Atelier de Idei, Social, Tineri

Farmacia la Pret Mic a lansat rubrica interactiva pe Instagram – Intreaba Farmacistul #FLPM

Spread the love

Social Media și accesul la internet de mare viteză au schimbat comportamentul oamenilor interesati de produse farmaceutice. Profilul cumpărătorului român de suplimente alimentare și vitamine arată că acesta preferă să cumpere din mediul online produse care nu au efecte secundare sau contra-indicații, și, în ultimii ani s-a constatat că tot mai mai multe persoane se mută pe internet când vine vorba de a achiziționa produsele dorite. Și pentru că tot mai mulți oameni sunt conectați la rețelele sociale precum Facebook, Instagram și Pinterest, site-ul farmacialapretmic.ro a lansat serviciul interactiv – Intreaba Farmacistul #FLPM

 

CONTEXT

Când vorbim de online, obiceiurile de consum ale românilor se schimbă de la an la an. Altfel spus, ultimul trend arată că românii sunt tot mai interesați să-și achiziționeze vitamine, minerale, suplimente și alte produse dintr-o farmacie online care le oferă transport gratuit sau alte discount-uri.

Potrivit unui studiu realizat de Zodian Research pe subiectul comportamentul cumpărătorului român în ceea ce privesc produsele farmaceutice, studiu desfășurat în 2019, în cadrul Panelului Eureka Insights, 6 din 10 respondenți au vizitat site-urile farmaciilor pentru a căuta informații și/sau a comanda produse farmaceutice, în ultimele 12 luni. Dintre ei, 57% au efectuat cel puțin o comandă, în intervalul de referință (36% la nivelul populației țintă).

Chiar dacă cadrul legislativ din prezent este destul de prohibitiv și are limitări în ceea ce privește comercializarea unor produse de tip OTC și RX-uri, cei mai mulți cumpărători și-au cheltuit bugetele pe vitamine și suplimente, tehnică medicală sau produse pentru copii de tipul consumabile -biberoane, scutece, etc.

În plus, potrivit aceluiași studiu, 7 din 10 persoane intervievate consideră că este o idee extraordinară comercializarea medicamentelor, inclusiv a celor care se eliberează pe baza rețetei, în farmaciile online, 2 din 10 fiind neutri și doar 1 din 10 considerând că nu este o idee practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *