Fără categorie

FLANCO si Microsoft pentru un Viitor Nou in IT!

Spread the love

imagesFlanco Retail a inițiat parteneriatul cu Microsoft în toamna anului trecut, pentru optimizarea activității din mediul online și pentru o mai bună gestionare a traficului ridicat din timpul evenimentului de shopping Black Friday.

A fost singurul retailer electro-IT care a ales să își găzduiască website-ul în cloud, utilizând platforma Microsoft Azure, și a reușit, astfel, să reducă cu 80% costurile destinate infrastructurii site-ului din acea perioadă.

Pentru a eficientiza activitatea susținută în mediul online în timpul celui mai mare eveniment de shopping din România, Black Friday, Flanco Retail a decis să schimbe infrastructura site-ului găzduit în mod tradițional pe un server local, cu o versiune bazată pe cloud. Acest lucru a permis ajustarea în timp real a spațiului de server necesar, în funcție de fluxul traficului din timpul evenimentului. Aplicația a utilizat platforma Microsoft Azure și a fost implementată de compania românească de software Zitec.

possible-not-impossible-29530159Posibilitatea de a ne adapta rapid, pe măsură ce numărul vizitatorilor se schimba, și de a plăti numai pentru resursele folosite, ne-a oferit un mare avantaj competitiv”, a afirmat Cristina Martinas, Online Sales Director, Flanco Retail. “Utilizarea unei infrastructuri bazate pe cloud, în locul celei tradiționale, ne-a asigurat o reducere cu 80% a costurilor și un venit din vânzările online de 2,5 milioane euro, cu 30% mai mare decât cel estimat inițial”.

Website-ul găzduit în cloud este, practic, o aplicație PHP, la fel ca website-ul Flanco tradițional. “Se integrează ușor cu alte tehnologii open source, precum Linux, pe care Flanco le utilizează în mod obișnuit pentru infrastructura website-ului găzduit pe serverele locale”, a explicat Cristian Pena, Chief Software Engineer, Zitec.

GTS Telecom Data Center (5)Astfel, în timpul unui eveniment, traficul de pe website-ul tradițional este direcționat cu ușurință către versiunea bazată pe cloud.”

Până la finalul anului 2014, venitul obținut de Flanco Retail prin vânzările online a crescut cu 150%, jumătate din această evoluție datorându-se activității desfășurate în timpul celor trei zile de Black Friday. “Vom continua colaborările cu Microsoft și cu dezvoltatorul de software Zitec și în cadrul evenimentelor de shopping din acest an”, spune Cristina Martinas. “Totodată, ne propunem să extindem echipa de online – dacă în noiembrie 2014 număra doar 12 persoane, ne așteptăm ca până la finalul lui 2015 să ajungă la cel puțin 30 de membri”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.