Fără categorie

Fotbalul are mai mult sens cu un Televizor Samsung SUHD

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Potrivit unui studiu SAMSUNG, aproape jumătate (44,49%) dintre bărbații din Europa urmăresc meciuri de fotbal de trei sau de mai multe ori pe săptămână.

xc
• Bărbații români sunt pe locul 2 în Europa, alături de spanioli și după italieni, în topul europenilor care se uită mai mult de 3 ori pe săptămână la meciuri;
• Frustrarea cea mai mare a fanilor este că, privind la televizor, nu își pot da seama exact ce jucător se află la balon;
• Peste jumătate (65,61%) dintre femei și 69,33% dintre bărbații din Europa sunt de acord că fotbaliștii și-au îmbunătățit imaginea în ultimii 15 ani.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Pe scurt, este clar că întreg fenomenul fotbalistic a suferit schimbări majore în ultimii ani. Jucătorii se află acum sub atentă observație, de la comentatorii care le analizează aptitudinile la suporterii echipei care le observă stilul.

S-au schimbat tunsorile, dar și modul lor de a dribla: de la mingi trimise printre picioarele adversarilor la execuții de finețe cu călcâiul.

Nici metodele de a se bucura după un gol nu s-au lăsat mai prejos. Acum, jucătorii au reale coregrafii după ce marchează un gol. Jocul a devenit mult mai rapid, driblingurile necesită mai multă atenție și talent, iar stilul fotbaliștilor este analizat mai mult ca niciodată.

Noul studiu Samsung Electronics investighează modul în care toate aceste schimbări au influențat obiceiul de achiziții TV, arătând că unul din 5 adulți europeni se uită, în medie, la peste 468 de ore de fotbal într-un an. Această perioadă este echivalentă a 28.080 de minute sau 62 de zile de muncă.

Cum jucătorii sunt mai rapizi și tehnicile lor s-au îmbunătățit, aproape unul din doi adulți europeni plănuiește să investească într-un nou televizor, special pentru a urmări evenimentele sportive din această vară, iar așteptările lor în ceea ce privește experiența de vizualizare sunt din ce în ce mai mari.

Cele mai mari trei frustrări ale telespectatorilor europeni în ceea ce privește fotbalul sunt: faptul că nu pot identifica jucătorii (28,53%), că nu pot vedea mingea atunci când trece de la o zonă luminată la una umbrită (21,47%) și faptul că ecranul televizorului este prea mic (9,8%).

Pentru a-i ajuta pe cei care vor să vadă un meci de fobal în toate detaliile sale, în orice unghi s-ar afla și fără a pierde vreo fază de joc, Samsung a lansat noua gamă de televizoare SUHD.

Acestea oferă o calitate superioră a imaginii prin tehnologiile Quantum Dot, Ultra Black, luminozitatea de până la 1.000 de niți și compatibilitate cu standardul HDR.

Televizorul Samsung SUHD este perfect pentru evenimentele sportive din această vară. Tehnologia Quantum Dot oferă cea mai bună calitate a imaginii existentă în acest moment pentru o experiență similară cu cea a urmării meciului de pe stadion. Iarba va fi la fel de verde, echipamentele își vor păstra culorile originale, iar ecranul curbat va oferi cel mai bun contrast al imaginii. Vă veți putea bucura de fiecare moment al meciului din confortul propriului cămin, indiferent de rapiditatea cu care se desfășoară jocul,” a declarat Michael Zöller, European Head of TV, Samsung Electronics.

„Imaginile HD creează o experiență mai captivantă, de aceea și modurile în care filmăm s-au schimbat. Cameramanii trebuie să se asigure că iau cât mai multe cadre și că surprind acțiunea din cât mai multe unghiuri. De obicei, există peste 40 de camere video pe teren, tehnologia HD dublând calitatea imaginii,” a declarat cameramanul Andy Reik.

Pe lângă schimbarea obiceiurilor de vizualizare ale telespectatorilor, îmbunătățirea calității imaginii a dus și la o mai mare atenție a fotbaliștilor față de aspectul lor. Peste două treimi (67,78%) dintre aceștia sunt de acord că aspectul fizic al fotbaliștilor a devenit mai important în ultimii 15 ani, iar aproape unul din trei (32,23%) bărbați europeni își găsește inspirația în jucători de fotbal, mai mult decât în actori, muzicieni sau staruri TV.

În România, peste jumătate dintre bărbați (53,8%) urmăresc meciuri de fotbal de trei sau mai multe ori pe săptămână. De asemenea, peste două treimi (66,70%) dintre români plănuiesc să-și cumpere un televizor nou special pentru evenimentele sportive din această vară, iar 76,20% dintre ei sunt de-acord că imaginea jucătorilor de fotbal s-a îmbunătățit în ultimii 15 ani.

În topul lucrurilor de care sunt deranjați atunci când se uită la un meci la televizor, românii au menționat:
• Identificarea dificilă a unui jucător (34,50%)
• Urmărirea mingii când trece dintr-o zonă luminată a terenului într-una cu umbră (20,80%)
• Ecranul televizorului este prea mic (17%)
*Studiul a fost desfășurat de către One Poll, în perioada 19-30 mai 2016, pe un eșantion de 9.000 de adulți din 10 țări europene (Franța, Germania, Italia, Polonia, Portugalia, România, Spania, Suedia, Elveția și Marea Britanie).

➡ Despre fotbal la TV

• Peste jumătate (5,.9%) din bărbații din Europa plănuiesc să-și cumpere un TV special pentru a urmări evenimentele sportive din această vară

• Jumătate (48,84%) dintre adulții din Europa plănuiesc să-și cumpere un TV special pentru a urmări evenimentele sportive din această vară

• 28,53% dintre adulții din Europa spun că sunt cel mai des iritați de faptul că nu pot identifica jucătorii de pe teren. Cele mai mari trei frustrări sunt:

o Identificarea grea a unui jucător (28,53%)
o Urmărirea mingii când trece dintr-o zonă luminată a terenului într-una cu (21.47%)
o Ecranul televizorului este prea mic (9,8%)

• Aproape jumătate (44,49%) dintre bărbații din Europa se uită, în medie, la trei sau mai multe meciuri pe săptămână. Italia este cel mai bine clasată din acest punct de vedere dintre cele 10 țări din studiu;

• Procentajul bărbaților care se uită la meciurile de fotbal de 3 sau mai multe ori pe săptămână:

o Italia (60,31%)
o România (53.8%)
o Spania (53,8%)
o Germania (47,25%)
o Franța (45,76%)
o Polonia (38,63%)
o Portugalia (37,78%)
o Marea Britanie (22,6%)
o Elveția (20,44%)
o Suedia (17,95%)

• Procentajul adulților care sunt de acord că fotbaliștii și-au îmbunătățit imaginea (ex: tunsori, modul de a se îmbrăca) în ultimii 15 ani atât pe teren, cât și în afara lui, este de 67.78%

• Fotbaliștii sunt numărul 1 în style inspiration: aproape unul din 3 (32.23%) bărbați din Europa se inspiră mai degrabă din stilul fotbaliștilor, decât din cel al actorilor (29.70%), al cântăreților (18.26%) și al starurilor TV (6.77%)

➡ Gama TV Samsung SUHD – o evoluție a calității imaginii

În acest an, Samsung introdus tehnologia Quantum Dot pentru modelele de varf SUHD, ce îmbunătățește algoritmul culorilor, astfel că noile televizoare redau o imagine mai luminoasă, contrast mai intens și până la un miliard de culori.

În plus, Samsung a adoptat pentru întreaga gamă de televizoare SUHD de anul acesta tehnologia HDR 1000, redând imagini HDR cu o luminozitate de până la 1.000 de niți.

Acest lucru le permite privitorilor să aibă parte de un conținut plin de detalii, indiferent de luminozitatea imaginii. Tehnologia Ultra black reduce reflexia luminii care interferează cu ecranul televizorului, îmbunătățind astfel contrastul imaginii și asigurând o experiență plăcută de vizionare, indiferent de condițiile de luminozitate.

Datorită acestor tehnologii, televizoarele Samsung SUHD oferă o calitatea superioră a imaginii, asemenea celei la care sunt produse cele mai noi filme de la Hollywood.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

0 gânduri despre „Fotbalul are mai mult sens cu un Televizor Samsung SUHD”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.