Fără categorie

FLANCO face pasul spre o nouă galaxie – BRANDING PERSONAL de la smartphone-uri la televizoare!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Astăzi am fost invitat de către Cristina Carp, Senior Consultant Premium communication la o discuție de perspectivă despre FLANCO.

FLANCO, ca de obicei, este din nou sub umbrela USP-ului „Mereu peste așteptări„. Dacă până acum ne-a obișnuit cu servicii și concepte inovative în zona de retail, FLANCO mai face un pas în față. Inspirați probabil de eMAg, FLANCO o să vină, atât în magazinele fizice cât și în rețeaua online de distribuție cu o gamă sub brand personal de produse de la smartphone-uri la televizoare.

Brandul propriu încă se construieşte. Vrem să dezvoltăm un brand la preţuri mai bune decât ce este acum în piaţă. Vor fi produse mai ieftine, de calitate, dar nu foarte ieftine. În iunie vom popula magazinele cu noua marcă. Vrem să intrăm cu marca proprie inclusiv în zona telecom„, a declarat Dragoş Sîrbu, CEO Flanco Retail.

Pentru noul brand, planurile sunt întrăznețe. Produsele vor fi ansamblate în state precum China și Turcia și cu noua gamă, FLANCO vrea să capteze un minim de 10% din piața de profil pe următorii trei ani.

INOVAȚIA în zona de branding are o bază solidă. Să nu uităm faptul că Flanco Retail a avut în 2014 o creştere de 8% a cifrei de afaceri comparativ cu anul precedent. Cel mai bine s-au vândut televizoarele, dar compania crede că în 2015 piața de smartphone-uri va depăși ca valoare piața de televizoare.

2014 a fost cel mai bun an al Flanco din punct de vedere al vânzărilor. 150 milioane euro este un prag istoric. Anul acesta ne dorim să creştem cu 12%, ritmul pieţei, dar profitabil. Ne interesează o creştere moderată, dar sănătoasă„, a spus Sîrbu.

Si dacă tot vorbim de Social Media și online, vânzările Flanco au crescut cu 150% comparativ cu 2013 şi au ajuns la 12% din total, iar pentru acest an.  In aceste condiții, o extindere vine cât se poate de firesc. Se va investi in continuare în magazine noi, au fost remodelate 42 de unități la nivel național  și procesul este dinamic în continuare. Flanco va angaja 80 de persoane în acest an, după ce anul trecut a realizat 200 de noi angajări şi a ajuns la 1.100 de angajaţi. În prezent, compania deţine o reţea de 88 de magazine, aflate în cele mai importante zone comerciale din 55 de oraşe.

Ce așteptări am eu, ca și client blogger !?

În primul rând aș vrea ca FLANCO să implementeze sistemul de plăți prin Bitcoin. Ar fi un pas curajos, avangardist, chiar dacă încă nu sunt mulți români care folosesc sistemul dar ar da o gură de oxigen puternică în zona inovărilor. Ca și sugestie, am avut chiar o discuție cu Dragos Sârbu despre posibilitatea implementării unui aplicații de tip tracker. Ce ar face această aplicație ?  Să presupunem că aflu (și am cum să aflu) că vine în România S6. Eu stau în Berceni în prezent, de exemplu. Mă duc la magazinul Flanco din zona Șoseaua Giurgiului și de acolo colegii amabili îmi spun că telefonul va ajunge în minim trei săptămâni, dar dacă fac o rezervare și fac o precomandă cu o depunere de avans lucrurile se pot urgenta.

În sistem clasic, fac precomanda, las 50% din valoarea produsului sau toată suma și aștept. Dacă sunt un client agitat mai sun la magazin, mai trec pe la magazin să întreb de telefon. etc. Dar dacă ar exista o aplicație de tracking pe rezervari, aș instala din Android aplicația și aș afla printr-o alertă că telefonul S6 a intrat pe stoc în magazinul FLANCO din Giurgiului. Aplicația NU trebuie să fie doar pentru cei care fac precomenzi sau rezervări. Pot pur și simplu să selectez o gamă de produse sau un produs, sau mai multe modele de telefoane care știu eu că încă n-au ajuns în România dar vor veni, si produsele pe care eu le selectez rămân în cloud și când sunt activate în gestiunea magazinului X sau Y să primesc notificare să mă duc primul și să le cumpăr. Cum ar fi ?

0 gânduri despre „FLANCO face pasul spre o nouă galaxie – BRANDING PERSONAL de la smartphone-uri la televizoare!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *