Fără categorie

Graziella – Un suflet dincolo de cuvinte, emotii conturate pe portativ

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

➡ Inainte de poveste

Drumul de la pasiune la carieră nu a fost foarte ușor, fiind vorba de multă muncă, disciplină și unele sacrificii, cum ar fi renunțarea la timpul pentru joacă, mai ales în primii ani de școală. Însă, a fost un drum frumos, cu multe experiențe, care m-au format ca om, ca artist și m-au ajutat să fiu ceea ce sunt astăzi.

12920392_1207877592570719_219959165177623103_n

Am început sa studiez vioara la vârsta de 7 ani, în cadrul Liceului de Artă „Dinu Lipatti” din Pitești, orașul meu natal. În următorii ani, am participat la olimpiade și concursuri naţionale şi internaţionale, iar apoi am urmat cursurile Universității Naționale de Muzică București – secția Vioară, pe care le-am absolvit în anul 2013.

15435818_1465697590122050_975887255_n

De-a lungul timpului, am avut diverse proiecte și colaborări. Am avut onoarea de a colabora cu artiști deosebiți, cum ar fi: HAVASI, cel mai rapid pianist din lume, legendara trupă Smokie, Nicolae Voiculeț, Alexandra Stan, AMI, F. Charm, Anthony Icuagu.

15555903_1465694276789048_1018048115_n

Am avut bucuria ca până acum să concertez în Belgia, Bulgaria, Austria, Italia și doresc ca Regina Mea, Vioara, să mă plimbe peste tot în lume. Începând din martie 2016 fac parte din Uniunea Artiștilor Plastici, o Uniune pe care o reprezint la nivel național și internațional, în calitate de Președinte al Departamentului de Creație și Interpretare Muzicală.

15416813_1465697606788715_1554341349_n

➡ Stiu ca pregatesti un cd de sarbatori, iar in spatele acestui proiect se afla si un mesaj umanitar. Povesteste putin despre aceasta initiativa.

Dintotdeauna mi-am dorit să fiu de folos oamenilor și să pot ajuta de fiecare dată când am ocazia. Îmi amintesc că aveam 5-6 ani, iar cei din jur mă întrebau ce doresc să fac atunci când o să cresc și le răspundeam așa: „doresc să fac muzică și să ajut oamenii”…probabil, un răspuns profund pentru vârsta pe care o aveam, însă acum observ că știam de pe atunci care este misiunea mea.

Sunt foarte fericită că primul meu album este gata și, exact cum îmi doream de ceva timp, reușesc să ajut prin intermediul lui. Doresc să-l vând, dar fără să cer un anumit preț, ci să las fiecare om să ofere atât cât simte. Banii vor fi donați asociației Touched România , o asociație care sprijină copiii în dificultate, copiii abandonați.

Astăzi îl lansez şi îl vând în cadrul evenimentului organizat de către Diana Nitescu – Gala Olimpicilor Petrom, iar mâine-seară va putea fi vândut la Noblesse Christmas Ball (Palatul Noblesse – Lifestyle Palace).

➡  Care e povestea pieselor din spatele acestui cd? De cat timp ai avut nevoie pentru inregistrari si cum ai facut selectia?

Înregistrările s-au desfășurat pe parcursul ultimelor 2-3 săptămâni, în funcție de programul meu cât și de disponibilitatea studioului în care am înregistrat. Probabil că deja se cunoaște faptul că interpretez la vioară piese renumite. Pentru acest album am dorit să înregistrez piese care, de-a lungul celor 2 ani de când am proiecul meu, mi-au amprentat mai puternic sufletul.

➡  Sa vorbim putin despre muzica. Tu ai cautat sa te intalnesti cu ea sau muzica te-a gasit pe tine?

În ceea ce privește muzica, simt că EA a existat dintotdeauna în ADN-ul meu, pur și simplu, face parte din mine. În ceea ce privește vioara, îmi place să cred că ea m-a ales. Inițial, doream să studiez pianul, dar în ziua în care m-am înscris la Liceul de Artă, nu mai erau locuri disponibile la acea secție. Întrucât toate au un scop, lucrurile s-au potrivit și s-au manifestat apoi perfect.

➡ Cum arata o zi din viata unui artist? Ai anumite rutine zilnice, anumite superstitii? Cum iti gasesti energia in tot ce faci?

Îmi place să încep ziua într-o stare de recunoștință pentru tot ce am, tot ce simt, pentru faptul că Dumnezeu îmi mai oferă o zi pentru a mă bucura de Viață. Nu cred în superstiții. Prin credința noastră , noi dăm putere unui lucru să se manifeste în viețile noastre. Practic gândirea pozitivă și mi-am antrenat mintea să vadă binele din orice situație…de aici îmi iau energia pentru tot ce fac!

➡  Mai ai timp si de viata personala? Sau de alte hobby-uri in afara de muzica?

În ultimele luni, nu am mai avut timp pentru mine așa cum mi-aș fi dorit, nici măcar pentru odihnă. Am multe activități și în fiecare zi sunt lucruri importante de făcut. Dar asta mi-am ales! Acum mă aflu în perioada în care prioritară este cariera, dar atunci când dispun de puțin timp liber, îmi place să citesc, să mă plimb în natură sau să mă întâlnesc cu prietenii.

➡ Si pentru ca mai sunt putine zile pana vine Craciunul, ce iti doresti de sarbatori?

Nu îmi doresc ceva anume de Crăciun, material, vorbind. Lucrurile cu adevărat prețioase nu se pot cumpăra, ele doar se trăiesc și se păstrează în suflet. Însă îmi doresc să mă odihnesc mai mult, să stau cu familia si să-mi revăd vechii prieteni, căci de Crăciun, voi fi acasă, la Pitești.

➡ Un mesaj pentru cititori, acum la final

Le doresc tuturor oamenilor să își lase Lumina interioară să strălucească mai puternic, având mereu încredere că Dumnezeu ne iubește pe toți în mod egal, că toate se petrec așa cum este mai bine și că este necesar să facem fapte bune în fiecare zi, nu doar de sărbărori.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *