Fără categorie

Fii Blogger! Fii European! Fii TU!

Spread the love

Esti implicat activ in proiecte de tip voluntariat si iti place sa comunici despre asta!? Te simti blogger!? Pana pe 30 noiembrie 2011 ai timp sa te decizi si sa fii Reporter European.
”Reporter European” este un concurs organizat anual de RCE, care vizează înscrierea în competiție a  materialelor ce dezbat temele europene. 
Temele de concurs din acest an sunt: voluntariatul (întrucât 2011 reprezintă Anul European al Voluntariatului) și reforma politicii agricole comune. Există două posibilităţi de încadrare a materialelor înscrise în concurs, şi anume: campanii sau materiale individuale.

Dedicat până acum doar jurnaliştilor, Reprezentanţa CE deschide acest concurs, începând cu anul în curs,  şi participării bloggerilor ca o recunoaştere a influenţei acestora în sfera publică.

Mecanism

1. Bloggerii sunt invitati sa scrie pe blogul lor cel putin 3 postari legate de Voluntariat si/sau Reforma politicii agricole comune, care sa genereze dezbatere. Optiune : pot sa initieze chiar ei sau sa sustina in aceasta perioada actiuni de voluntariat.

2. Sa mentioneze in postare « Pentru concursul Reporter European »

3. Sa trimita un email la adresa RCE pentru a se inregistra in concurs.

* Pentru a putea fi înregistrate în concurs, materialele trebuie trimise fie pe adresa de email comm-rep-ro@ec.europa.eu, fie în plic, prin poştă sau curier, la sediul Reprezentanţei Comisiei Europene în România, str. Vasile Lascăr 31, 020492 Bucureşti. Indiferent de modalitatea aleasă, vă rugăm să menționați în subiectul emailului sau pe plic ”Pentru concursul Reporter European” și să specificați numele blogului în cadrul căruia au fost postate materialele + link către postări. De asemenea, va trebui să atasați, pe lângă material(e), și o scurtă evaluare (maxim 500 de cuvinte) a impactului generat în urma publicării – pot fi contorizate aici toate elementele menționate mai sus (comentarii pe blog, Facebook, Twitter, număr de persoane implicate).

Termenul limită pentru transmiterea materialelor este 30 noiembrie 2011, data poştei/emailului.

Sunt acceptate în concurs materiale postate pe orice fel de bloguri – fie ca sunt personale sau extensii ale altor site-uri/publicații online.

4. Sa dea link catre Regulamentul campaniei.

5. Sa puna widgetul pe care clientul il va pune la dispozitia lor.

6. Sa mentioneze pe twitter htagul #bloggereuropean de cate ori vorbesc despre aceasta campanie si postarile participante.

7. Sa scrie pe wallul http://www.facebook.com/reprezentanta.comisiei.europene.in.romania de cate ori vorbesc despre campanie.

8. – sa trimita pe contact@blogalinitiative.ro de fiecare data cand scriu cate o postare la acest concurs.

Campania TIP I

Nu numărul de postări pe blog cu privire la o anumită temă este important, ci modul în care iniţiatorul campaniei reuşeşte să-i implice pe ceilalţi într-un proiect pe care îl susţine. Important este ca cel care face un apel către o acţiune să şi concretizeze acel apel într-o „mişcare socială”, prin mobilizarea mai multor persoane ce îşi doresc să susţină cauza respectivă. Fie că vorbim de participarea la o campanie de protejare a mediului înconjurător sau de organizarea unei întâlniri între bloggeri pentru a discuta problemele comunităţii din care fac parte, esenţial este rezultatul şi faptul că ceilalţi răspund pozitiv la propunerea iniţiatorului.

Campania TIP II

Pe de cealaltă parte, seria de materiale înseamnă mai multe postări (cel puţin trei), care să fie pe cel puțin una dintre cele două teme europene (voluntariat si/sau reforma politicii agricole comune) şi care să creeze, de asemenea, o oarecare dezbatere în rândul celor care vă urmăresc blogul. Materialele pot avea legătură unul cu celălalt, sau dimpotrivă – pot trata subiecte diferite, atât timp cât este abordată una dintre temele din concurs.

  Premii

Se ofera doua premii, pentru:

Cea mai reuşită campanie (Campania TIP I) şi Cea mai reuşită serie de minim trei materiale (Campania TIP II) vor fi premiate fiecare cu:

–          un echipament IT în valoare de maximum 450 de euro

si

–          o vizită de 5 zile, la instituţiile europene sau în statele membre ce dețin președinția Consiliului UE. Costurile vizitei (transport, diurnă și cazare) vor fi acoperite de Reprezentanţa CE.

Premiile vor fi anuntate in luna Decembrie, la o data stabilita ulterior.

Juriu :

Reprezentanța Comisiei Europene. Juriul va fi mixt, format din jurnaliști, bloggeri şi reprezentanţi ai instituţiilor europene din România (respectiv Biroul de Informare al Parlamentului European şi Reprezentanţa Comisiei Europene). Sesiunea de jurizare va avea loc în luna decembrie şi va fi urmată de anunţarea câştigătorilor printr-un comunicat de presă oficial şi de premierea acestora.

Succes si inspiratie!

0 gânduri despre „Fii Blogger! Fii European! Fii TU!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.