Divertisment

Fior di Latte – Fiorul unei poezii de arome

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Fior di Latte e unul dintre locurile din Capitala unde poezia se deseneaza cu arome umami in farfurie.

Indiferent daca vorbim de transcrierea „Cantecului Nibelungilor” intr_un regal de friptura de porc, vita sau vanat sau de poezia marii intr-un platou cu fructe si secretele marii, la Fior di Latte dupa fiecare gustare vei simti fiorul unei senzatii unice care te va ajuta sa visezi in timp ce savurezi un desert sau delicioasa crema de branza cu trufe care este divina de la prima lingurita pana la ultima…

Nu stiu cum ar fi fost daca as fi inceput „lectura lirico-gurmanda” cu „Oda in metru antic” sau poate ceva scris de Labis dar am ales sa incep cu un „poem caloric” rescris de Gordon Byron intitulat – „Cat de gustos poate fi fiorul unui Burger?„.

Adica super bun, ca doar vorbim de taramul poeziei gurmanzilor.

Povestea primului vers incepe undeva in decembrie intr-o iarna Bacoviana, iar titulatura completa este „Fior di Latte Gelateria Cucina e Poesia” si isi propune sa aduca un pic de poezie in vietile noastre ale muritorilor.

Vorbim practic de delicatese realizate sub atenta indrumare a lui Michel Frere, patiser-cofetar francez, medaliat international pentru retetele sale inedite.

Dincolo de meniu si preparate, cireasa de pe tort la Fior Di Latte o detine Desertul. Nu stiu care e secretul dar aici crema de ciocolata e divina, un ecler e demential, e atat de bun incat iti vine sa lingi farfuria si sa dezlantui Cerberul mistic din tine, cat despre gelato nici nu mai am cuvinte pentru ca salivez doar cu gandul.

Daca la mancare m_am putut decide dupa maxim 10 minute, cand a fost sa_mi aleg desertul m_am uitat la vitrina cu delicii ca si cand eram in transa si cred ca am ramas suspendat minute in sir. Pana la urma am inchis ochii si am ales ca desert – „Sanul unei sirene” cu fructe exotice, lamaie si alte ingrediente fara grad de comparatie.

Ma opresc aici si va las si pe voi sa descoperiti poezia din farfurie.

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.