Economic, Social

Globalworth Foundation și Ioannis Papalekas donează 1 milion de euro către United Way România

Spread the love

Globalworth Foundation și Ioannis Papalekas donează împreună un milion de euro către United Way România, pentru proiectul „Educația – Centrul schimbării în comunitate”, care va oferi sprijin pentru 3.500 de copii și 2.800 de părinți până în anul 2021. Acest parteneriat își propune să genereze un impact pozitiv și sustenabil pe termen lung și să contribuie la dezvoltarea comunităților din toată țara prin programe de educație și asistență.
„Cred cu tărie că sarcina de a educa tinerii, de a le oferi asistență și de a le pune la dispoziție serviciile medicale minime de care au nevoie trebuie să fie o prioritate pentru noi și una dintre realizările programului nostru de CSR. Tinerii reprezintă viitorul, de aceea este esențial să investim în educația lor. Ne dorim să contribuim pe cât de mult posibil la creșterea și extinderea programelor care își propun acest lucru și de aceea ne bucurăm să fim alături de cei de la United Way România în proiectele extraordinare pe care le desfășoară”, a spus Ioannis Papalekas, Fondator și CEO Globalworth.


„De peste de 14 ani, ne-am asumat provocarea de a identifica și de a găsi soluții pentru problemele cu care comunitățile din România se confruntă, de la sărăcie până la integrare socială, stabilitate financiară și acces la educație de calitate și servicii medicale. Scopul nostru este să susținem potențialul și să sprijinim schimbările printr-o abordare integrată. Acțiunile noastre sunt gândite astfel încât să includă fiecare membru al comunității – ne asigurăm că toți copiii sunt sănătoși, că sunt bine îngrijiți și că se duc la școală, că părinții lor au acces la servicii de sănătate, instruire și locuri de muncă și că școlile și profesorii au instruirea adecvată și materiale cu care să lucreze. Implicarea Globalworth Foundation în proiectul nostru ne ajută să continuăm să ne atingem obiectivul de a îmbunătăți relația din ciclul comunitate-școală-familie și de a pune copiii în centrul său”, a declarat Cristina Damian, Director Executiv, United Way România.
Donația va contribui la crearea și amenajarea a 12 centre comunitare în România (Urlați, Băicoi, Jilava, Pădureni, Cluj-Napoca, Timișoara, Șemlacu Mare, Mașloc, Carani, Sînandrei, Bucovăț și Fundulea), implicând 3.500 de copii din medii dezavantajate, 2.800 de părinți și 700 de profesori, educatori și tutori. Programul oferă sprijin financiar copiilor și familiilor acestora, acoperind nevoile lor de bază, servicii medicale, rechizite, mese zilnice și haine, călătorii și activități educaționale non-formale, precum și consiliere și îndrumare.
Programul se concentrează, de asemenea, pe calificarea de specialiști în comunitate, care vor putea să reproducă modelul, să creeze și să furnizeze sesiuni de învățare și materiale ce vor constitui baza punerii în aplicare a unui model de bune practici, precum Academia pentru Părinți și Academia pentru Profesori. Programul se diferențiază prin faptul că toți copiii care beneficiază de el vor contribui, la rândul lor, la partea de îndrumare. Copiii mai mari le vor oferi celor mai mici ajutor la matematică, literatură sau științe. Aceasta nu este doar o activitate voluntară sporadică, ci un angajament pe termen lung, având în vedere că elevii mai mari sunt tutori pe o perioadă de cel puțin șase luni.

Despre Globalworth
Globalworth este o companie imobiliară listată la Bursa de Valori de la Londra, care activează în România și Polonia. A devenit principalul investitor pe piața imobiliară din cele două țări, România și Polonia, unde deține participația majoritară în Globalworth Polonia, un investitor care activează pe piața poloneză de real estate, listat la Bursa de Valori din Varșovia. Globalworth dezvoltă și gestionează direct clădiri de birouri și în sectorul de logistică/industrie ușoară, în locații premium, care generează venituri din închirierea de spații către companii de top din întreaga lume. Gestionat de peste 170 de profesioniști în România și Polonia, portofoliul companiei are o valoare totală de peste 2,4 miliarde de euro. Peste 90% din acesta este reprezentat de active producătoare de venit, închiriate către aproximativ 500 de companii naționale și multinaționale.

Despre United Way România

United Way România este o organizație neguvernamentală, prezentă în România de peste 14 ani, afiliată la United Way Worldwide și care acoperă 3 domenii principale – educație, integrare socială și financiară și sănătate. În 2017, prin programele sale, ONG-ul a atins peste 13.000 de beneficiari, de la copiii proveniți din zone defavorizate până la tineri vulnerabili, adulți și vârstnici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *