Fără categorie

GLUE ENGINE, un pas mic pentru tine, un pas uriaș pentru viitorul jocurilor video!

Spread the love

Te-ai săturat de știri în care ești anunțat cu noi amânări legate de jocurile tale preferate precum GTA 4, Far Cry 4, Assassin Creed 4, Games of Thrones sau Mortal Kombat? Dacă răspunsul este afirmativ să știi că nu ești singurul. Numai în România există forumuri cu sute de mii de gameri înregistrați, iar 5.000 dintre aceștia lucrează pentru companii multinaționale unde se joacă pe salarii de mii de euro. Dintre gamerii amatori au făcut parte și Cătălin Biga, Matei Alexandru și Mihaela Biga. Doar că astăzi ei NU se mai joacă ci te ajută pe tine să-ți faci jocuri.

Practic, cei trei tineri au pus bazele unei interfete al căror produs online are un singur scop. Să te ajute să te joci independent ce vrei tu. Glue Engine este un motor grafic care permite utilizatorilor cu un computer sau laptop să creeze jocuri pentru platforma Windows 7 sau 8 foarte rapid. Daca ai laptop si vrei sa-l transformi din masina de scris si de stationat pe facebook e bine sa stii ca o sa ai nevoie garantat de o masuta speciala dotata cu doua sau patru coolere ca laptop-ul tau sa se raceasca eficient cand te joci.

De asemenea ti-ar trebui si o tastatura wireless ca sa nu omori butoanele laptopului cand iti configurezi jocuri de lupta, de actiune sau de strategie.

Dupa ce te-ai echipat cu aceste auxiliare it tot ce-ti mai ramane, daca ai imaginație și te simți gamer doar de timp ca sa poți crea de la 0 mii și mii de jocuri, de la Call of Duty, la NFS, de la Batman la DOTA 2, de la World of Worcraft la Carmageddon.

Glue Engine reprezintă un întreg studio limitat doar de imaginația ta într-un singur executabil. Poți crea orașe, harți 3D, poți implementa sunete în jurul hărților tale, inventa acțiuni, mișcări de trupe, totul e permis. 

Ce în seamnă Glue Engine? 

Cătălin Biga: Glue Engine înseamnă ceva care se lipește. Practic este un motor grafic care se pliază și se lipește pe orice concept. Oricine poate construi orice joc vrea, fără să aibă cunoștințe de programare. Singura condiție – Să vrea să se joace. Singura bariera care există este limita imaginației. Acum oricine poate crea jocuri de calitate și să genereze venituri din asta. Practic, să faci un joc va fi la fel de simplu cu a edita o fotografie in photoshop sau a construi o prezentare in Prezi. Grafica este randată instant. Cu doar un simplu click, vezi în timp real cum va arăta orașul construit de tine. Glue Engine are cea mai ușoară interfață destinată special pentru userii care nu au mai creat jocuri până acum dar și pentru dezvoltatorii profesioniști care vor să se focuseze mai mult pe designul jocului decât să stea să programeze ore în șir. Butoanele principale sunt intuitive și se află în meniul Tools, ca la Office de exemplu. Pe scurt, Glue Engine va reinventa industria de dezvoltare a jocurilor.

O mostra video aici!

0 gânduri despre „GLUE ENGINE, un pas mic pentru tine, un pas uriaș pentru viitorul jocurilor video!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.