Fără categorie

eXclusiv Dragos Sirbu, CEO Flanco, despre cel mai nou brand romanesc in materie de orice sub umbrela FLANCO!

Spread the love

 

Dragos Sirbu este absolvent al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci, Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti. Cu o experienţă de 15 ani în segmentul electro-IT şi serviciile financiare conexe acestuia, Dragos Sirbu este, din februarie 2014, CEO-ul Flanco Retail. Iar anul 2015 va fi cu siguranta anul FLANCO pentru ca urmeaza ceva…CU adevarat diferit!

 Am aflat recent ca brandul FLANCO va lansa o gama de produse sub o semnătură proprie. Știu că sunteți în proces de construcție cu noul concept, dar aș vrea să aflu ce tipuri de smartphone-uri o să produceți, printre altele. Mă interesează în mod expres această categorie pentru că românii cumpără smartphone-uri și, mai mult decât atât, telefoanele inteligente sunt produsele cu cea mai mare fluctuație și mobilitate.

Este inca devreme sa putem da detalii, dar avem in vedere sa aducem in gama proprie smartphone-uri cu diagonala de la 4 inch la 5,5 inch. Ne-am propus sa le avem la raft si pe flanco.ro din a doua jumatate a anului.

Și dacă tot o să comercializați smartphone-uri, v-ați gândit să aveți și o gamă de smartwatch-uri?

Piata de smartwatch-uri are un potential mare, clientii sunt tot mai interesati de astfel de gadget-uri, dar vorbim inca de o piata destul de restransa. In functie de evolutia din perioada urmatoare, urmeaza sa evaluam posibilitatea de a aduce smartwatch-uri sub brand propriu.

Care va fi trigger-ul, cum veți face conversia consumatorului care intră în magazinul Flanco să cumpere un telefon al brandului X, de exemplu, și clientul să plece apoi cu un telefon al brandului propriu?

Legat de telefoanele mobile, exista in acest moment un set de specificatii tehnice pe care clientii le urmaresc: viteza mare de rulare a aplicatiilor, capacitate de stocare, calitatea materialelor din care este facut telefonul, diagonala. De asemenea, este foarte important sa oferim, alaturi de telefoane, si accesorii (ex. folie, husa etc.). Ne dorim ca brandul propriu pe care vrem sa il aducem sa puncteze caracteristicile enumerate mai sus. In plus, ne intereseaza sa oferim produse de calitate buna, la un pret accesibil.

Stiu că s-au făcut câteva prognoze cu privire la piața de profil din 2015 și la comportamentul consumatorilor. Care credeți că vor fi cele mai vândute produse în 2015 în rețeaua Flanco și ce gamă de produse s-a vândut cel mai bine în 2014?

Anul trecut, cele mai mari vanzari, valoric vorbind, ni le-au adus televizoarele. Vedem aici o preferinta pentru diagonale cat mai mari, catre televizoarele smart, 4K, si cred ca si in 2015 oamenii vor pune accentul pe performante. De asemenea, ne asteptam ca atat telefoanele smart, cat si electrocasnicele mari sa concureze serios televizoarele ca varf de vanzari anul acesta.

Sunt șanse ca în următorii trei ani Flanco să implementeze ca și sistem de plată soluția Bitcoin?

Deocamdata, nu avem in vedere plata cu Bitcoin.

V-ați gândit să intrați în zona aplicațiilor de mobil cu aplicații de tip tracker precomenzi și rezervări pentru o conexiune și mai apropiată față de clienți și potențialii clienți?

Da. In acest moment facem o analiza a traficului de pe mobil si suntem in proces de a dezvolta partea de tracking, dar ne dorim ca, in curand, sa putem introduce si o aplicatie.

Dacă ar fi să vorbiți despre brandul FLANCO printr-un singur cuvânt, care ar fi acel cuvânt?

Diferentiere. Acesta este un termen prin care ne-am dori sa ne caracterizeze si clientii nostri – incercam sa fim diferiti, sa aducem ceva nou si util pentru clienti, sa putem sa oferim experiente de cumparare memorabile.

AUTOR: BOGDAN DARADAN

0 gânduri despre „eXclusiv Dragos Sirbu, CEO Flanco, despre cel mai nou brand romanesc in materie de orice sub umbrela FLANCO!”

  1. Flanco ….am fost pacalit si dus cu vorba..cand e sa cumperi ceva sunt la dispozitia ta..apoi daca sunt ceva probleme isi bat joc..in prezent stau fara telefon de aproape o luna. ..din vina lor…l.au spart in service si acum eu stau sa plang pe la ei sa imi dea telefon sau macar banii sa imi pot lua altul….ASTA ESTE FLANCO…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *