Fără categorie

Fascinant! Lumea din jurul nostru microscopica marita de 23 de milioane de ori! VEZI GALERIE FOTO

Spread the love

„Microcosmos”, un nou catalog ce promite sa fie un total succes comercial, artistic dar si educational, ofera in paginile sale imagini deosebite ale diferitelor materiale si obiecte scanate cu ajutorul micrografului cu electroni. Tehnologia folosita permite apropierea asupra unor subiecte de pana la 23 de milioane de ori mai mult decat o poate face ochiul uman.

Compilata de scriitorul de lucrari stiintifice londonez Brandon Broll, „Microcosmos” ofera o introspectie fara precedent in mediul cotidian, vizand atat obiecte neinsufletite, cat si animale, plante sau corpul uman.

Scama, marita de 22 de milioane de ori, continand: par de pisica, fibre sintetice si de lana, un graunte de polen, urme de planta, solzi si alte resturi de insecte

Spectaculoasele imagini sunt captate cu ajutorul unei varietati de micrioscoape traditionale pe baza de lumina, dimpreuna cu microscoape electronice puternice, care bombardeaza cu electroni subiectul marit, construind imaginea cu ajutorul unui computer si al transmitierii electronilor. Majoritatea celor 203 imagini continute de catalog este realizata de micriscoape de electroni, motiv pentru care cartea are un impact vizual uluitor.

Retele si carlige de nailon intretesute pentru a forma materialul cunoscut sub denumirea de „arici”

Suprafata unui microcip din siliciu

Hartie pentru tigarete. Clistalele bleu sunt aditivi care mentin aprinsa tigara eliberand oxigen in timp ce sunt arse

Sperma umana

Margine de tesut sau tub Fallopian

Fire de spranceana crescand din pielea umana

Oua de fluture asezate pe zmeura

Retele de nailon folosite in dresurile purtate de femei

Capul marit de 160 de ori al unui tantar

Mai putin socant, conopida vazuta de aproape

Paduche pe fir de par uman

Suprafata unui cui ruginit

Limba de pasare Colibri0 gânduri despre „Fascinant! Lumea din jurul nostru microscopica marita de 23 de milioane de ori! VEZI GALERIE FOTO”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.