaxare, timp cu ea sau cu tine, odihnă, bucurie. Nicidecum lucruri care o pun la treburi casnice. 

Lași cadoul pe ultima sută de metri

De câte ori nu te-ai trezit în „ajunul” aniversării ei fără vreun cadou, așa că ai fost nevoit să cumperi ceva la nimereală? În mod ideal, asta nu ar trebui să se întâmple – depune efort și acordă timp acestui cadou. Începe pregătirile din timp, notează-ți mai multe idei, notează-ți de fiecare dată când partenera ta menționează ceva ce și-ar dori. Stabilește și un buget, dacă crezi că e cazul. 

Nu gândești în viitor 

Ca să te ajutăm, îți sugerăm asta: de fiecare dată când îi faci ei un cadou, întreabă-te: „ce emoții îi va stârni acest cadou peste 3 ani?” Vei vedea că multe dintre ideile la care te-ai gândit nu îi vor stârni nicio emoție în viitor, pe termen lung. 

Așa că oprește-te asupra cadoului despre care știi că o va emoționa și peste 3 ani. Și peste 10. Asigură-te că darul pe care îl faci țipă, subtil și delicat, „lacrimă de bucurie”. Și pune suflet – e mult mai simplu decât pare, deci nu complica inutil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *