Fără categorie

GRANITUL – un trend in zona de amenajari interioare

Spread the love

Ce este granitul si cum poate fi utilizat

Granitul este una dintre cele mai atractive pietre naturale, folosite in special in industria constructiilor. Placile de granit pot fi modelate si slefuite astfel incat sa poata fi folosite pentru orice fel de proiect. Densitatea granitului este una extrem de mare, fapt ce ii intareste renumele de cea mai dura roca folosita pentru amenajari.

portofoliu_biblioteca_nationala

Unde se gaseste piatra de granit?

Suprinzator, dar piatra de granit se gaseste in natura, sub diverse forme si colorit special. Culorile granitului variaza de la alb la negru, avand nervuri si pete unice pentru fiecare bucatica in parte.

Stiati ca granitul se mai foloseste si pentru realizarea mojarelor din granit? Ei bine, este o practica destul de veche, folosita chiar si de triburile din cele mai vechi timpuri.

Iata cum pot fi utilizate pietrele de granit in diferite scopuri:

  1. Granitul folosit pentru blaturile de bucatarie sau insulele de bucatarie: blaturile de granit sunt rezistente, usor de curatat si imune in fata temperaturilor ridicate si a apei. In plus, un astfel de blat este extrem de igienic, putand fi curatat intr-un mod extrem de usor, fara a apela la solutii speciale. Fara indoiala, in ceea ce priveste utilitatea, acest blat este perfect pentru bucatarie. Fie ca este vorba despre o bucatarie traditionala sau moderna, mare sau mica, blaturile de granit sunt alegerea ideala. Ca bonus, varietatea de culori poate aduce un plus estetic casei tale.
  2. Granitul folosit pentru blaturile de baie sau chiar chiuveta. Blaturile de granit pentru baie sunt perfecte, rezistente la apa, mucegai si pot fi pastrate uscate si curate extrem de usor. Chiar si in cazul utilizarilor regulate, granitul va fi intr-o stare perfecta.
  3. Impodobirea mantelei semineului cu granit. Atunci cand vine vorba de alegerea granitului pentru un semineu, cu siguranta veti face o impresie grandioasa in momentul in care cineva o sa va treaca pragul casei, Pe langa aspectul sau atractiv, granitul este extrem de rezistent in fata temperaturilor mari si poate fi curatat usor de urmele de fum care pot aparea pe suprafata sa.
  4. Folosirea granitului pentru blatul meselor. Granitul este o alegere eleganta pentru o sala de mese formala si plina de rafinament. Mai mult decat atat, durabilitatea sa, il face o alegere excelenta atat in spatiul de luat masa cat si in bucatarie. Granitul mai poate fi folosit si ca blat pentru birouri sau alte mese decorative.
  5. Folosirea granitului pentru realizarea de monumente. In aceasta arie intra si monumentele funerare. Realizarea monumentelor funerare din granit, a devenit o alegere frecventa totul din cateva motive simple:
  • rezistenta granitului in fata intemperiilor vremii
  • datorita faptului ca granitul poate fi modelat si taiat in orice fel de forma
  • varietatea mare de culori si unicitatea fiecarei bucati de granit va garanta realizarea unui monument unic

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.