Rezumat:
- 1 ➡ Bună Geo. Actor, dansator, acrobat și mai mult decat atât, mentor la Fusion Arts’s Transfusion. Când și cum s-a născut acest concept?
- 2 ➡ Am observat că pe 19 ianuarie începe un nou sezon creativ 🙂 Ce fel de oameni crezi că vor răspunde invitației tale și de ce ar trebui să vină?
- 3 ➡ Tu ai ales actoria sau ea te-a ales pe tine? Iți mai aduci aminte prima replică spusă pe scenă într-un spectacol la teatru? Ce personaj interpretai?
- 4 ➡ Pentru că profilul tău are o puternică vibrație artistică și de la coregrafie la actorie sau de la improvizație la pictură a fost doar un pas, ce alte forme de artă ți-ar mai plăcea să încerci sau ai încercat?
- 5 ➡ Ce înseamnă pentru tine un moment artistic reușit? Când și-au facut loc în povestea ta ca actriță coregrafia și acrobația?
- 6 ➡ Care consideri că a fost de până acum cea mai mare provocare de când ai ales viața de artist?
- 7 ➡ Dacă ar fi să alegi TOP 3 actori din România care ar fi ei? Și argumentează alegerile făcute.
- 8 ➡ La final un mesaj pentru cititorii care vor să facă ceva diferit decât job și acasă. Încearcă să îi chemi la Fusion Art Transfusion.
- 9 Partajează asta:
- 10 Related
Geo Vișan a absolvit Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică Bucureşti „I.L.Caragiale”, secţia actorie, sub coordonarea actorului Adrian Titieni în 2013 și are și Master-ul de Actorie în 2017.De-a lungul timpului a avut numeroase colaborări în teatru cu actori și regizori precum: Cristi Juncu, Radu Gabriel, Tania Filip, Marcel Iureș, Stefan Lupu, Ioana Macarie, Graham Vick, Florin Vidamski, Gigi Caciuleanu și lista e mult mai lungă. Totodată, Geo este acrobat al Școlii Funny Circus și Câștigător al premiului “Cea mai bună actriță’’, „GalaTanărului Actor” în 2020 . Iar lucrurile nu se opresc aici. Tot ea este câștigătoarea Campionatului Sportiv World Pole, 2021, calificata pentru etapa mondială.
În prezent are experință atât în cursurile pentru copii, unde colaborează cu Școala SEB, cât și în cursurile pentru adulți, fiind coordonator al proiectului „Actorie la cravată” și asistent de regie la „Teatru simplu„. Iar azi vom afla mai multe despre proiectul ei – Fusion Art Transfusion.
➡ Bună Geo. Actor, dansator, acrobat și mai mult decat atât, mentor la Fusion Arts’s Transfusion. Când și cum s-a născut acest concept?
Conceptul Fusion Arts’ Transfusion prin traducerea lui înseamnă un fusion al formelor de artă ce activează sub forma unei transfuzii de emoții și experiențe pentru tot cei însetați de cunoaștere.. Diversitatea mea ca artist a ridicat întotdeauna întrebări despre cum îmbin teatru, dansul și acrobația în actele mele artistice.
Toate au un punct comun, nevoia individului de se exterioriza, indiferent care este motivul acestuia. De aceea m-am gândit să împărtășesc din cunoștiințele mele și altora, formând o serie de exerciții diversificate ca inspirație artistică, cu scopul de a finaliza împreună un spectacol autentic.
➡ Am observat că pe 19 ianuarie începe un nou sezon creativ 🙂 Ce fel de oameni crezi că vor răspunde invitației tale și de ce ar trebui să vină?
Aștept să vină oameni care vor să-și amintească ce înseamnă bucuria jocului, oameni curioși, oameni care se pot exterioriza fără a se gândi dacă e bine sau e rău, oameni care vor să se conecteze cu ceilalți si bineînțeles oameni care au un prim impuls de a ajunge aici când vor afla despre acest curs. Este suficient să te gândești dacă ai nevoie de acel altceva în mormanul tău de clișee cotidiene și să-ți lași intuiția să-ți spună ce este de făcut.
➡ Tu ai ales actoria sau ea te-a ales pe tine? Iți mai aduci aminte prima replică spusă pe scenă într-un spectacol la teatru? Ce personaj interpretai?
Cred că ne-am ales reciproc. Eram la Palatul Copiilor din Bucuresti și am vizionat un spectacol în regia profesorului Virgin Constantin și mi-am spus : “Cred că așa se face teatru”. Aveam 16 ani și era primul spectacol vizionat dupa experiența “ Punguța cu doi bani”. Acest spectacol a avut un impact puternic ce m-a determinat să urmez să studiez la Facultatea de Teatru în cadrul U.N.A.T.C -ului.
Prima replică – mă amuz acum pentru că nu m- am gândit niciodată la acest lucru și cred că nici în momentul acela – a fost : “Dacă vrei ca cineva să se întoarcă acasă, tot ce trebuie să faci este să pui un pătrățel de ciocolată sub preșul din fața ușii. “
Eram la teatrul Metropolis, în spectacolul Pisisca Verde, în regia lui Cristi Juncu, spectacol ce a fost câștigător în urma Galei Hop. Premiul câștigat a fost șansa de a ne juca spectacolul de licență în acest teatru.
Flori , personajul meu din Pisica Verde era sora cea mare a personajului principal. Sora sa este ucisă de către un psihopat ce vedea o pisică de culoarea verde. În seara crimei cele două se ceartă din cauza unori pantofi și Flori își dorește ca sora sa să dispară și face o vrajă. De aceea crede că aceasta moare din vina ei.
➡ Pentru că profilul tău are o puternică vibrație artistică și de la coregrafie la actorie sau de la improvizație la pictură a fost doar un pas, ce alte forme de artă ți-ar mai plăcea să încerci sau ai încercat?
În liceu desenam în creion, iar acum pictez diferite imagini pe haine. Cred că mi-ar fi plăcut foarte mult să cânt la un instrument, pian sau flaut.
➡ Ce înseamnă pentru tine un moment artistic reușit? Când și-au facut loc în povestea ta ca actriță coregrafia și acrobația?
Un moment artistic reușit este când nu este reușit, când lasă loc unei mici impurități să existe, cum spunea Nichita Stănescu în lecție despre cub, cu acel colț sfărâmat, acea lectie despre perfecțiune prin imperfecțiune. Dar totodată cred că este important ca o formă artistică sau un act artistic să ridice mereu semne de întrebare. Să pleci în drumul tău de la acel spectactol gândindu-te la ceva ce te frământă sau devine o frământare.
Dansul cred ca este cea mai activă formă artistică din viața mea, care mă face să fiu fericită ori de câte ori dansez. Activ pentru că a existat dintotdeauna cu mine. Este foarte greu să identifici ceea ce îți este dat ca un dat , daca nu ai înclinație spre a descoperi, daca activitatea ta de zi cu zi îți distrage atenția și lași în urmă descoperirea de sine.
Acest lucru mi s-a întamplat și mie. Și iată că la vârsta de 28 de ani am descoperit că am o elasticitate din naștere, neexploatată și pot face lucruri frumoase mergând către acrobație și dans. Niciodată nu e prea târziu, important e să te decizi că vrei să faci ceea ce te face fericit. Și așa am ales să explorez mișcarea în dans și acrobație.
➡ Care consideri că a fost de până acum cea mai mare provocare de când ai ales viața de artist?
Cea mai mare provocare este să-ți găsești în tine energia și motivația de a merge mai departe atunci când nu îți ies lucrurile așa cum ar fi firesc să fie într-o viață ideală.
Aici ma refer la insultele și răutățile din jur, gelozia, Invidia, greutățile financiare, înțelegerea cu cei din jur, prioritizarea aspectelor din viața ta și bineînțeles să înțelegi cu adevărat care este definiția sacrificiului.
➡ Dacă ar fi să alegi TOP 3 actori din România care ar fi ei? Și argumentează alegerile făcute.
Nu pot face un top pentru ca e irelevant si subiectiv. Pot spune că îmi place calmul lui Marcel Iureș, înrădăcinarea și siguranța pe care le avea Olga Tudorache și bineînțeles matematica artistică a lui Radu Beligan.
➡ La final un mesaj pentru cititorii care vor să facă ceva diferit decât job și acasă. Încearcă să îi chemi la Fusion Art Transfusion.
Încercați orice trăsnaie și priviți lucrurile din perspectiva unui copil, curios si dornic de Aventură. Noi asta încercăm să facem la Fusion Arts’ Transfusion. E nevoie de un pic de curiozitate pentru a-ți bucura mintea, corpul și sufletul pentru a-ti găsi forța și puterea în orice activitate. Vă aștept cu drag.