Social

FONDATORUL – Pentru ca imperiile si brandurile se nasc la fel – FARA MILA

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

FONDATORUL”, dincolo de actiune, personaj, poveste este o dramă reala pentru ca are in spate o poveste americana adevărată. Asa cum imperiile se nasc pe mii de cadavre, brandurile apar cand calci fara mila pe emotii, empatii, concurenta.

Adevarul filmului e simplu. Dincolo de spatii clasice unde stau aranjate mii de scaune birou, unde vezi cate un scaun birou si astepti sa apara managerul localului ca sa vinzi si tu ceva, dincolo de preturi de atunci si de acum, dincolo de activarile online sau offline, totul se reduce la o idee simpla – INSPIRATIE.

Este un film care ilustreaza cat se poate de veridic personalitatea nonconformistului antreprenor american Ray Kroc – un agent de vânzări din Illinois care a transformat McDonald’s-ul dintr-un mic stand cu hamburgeri într-un imperiu global cu peste 35,000 de locaţii în jurul lumii, un brand care astazi hraneste zilnic cel putin 1% din populatia planetei, iar brand awareness-ul McDonalds azi e aproape incomensurabil.

Citez din film – Cand merg prin America vad cruci, steaguri, steaguri si cruci. Cruci de la biserici, steaguri de la primarii. Nu exista oras, localitate fara cruci, fara steaguri. Vreau sa vad cruci, steaguri si „Bolte de AUR” – Cruci, steaguri, bolte de aur.

Azi, simbolul McDonalds e la fel de reconoscibil ca semnul crucii. Si, mai in gluma mai in serios, ordinea culorilor drapelului national mai este asezata gresit, dar LOGO-ul MC e recunoscut din avion. Cum s-a ajuns aici? Din 1954 pana azi, povestea chiar e….poveste.

➡ INCEPUTURI

Pentru producătorul Don Handfield, filmul „Fondatorul” a început cu o melodie. În anul 2004, când asculta indiferent „Boom, Like That” – un single de pe proaspăt lansatul album solo al lui Mark Knopfler de la formaţia Dire Straits, producătorul, care este partener cu actorul şi producătorul Jeremy Renner la The Combine, compania lor de producţie din Los Angeles – a fost intrigat instantaneu.

Versurile cântecului – reflecţii ale lui Knopfler după ce a citit autobiografia lui Ray Kroc – detaliază cum comis-voiajorul din Illinois i-a vizitat prima dată pe fraţii McDonald în San Bernardino, propunându-le ideea de a-şi franciza restaurantul.

Ray Kroc nu avea planuri de familie, despre cum ar trebui sa amenajam camera copiilor, sau cum să se angajeze pentru a intretine o familie. I-a placut sa riste tot pentru a avea tot.

Având acest concept de film în minte, Handfield şi partenerul său Jeremy Renner l-au cooptat în proiect pe veteranul producător Aaron Ryder, co-preşedinte al departamentului de producţie de la FilmNation Entertainment, care a fost cucerit pe loc de idee.

Este un film despre America şi capitalism. Despre urmărirea unui ţel şi erodarea integrităţii, precum şi despre hotârărea de a reuşi. Este o poveste care simbolizează visul American: că poţi avea succes în ciuda tuturor obstacolelor, doar prin forţa pură a voinţei

➡ Povestea adevărată a lui Ray Kroc

Suntem în anul 1954. Marilyn Monroe tocmai s-a căsătorit cu Joe DiMaggio; Elvis Presley înregistrează „That’s All Right” şi „Blue Moon of Kentucky” pentru Sun Studio din Memphis; producătorul de film Walt Disney e pe punctul de a finaliza construcţia legendarului parc de distracţii care îi poartă numele, aflat în Anaheim, California.

În vreme ce ţara trece printr-un boom post-război, în Illinois, omul de afaceri Ray Kroc încearcă să-şi câştige existenţa drept comis-voiajor pentru firma Prince Castle Sales, al cărei produs principal este Multimixerul, o maşină de preparat milkshake-uri din popularele restaurante drive-in de care s-au bucurat americanii în perioada de după război.

Când Ray aude că unul dintre aceste restaurante, localizat departe în vest, în San Bernardino, California, a comandat 6 astfel de Multimixere, devine brusc interesat. Ce restaurant ar avea nevoie să prepare 30 de milkshake-uri în acelaşi timp? Astfel că porneşte spre California, unde îi cunoaşte pe Mac şi Dick McDonald, care conduceau o afacere de succes – un stand de burgeri care le purta numele. 

Impresionat de sistemul rapid de preparare a mâncării de la standul cu hamburgeri din San Bernardino, dar şi de mulţimea pe care o atrăgea, Kroc a întrezărit imediat un imens potenţial de francizare. Ce a urmat, e deja istorie si va invit la film…

În film mai apar Laura Dern în rolul lui Ethel, prima soţie lui Ray Kroc şi Linda Cardellini, în rolul lui Joan Smith, soţia unuia dintre francizorii lui Ray. E important sa tineti minte aceste personaje si discutiile dintre ele…

Fondatorul” este regizat de John Lee Hancock („Saving Mr. Banks”, „The Blind Side“”) şi este bazat pe un scenariu original al lui Robert Siegel („The Wrestler”).

➡ Si daca tot vorbim despre business-uri, sa vorbim despre birou

ScauneOnline.ro este primul magazin online de scaune ce asigura transportul gratuit in orice localitate din tara, care isi publica stocurile online, ce garanteaza livrarea in 24 de ore, care asigura un termen de garantie de 24 de luni la toate produsele si la care iti garanteaza satisfactia cumparaturilor timp de 10 zile.

Site-ul ScauneOnline.ro este detinut si administrat ca o societate cu raspundere limitata, integral privat, Xact Consulting SRL, care a fost infiintata in anul 2003. Domeniile sale de activitate sunt: importul si comercializarea en gross si en detail a scaunelor si a componentelor acestora prin intermediul magazinului online www.scauneonline.ro, dar si offline, prin intermediul reselleri-lor.

Misiunea asumata de ScauneOnline.ro este o cat mai variata gama de produse, la cele mai bune preturi de pe piata.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

  • The Founder Is the Fast Food of Biopics
  • ‘The Founder’ is a fast-food version of the legend of McDonald’s
  • The Founder Finds Drama Under the Golden Arches
  • La La Land filming locations: inside Chateau Marmont, Los Angeles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.