Fără categorie

eTRAVEL Conference – Pentru ca nu mai poti calatori offline fara sa existi ONLINE!

Spread the love

Ziua de 27 octombrie a fost pentru mine un maraton de evenimente. Stefanel si-a lansat ultima colectie, Mica Elvetie a organizat eveniment de Halloween, Chinezu si gasca lui au dat unda verde la distractie la KOOPERATIVA iar Manafu m-a invitat la eTravel Conference. Pe care dintre cele patru evenimente credeti ca l-am ratat? Pe niciunul 🙂

12183826_1664613173821787_4161611522127334061_o

Si daca despre restul am vorbit in aceste zile, e momentul sa va pun la curent cu impresiile mele despre eTravel Conference.

Ce am aflat nou? In primul rand, tot mai multi jucatori de pe piata de travel si Horeca, fie ca vorbim de zona de ticketing, site-uri de e-commerce focusate pe pachete turistice, agentii, hoteluri, au inteles ca FARA prezenta ONLINE nu mai au nicio sansa. Si nu vorbesc de a avea o pagina de facebook si site ci de a investi in aplicatii de iOs si Android, gamification in zona de facebook si campanii integrate folosind tehnologia. Practic, totul s-a invartit in jurul conceptului „BE MOBILE”

10300638_10202924320281984_4785799102241961967_n

➡ ROMANIA – Intre turismul de oportunitate si turismul strategic

Romania nu mai poate sa ramana in zona turismului de oportunitate. Afla neamtul ca vine artistul X si e fan trece prin tara. Se intampla nu stiu ce eveniment, vine si italianul. Vin investitori din Arabia Saudita si vin si alti apropiati ca turisti sa-l vada cum prospera. Nu te poti limita la asta.

Un exemplu din zona – ASA DA e Dragos Anastasiu.

Proaspăt investitor al resortului Green Village, Dragoș Anastasiu a indicat trei produse turistice cu care România ar putea defila in Europa si in lume: Delta Dunării, Transilvania și București, un produs de city-break extraordinar.  Evident ca totul trebuie gandit ca strategie pentru ca nu te poti astepta la sute de mii de turisti cu textul sec – Uite aici e Delta fara sa oferi turistilor si informatii relevante despre asta. Am mai dezbatut acest subiect intr-un interviu cu presedintele Camerei de Comert Romano-Italiene pe RL. Materialul il puteti citi aici.

Apropo de Transilvania, Romania are brandul DRACULA, brand pe care nu l-a construit ea ci pur si simplu i-a fost facut cadou de scriitori precum Briam Stocker sau Jules Verne si ce face cu el ? Am avut sansa, in cadrul Festivalului de Film DRACULA de la Brasov sa vorbesc cu mai multi straini, olandezi, cehi, croati, israelieni, regizori si actori de film.

Stiti ce mi-au spus majoritatea?

Castelul Bran are un potential turistic imens dar exista o desincronizare intre mesajul pe care il transmite legenda in filmele de la Hollywood si modul in care e amenajat castelul. Practic autoritatile se tem ca acest palat e atat de celebru, chiar daca nu din motive reale.

Am simtit asta cand imi studiam colegii care m-au insotit, oameni din zona de film. Toti au asteptari ca incinta sa fie scarry, spooky, sa faca intr-un fel legatura cu Dracula dar nu. In afara unor mentiuni seci, totul are legatura cu Vlad Tepes si Regina Maria. E mentionat intr-o camera Brian Stoker si mai exista o camera de tortura amenajata, dar atat. Numele lui Jules Verne nici macar nu e mentionat. Si nimic legat de legenda, de personaj, nimic…Sunt dezamagit” – Ian Krusokticvi, actor croat.

12088305_10206496110454506_2159286353166659654_n

Si nu numai eu am intuit sincopele din zona turismului romanesc.

Google România a venit cu un studiu interesant prezentat de Ana Sipciu (Industry Manager) , raportat la turistul român de proveniență urbană, de peste 18 ani și cu cel puțin o călătorie la activ în ultimele 12 luni.

In ce masura aleg românii să cumpere vacanțe în online? E o tema inca actuala chiar si la 15 ani de mileniu III. Desi avem romani care isi cumpara city break-ul sau concediu online, numarul lor este in continuare scazut raportat la media din tarile vestice. Motivul? Romanii încă sunt extremi de circumspecți cu privire la securitatea datelor cardului, în special cei din generațiile mai înaintate în vârstă.

In plus, multi sunt „speriati” de cantitatea de informații de pe site-uri, pentru ca uneori poate fi prea copleșitoare pentru cei care nu sunt obișnuiți cu consumul selectiv de informatii. In plus, romanii sunt inca empatici si nostalgici. Vor sa adreseze intrebari face-to-face, sa vada omul inainte sa cumpere. De aceea la noi in tara inca exista o pondere uriasa de oameni care se uita la televizor.

➡ In loc de concluzii

Am cunoscut oameni interesanti, asta e clar si conferinta a fost un succes pentru mine. Am cunoscut bloggerite noi, m-am revazut cu prieteni din zona Horeca din Brasov, chiar ar trebui sa regretati ca n-ati ajuns dar aveti timp sa va pregatiti pentru anul urmator.

Va mai las cateva fotografii mostra 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.