Atelier de Idei

Fii solidar – spune Da Serviciilor Sociale

Spread the love

Traim intr-o tara in care saracia isi face simtita prezenta intr-un mod alarmant. Statisticile sunt infioratoare: 40% din populatia Romaniei se afla in risc de saracie si excluziune socială, 48,5% este rata de sărăcie a copiilor, 17,7% este rata de sărăcie la populația încadrată în muncă (angajații săraci). Ne place sau nu, asta este realitatea.

12191872_10206447461598604_1498626546532035615_n

Cu toate acestea, in Romania exista oameni care vor sa faca ceva pentru a schimba aceste statistici, care vor sa faca ceva pentru ca toti oamenii sa spere si sa aiba un viitor mai bun. Din nefericire insa, acestia nu pot face totul singur, ci au nevoie de implicarea oamenilor din toata tara. Chiar si tu poti sa ajuti la schimbarea viitorului tarii, prin gesturi mici, dar importante, cum ar fi semnarea de petitii.

Daca vrei sa vii in sprijinul Serviciilor Sociale care vor sa contribuie la imbunatatirea calitatii vietii si care vor sa asigure pentru oamenii saraci protectie sociala, semneaza chiar acum petitia DA Servicii Sociale (http://www.caritasromania.ro/da_servicii_sociale). Astfel vii atat in ajutorul celor defavorizati, cat si in ajutorul asistentilor sociali care stiu sa faca o munca de calitate si care vin cu atata drag in sprijinul persoanelor defavorizate. Aceasta petitie a fost lansata de catre cunoscuta confederatie Caritas Romania, in colaborare cu ONG-urile din domeniul social. Prin semnarea acestei petitii se solicita Guvernului Romaniei cresterea cu 0,3% pe an din PIB pana in 2020 pentru Serviciile Sociale. Petitia poate fi semnata pana la data de 30.11.2015.

In continuare, vrem sa te informam de faptul ca mai poti contribui cu un gest de solidaritate pentru persoanele aflate in dificultate. Cum? Așatura-te in fiecare an celor peste 50 de localitati din Romaniacare participa la  evenimentului Un Milion de Stele. In cadrul acestui eveniment, se aprind simultan candele ce simbolizeaza solidaritatea si se strang semnaturi pentru petitia amintita mai sus. Pentru mai multe detalii acceseaza link-ul http://unmiliondestele.ro/.

Eu voi fi acolo pentru ca nimic nu poate aduce o satisfactie mai mare decat faptul ca ai ajutat pe cineva, decat faptul ca iei si tu parte la o schimbare in bine. Tu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.