Atelier de Idei

Fundatia Vodafone are grija de viitorul copiiilor din judetul Brasov

Spread the love

Minunile se întâmplă în fiecare zi și nu trebuie să le cauți, trebuie doar să ai ochi pentru ele. În jur de 300 de copii care merg la Școala Gimnazială „Prof. Dr. Ioan Cerghi” din Hârseni, județul Brașov, vor beneficia de programul școală după școală ce se va desfășura în clădirea proaspăt renovată și amenajată.

Harseni_1

Lucrările de renovare și dotare derulate în cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară” s-au încheiat, astfel finalizându-se prima etapă a programului “Învățare din plăcere“. Începând din 14 septembrie, elevii vor participa la activitățile educative după școală și vor primi o masă caldă.

Investiția de la Hârseni este una dintre cele 14 pe care Fundația Mereu Aproape și Fundația Vodafone România le fac în Transilvania, Banat și Crișana, în cadrul proiectului “Ajută un sat. Schimbă o țară”. Proiectul face parte din Programul strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România care se desfășoară la nivel național.

Harseni_2

Lucrările de renovare au constat în refacerea acoperișului, placarea tavanului, zugrăvirea interioară și exterioară a clădirii, montarea de uși și geamuri de termopan, lambriuri și parchet laminat, instalarea sobei pe lemne, montarea instalației electrice și sanitare, precum și a grupului sanitar nou cu încălzitor de apă. Urmează să fie livrate mobilierul și instrumentele de meșteșugărit ce vor fi utilizate la activitățile din programul școală după școală – ateliere, activități recreative.

Pentru că o treime dintre elevii școlii provine din familii pentru care a-și ține copilul la școală înseamnă un efort uriaș, obiectivul programului “Învățare din plăcere“ este de a combate absenteismul și abandonul școlar. Iar asigurarea unei mese calde reprezintă o componentă importantă. “De acest program vor beneficia cei 84 de elevi din ciclul primar, clasa pregătitoare și clasele unu-patru, în zilele de luni, miercuri și vineri” a spus Lenuța Manta învățătoare la Școala “Prof. Dr. Ioan Cerghit” din Hârseni. Acestora li se adaugă alți aproape 40 de școlari care vor participa și la cursurile de meșteșugărit, în cadrul cărora copiii vor învăța tradițiile zonei, în special țesutul.

Coordonatoarea programului de la Hârseni este Prof. Marcela Suciu – Bibliotecar la Școala Prof. Dr. “Ioan Cerghit” care își dorește ca toți elevii “să vină cu plăcere la școală.” De aceea programul “Învățare din plăcere“ reprezintă primul pas pentru a le acorda copiilor de aici șansa la o viață mai bună.

Scopul Programului strategic de Investiţie în Mediul Rural al Fundaţiei Vodafone România este de a susţine dezvoltarea de proiecte în domeniile educaţiei, sănătăţii şi serviciilor sociale necesare categoriilor defavorizate din satele şi oraşele mici din România. În cadrul proiectului Ajută un sat. Schimbă o ţară, Fundaţia Mereu Aproape construiește, renovează, dotează şi implementează programe educaţionale în 14 zone rurale din 12 județe ale țării. Scopul acestora este să combată excluziunea socială, abandonul şcolar şi analfabetismul și, totodată, să dezvolte spiritul antreprenorial și voluntariatul.

Fundația Vodafone România a finanțat, în cei 17 ani de activitate, peste 848 de programe în domeniile sănătății, educației, serviciilor sociale, având ca beneficiari copii, tineri, bătrâni, persoane defavorizate fizic, social sau economic. Până în prezent, Fundația Vodafone România a investit 20 milioane Euro în proiecte desfășurate de organizațiile non-profit partenere. Mai multe detalii despre programele Fundației se regăsesc pe www.fundatia-vodafone.ro, www.facebook.com/fundatiavodafone, http://fundatiavodafone-blog.ro.

Fundația Vodafone România este o organizație non-guvernamentală românească cu statut caritabil, distinctă și independentă de operațiunile comerciale ale companiei, înființată în 1998.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.