Fără categorie

GELU RADU: The LEGEND on the WALL

Spread the love

73a6c374fdf36a118b4c463f9cf65443_viewGelu Radu  s-a născut în 1962, sub semnul zodiacal al Taurului şi se defineşte ca fiind o persoană visătoare, cu capul în nori şi cu simţul umorului bine dezvoltat. Cine e Gelu? Gelu este artistul din spatele clubului THE LEGEND, este omul care a dat viată pereţilor clubului The Legend. Care e secretul lucrărilor sale? De ce pictura pe pereţi? Vom afla din rândurile ce urmează…

* Când ai început şi unde ai avut primele picturi pe pereţi?

** Primele picturi de anvergură le-am avut în anii 1996-1997, când am pictat nişte grădiniţe în zona Berceni.

* Am văzut că toţi pereţii din clubul The Legend poartă „semnătura” ta. De ce ai ales ca temă rock-ul?

** Pentru că ascult rock de când mă ştiu. Dacă înainte de Revoluţie ascultam rock ca o formă de revoltă, ca o formă de protest împotriva regimului, împotriva sistemului, acum ascult rock pur şi simplu, pentru că pentru asta trăiesc, să ascult rock până voi închide ochii.

be93b5314a29a746a38d8f9aa121eb19_view* Care sunt trupele care îţi definesc ţie acest gen de muzică?

** AC/DC, Queen, Rolling Stones şi mulţi, mulţi alţii…

* În care piesă rock te regăseşti cel mai bine?

** Am mai multe piese, dar de referinţă rămân trei: I want to break free, Satisfaction şi Money for nothing and chicks for free.

* De când lucraţi la pereţii din clubul THE LEGEND?

** Am început prin decembrie, şi am lucrat timp de două săptămâni în medie cam 12-14 ore pe zi pentru că iubesc ceea ce fac, şi sunt nebun după pictură, mai ales că am avut libertatea să desenez interpreţi ROCK. Ce poate fi mai plăcut decât să îmbii arta cu muzica??

be62d32284c40945a5ff7c36c51f1569_view* Care e secretul picturilor de pe pereţi?

** Nu e nici un secret. Am folosit tempera cu aracet, şi pentru rezistenţă am dat cu lac. Asta e tot plus MUUULTĂĂĂ răbdare.

* Un mesaj pentru tineri.

** Să vină în clubul THE LEGEND pentru că este un loc care mai are multe de arătat şi să asculte cât mai multă muzică rock, pentru că rock-ul, din punctul meu de vedere este singurul gen de muzică INTELIGENT ŞI SĂLBATIC în acelaşi timp, REBEL şi sensibil în acelaşi acord, TĂCUT şi zgomotos în aceeaşi notă.

BOGDAN DĂRĂDAN

0 gânduri despre „GELU RADU: The LEGEND on the WALL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *