presainblugi
Atelier de Idei, Tineri

Esti adolescent? Tips and tricks atunci cand vrei sa iti cauti un job

Spread the love

Ai avut o slujba de vara? A venit iarna si iti cauti job? Chiar daca sunteti la scoala, nu trebuie sa va reduceti fluxul de numerar. A avea un loc de munca part-time dupa scoala sau in weekend va poate ajuta sa va dezvoltati responsabilitatea, sa economisiti pentru cumparaturile pe care doriti sa le faceti si sa va obisnuiti sa experimentati un mediu la locul de munca. Salariu net in astfel de cazuri este cel minim pe economie, insa nou mediul de lucru, fie el temporar te poate pregati pentru viitor.

 

➡ Servicii de fast-food

In timp ce locul de munca ar putea sa nu para plin de farmec, un loc de munca intr-un loc de fast-food se poate dovedi destul de flexibil, datorita turelor scurte tipice. De obicei, managerii nu sunt deranjati sa lucreze cu programele adolescentilor, inclusiv perioadele in care acestia ar putea dori sa plece in vacanta cu familia sau sa isi ia timp liber pentru a studia.

Salariul brut mediu pentru un salariat in domeniul fast-food din Romania este salariului minim pe economie, 1347 de lei net, dar s-ar putea sa fiti platit mai mult in functie de locul in care locuiti si de politicile restaurantului. In general, vei ajunge acasa la timp pentru a studia si a-ti termina temele. Ca alternativa, este posibil sa doriti doar schimburi de weekend.

➡ Babysitting si sedinta pentru animale de companie

Adolescentii nu trebuie sa lucreze pentru o companie. Babysitters sau sitters pentru animale de companie isi desfasoara, in esenta, propriile afaceri, iar daca esti un antreprenor in devenire, s-ar putea sa-ti placa provocarea. Puteti accepta sedinte de babysitting din familiile din cartierul dvs. si va puteti seta propriile castiguri. Potrivit Copilul.ro, rata pentru babysitters este de aproximativ 150 de lei pe sedinta.

Sedintele cu animalele de companie s-ar putea sa nu va aduca un venit mare, dar te vei bucura de compania animalelor si de o responsabilitate mica. S-ar putea sa petreci cateva ore cu un animal in fiecare zi, asigurandu-te ca animalul de companie de care ai grija are suficienta hrana, apa si exercitii fizice.

➡ Librarii sau Biblioteci

Adolescentilor iubitori de carte ar putea sa lucreze la o librarie sau biblioteca. Ambele locuri ofera o sansa excelenta de a invata si dezvolta comunicarea si abilitatile organizationale. Librariile ar putea plati adolescentilor salariul minim sau putin mai mult. Unele biblioteci angajeaza adolescenti, in timp ce altele recruteaza voluntari. Daca sunteti in cautarea unui loc de munca platit, utilizati acest criteriu in timp ce cautati un loc de munca.

➡ Curier catering

Curierii lucreaza adesea ore cu norma partiala, ceea ce face acest lucru excelent pentru adolescentii ambitiosi, cu abilitati excelente de a conduce un vehicul. Puteti livra orice, de la colete de mancare la electrocasnice mici, asa ca verificati locurile de munca din orasul dvs. pe site-uri din domeniu.

Luati in considerare sa lucrati doar in week-end pentru a evita traficul aglomerat. Puteti folosi zilele saptamanii pentru a va ajuta sa va ocupati de scoala si pentru timp de iesit cu prietenii, apoi va dedicati weekendurile pentru a castiga cativa banuti. Pentru unele locuri de munca de livrare, veti castiga sfaturi, precum si un salariu pe ora de baza, care va creste potentialul de venit. Adolescentii nu trebuie sa-si economiseasca banii toata vara pentru ca acest fel de job se poate facepe tot parcusul anului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.