Rezumat:
- 1 ➡ Despre adevar si resemnare
- 2 ➡ FANVET – Din dragoste pentru animale
- 3 ➡ Despre oameni, despre cei ce iubesc necuvantatoarele
- 3.1 – medic veterinar primar ,absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara Iasi,promotia 1999. – specializat pe chirurgie generala,chirurgie ortopedica,ecografie,radiologie,terapie de urgente si medicina interna. – a participat si participa activ la numeroase workshopuri,seminare,congrese nationale si internationale axate pe clinica si terapie animala.
- 3.2 – medic veterinar, absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara Iasi, promotia 2011 – masterat, promotia 2011. – pregatire in clinica si terapie veterinara . – specialista in management-ul veterinar.
- 3.3 – medic veterinar ,absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara Iasi,promotia 2010. – studii postuniversitare 2012- masterat -cu specializare in „clinica si terapie veterinara” . – a participat si participa activ la seminare,workshopuri si congrese in medicina veterinara.
- 4 ➡ Sfatul zilei – Si animalele pot suferi de alergii
[yasr_overall_rating size=”large”]
Am avut neşansa de a asculta discursul pe care un medic veterinar îl spunea proprietarului unui câine de companie, plin de ipocrizie, dar în acelaşi timp eficient, utilizând un limbaj de lemn, dar oferind, totodată, iluzia vindecării.
Veterinarul îi spunea respectivei persoane să-i dea anumite pastile câinelui, să continue tratamentul, întrucât nu este nevoie de operaţie.
➡ Despre adevar si resemnare
După ce proprietarul a plecat, atunci când am rămas doar eu cu veterinarul în cabinetul acestuia, fără a schiţa nici măcar o emoţie, medicul mi-a spus că acel câine nu mai are mult de trăit, întrucât suferă de o boală incurabilă, pentru care nu s-a descoperit un antidot: “Nu am ce să-i fac, medicina nu deţine toate remediile pentru vindecarea oricărei boli. Câinele va muri, dar proprietarul va trăi cu impresia că a încercat tot ce a fost necesar pentru a-l salva. Acele pastile sunt o iluzie, nu ajută la nimic… Doar nu vreai să-i spun că nu poate face nimic altceva decât să aştepte moartea animalului?”.
După câteva săptămâni câinele a murit, dar proprietarul acestuia, dincolo de durerea provocată de pierderea animalului de companie, se consola cu ideea că a fost la veterinar şi i-a oferit câinelui respectivul medicament, doar că în faţa morţii nu te poţi împotrivi.
Retrăiesc aceste imagini de fiecare dată când urmăresc analizele animalelor unor prieteni, rude, persoane apropiate. Din fericire, ma bucur ca am descoperit recent un cabinet veterinar diferit.
➡ FANVET – Din dragoste pentru animale
FanVet ofera asistenta sanitar veterinara de specialitate, vanzari medicamente, operatii chirurgicale, tratamente, cosmetica, analize de laborator: sange, urina, spitalizare, detartraj, mica si mare chirurgie, pet shop cu diete.
Deviza noastra – Pentru ca micul tau prieten sa fie fericit.
➡ Despre oameni, despre cei ce iubesc necuvantatoarele
Dr. STEFAN BICHIR
– medic veterinar primar ,absolvent al Facultatii de Medicina Veterinara Iasi,promotia 1999.
– specializat pe chirurgie generala,chirurgie ortopedica,ecografie,radiologie,terapie de urgente si medicina interna.
– a participat si participa activ la numeroase workshopuri,seminare,congrese nationale si internationale axate pe clinica si terapie animala.
Dr. Spanu Mihaela
– medic veterinar, absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara Iasi, promotia 2011
– masterat, promotia 2011.
– pregatire in clinica si terapie veterinara .
– specialista in management-ul veterinar.
Dr. Gurita Adina
– medic veterinar ,absolventa a Facultatii de Medicina Veterinara Iasi,promotia 2010.
– studii postuniversitare 2012- masterat -cu specializare in „clinica si terapie veterinara” .
– a participat si participa activ la seminare,workshopuri si congrese in medicina veterinara.
➡ Sfatul zilei – Si animalele pot suferi de alergii
La ce poate fi sensibil un caine in ziua de azi? De exemplu, la praful de acarieni, polen si la spori de ciuperca. Animalele crescute intr-un anumit mediu, cele tratate cu antibiotice si cele care consuma conserve si hrana speciala sunt predispuse la alergii. Simptome acestora apar cel mai des la caini.
Simptome: mucoasa ochiului devine rosie si se inflameaza, li se infunda nasul, iar respiratia devine suieratoare, astmatica. Pe suprafata pielii pot aparea puncte si pete de dimensiuni mai mari, care dau o senzatie de mancarime.
Animalele suspecte de alergie trebuie tratate imediat deoarece, fara tratament, starea lor se poate inrautati. Inflamarea mucoaselor poate fi fatala. Daca nu se stie la ce este alergic animalul, atunci trebuie facut un test; apoi dupa ce s-a depistat cauza alergiei, trebuie evitati factorii care provoaca alergia.