Atelier de Idei

eXclusiv presainblugi! Alex Marin – Copilul politic de azi al Democratiei de maine

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

Nascut la 31 decembrie 1990, Alexandru a absolvit colegiul economic AD Xenopol, iar in prezent studiaza sociologia la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala din cadrul Universitatii Bucuresti. Ceea ce multi nu stiu este faptul ca Alexandru este un veritabil „Copil al Democratiei”. Are la activ multe diplome din partea Tineretului National Liberal, Cluburilor Studentesti Liberale, LYMEC, Fundatia Friderich Naumann, European Liberal Forum, Autoritatea Nationala pentru Tineret, ARDOR si lista poate continua…

De mic a iubit si a indragit politica, fapt ce il determina ca imediat ce primeste buletinul sa se inscrie in PNT-CD. Dupa doi ani isi da seama ca a fost si va fi un spirit liber, iar de la 17 este un nume in PNL…A lucrat la departamentul de comunicare si la cel online al PNL, s-a implicat in campaniile electorale din 2007 si din 2009 pentru alegerile europarlamentare, in 2008 pentru locale si parlamentare si pentru prezidentiale in 2009. Fost membru in biroul de conducere al CSL sector 3, in prezent vicepresedinte TNL sector 3 la doar 19 ani. Si tot el este fondatorul Clubului Bloggerilor Liberali. Dar sa urmarim interviul…

Reporter: De ce si ce te-a facut sa vrei sa alegi politica?

Alex Marin: Nu stiu sa iti raspund exact. Stiu ca la 15 ani am pasit in primul sediu de partid. E vorba de sediul istoric al PNT-ului, de la Rosetti, pe care inca curgea sangele tinerilor care au murit pentru ca eu sa am dreptul de ma exprima si de a-mi sustine viziunile politice. Dar cred ca „m-am apucat” din momentul in care am simtit foamete pe timpul lui Iliescu si mi-am spus ca atunci cand o sa cresc mare o sa schimb ceva. De ce? Ce alta alternativa aveam? Sa imbratisez apolitismul? Sa nu imi expun punctul de vedere si sa nu pun o caramida la societatea pe care o visez?

Reporter: In blogosfera esti cunoscut drept „Copilul Democratiei”. Intelegi democratia?

Alex Marin: Da si mai mult decat atat contextul istoric in care am aparut m-a influentat foarte mult.  Sunt nascut intre Revolutie si mineriade. Am invatat sa merg, sa vorbesc si sa alerg odata cu democratia. Am o varsta frageda, avem cu totii, copiii democratiei o varsta frageda in care ne-am bucurat de libertati. Ma simt dator sa le apar si sa lupt pentru un crez, care astazi, cand presedintele crede ca libertatea de exprimare este o amenintare la adresa statului, pare o utopie. Dar sunt viu, esti viu, suntem in viata. Depinde de noi daca vrem sa fim copiii democratiei sau ai dictaturii.

Reporter: Unde te vezi peste 5 ani?

Alex Marin: Glumind, cred ca ma vad pe plaja, cu rugamintea ca soarele sa ma arda pe spate si nisipul in talpa. Mai vad pe acolo un pahar de Cuba Libre, o placa de vinil pe care semneaza Louis Armstrong, un pix si o foaie.

Reporter: Ai facut sau o sa faci compromisuri in politica?

Alex Marin: In dictionarul meu nu exista compromis. Fac politica pentru crezul social la care m-am afiliat, nu pentru bani. Pentru mine politica nu e arta compromisului, ci maxim arta ratiunii.

Reporter: Care e modelul tau de politician?

Alexandru Marin: Iubesc prea mult diversitatea din oameni ca sa pot sa am un model, un maestru sau un mentor. De la fiecare om pe care l-am citit sau cunoscut am avut de invatat. Nu cred ca are rost acum sa fac o lista in care ar intra dinastia Bratienilor, Mahatma Gandhi sau Varujan Vosganian.

Reporter:  Privesti politica ca o perspectiva de cariera?

Alexandru Marin: Nu am cum sa imi imaginez politica ca o cariera. Cariera presupune profesionalism, strans din dinti si bani pe care ii castigi de pe urma sa. Politica presupune suflet, sinceritate, lupta si ar trebui sa fie suficient sa te bucuri de zambetele oamenilor autentici pe care ii intalnesti si care iti multumesc pentru efortul depus. Putem sa spunem ca Ion C. Bratianu sau Kogalniceanu au avut o cariera in politica? Eu cred ca au avut ceva mai mult: un crez….

BOGDAN DARADAN

0 gânduri despre „eXclusiv presainblugi! Alex Marin – Copilul politic de azi al Democratiei de maine”

  1. eeee si cu tine doctrina lor nu are chiar aspecte liberale…daca nu ma insel ei mizeaza foarte mult pe agricultura, pe dezvoltarea regionala bazata pe agricultura…bine asta cand aveau doctrina….acum din pacate…nu mai sunt ce erau odata….

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *