Atelier de Idei, Idei cu emotii, Social, Tineri

Empria sau emoția primordială de a privi duelul dintre un papagal și un bebeluș la tine în casă

Spread the love

➡ Jurnal de BORD – Goeleta în Blugi 02.10.2023

Miros tot a mare, a sare, a vise albastre cu sirene. Au trecut 10 ani de când am scos în larg această ambarcațiune cu pânzele colorate în nuanțe de lapis lazuli. Am trăit experiențe de vis, am trăit experiențe de coșmar. Am iubit, am suferit, am fost la marginea prăpastiei intrinseci, am învârtit timona în gol, am transpirat când trăgeam la cabestan, am mirosit velele, m-am întors în timp. Îmi era dor să ies în larg, să las creativitatea să se ducă dincolo de linia orizontului. Nu-mi lipsește nimic. Doar lumina farului din depărtare care o să anunțe începerea competiției. Pentru că pe mare sufletul meu e la fel chinuit, de adânc, de misterios precum e marea… – Asta scriam pe blog în urmă cu câteva săptămâni când mi-am vizitat Goeleta lăsată în apropiere de plaja Neversea din Constanța.

Sursa foto: pxhere.com

Am verificat să fie totul în regulă, am curățat carena, am revopsit literele de la Babord și am dat o tură să verific legăturile, pânzele și cum se mișcă ambarcațiunea în apele tulburi ale Mării Negre. Am fost mulțumit de rezultat și am lăsat totul pregătit pentru aventură. M-am întors la București să îmi revăd surorile și am zis să le fac o vizită pentru că o să fiu plecat în larg și să mai petrec timp de calitate cu cei patru nepoți ai mei – David, Tudor, Daria și Anastacia.

David și Daria sunt nepoții mei din partea Georgianei, David are doi ani și Daria un an, iar Tudor și Anastacia sunt nepoții mei din partea Alexandrei, Tudor are tot doi ani și Anastacia tot un an. Nu mă întrebați de ce au aceste vârste, dar pot să vă spun că surorile mele sunt foarte unite, locuiesc amândouă în partea de Nord-Vest a Capitalei, în același bloc, același etaj dar scări diferite, și amândouă au născut la aceeași maternitate cu același medic. Nu întâmplător am oferit acest detaliu, pentru că mai târziu am descoperit că fac și cumpărăturile tot împreună. Dar o să ajungem mai târziu la această parte.

Anyway, acum că introducerea a fost făcută, pot să vă povestesc ce s-a întâmplat mai departe. Prima oară am ajuns la Alexandra, scara ei e la stradă și ajung prima la ea. Am format numărul de la interfon, am intrat în lift, am urcat la etajul 6, am apăsat pe sonerie, nimic. Mai sun o dată, nimic. Soneria suna, o auzeam de la ușă dar nicio mișcare. În mintea mea mă gândeam că poate nu e acasă, că poate trebuia să le las un mesaj pe grupul de WhatApp, când ce să vezi. Nici nu mi-am terminat gândul că se deschide ușa. O văd pe Alexandra cu Anastacia în brațe și pe jos numai ambajale și cutii empria.

Recunosc, până în acel moment nu știam și nu auzisem de #empria. Nu știam cu ce se ocupă firma, dacă au pagină de facebook, dacă sunt platformă de e-commerce, dar asta nu trebuie să vă spună neapărat ceva pentru că eu sunt blogger solo de 14 ani și dacă am intrat în casa unei mămici e clar ca lumina zilei că acest brand are legătură cu cei care au copii. Iar intuiția mea nu m-a înșelat. Alexandra era absentă, mi-a deschis ușa și era ocupată tot cu acele cutii.

Așa am avut timp să dau repede un search pe Google și așa am aflat că această firmă există pe piață din 2018 și au primit și premii la #GPec. Am început să mă uit în jurul meu și am observat pe jos tot felul de accesorii și ceva ce cred eu că era destinat pentru zona de siguranțe sertare la cum arătau.

N-am mai putut de curiozitate și am întrebat-o ce vrea să facă cu ele. Iar ce a urmat, a fost ca-n filmele de comedie.

– Alexandra dragă surioară, ce faci cu atâtea cutii împrăștiate? Te muți sau le faci casă la copii? 

– Ce glumeț ești. Ai văzut ce scrie pe cutii, da? Am cumpărat niște accesorii pentru siguranța celor mici. Anastacia deja merge de-a bușilea, Tudor știi deja că merge de anul trecut și acum că sunt și ei mai mari îi mai dau drumul și lui Gethro prin casă. 

Fac o paranteză. Gethro e un papagal brazilian de aproape 3 ani, extrem de simpatic și nebunatic. Vă las aici o fotografie cu el.

– Păi și care e legătura dintre Tudor, Anastacia și Gethro? Chiar așa, unde e Tudor?

– E în camera noastră cu tatăl lui. Păi hai să îți explic. Dacă Tudor e mai cuminte, doar îl știi, îi las cărți cu dinozauri, cu Jurassic, cu animale marine, stă liniștit. Zgâtia asta mică de când merge de-a bușilea trage de toate sertarele. Partea și mai distractivă e că și Gethro face la fel. Vrei să îți arăt? Uite, aici am montat acest sistem de siguranță, arată așa, iar la celălalt dulap încă nu am pus. Stai să îți arăt ce se întâmplă când îi dau drumul Anastaciei din brațe și lui Gethro din cușcă.

Sursă foto: site-ul empria

Și am văzut. Iar ce a urmat e mai tare ca-n filmele de comedie. Alexandra i-a zis Anastaciei să nu se apropie de rafturi, Gethro zbura prin tot livingul și la un moment dat cea mică s-a dus spre dulap și a început sa tragă de un inel iar Gethro era cocoțat pe celălalt inel și îl mișca într-o veselie. În acel dulap nu erau lucruri de valoare. Niște tricouri, lenjerie dar în primul sertar am înțeles de ce l-a montat prima dată. Se adăpostea un magnetofon lăsat de tatăl nostru, un superb magnetofon din anii 70. L-am scos de acolo, l-am așezat pe o masă ca să îi fac o poză să o am ca amintire pe vas.

Ideea e că scena de mai devreme m-a amuzat copios și am luat-o pe Anastacia de jos și am întrebat-o în joacă. De ce faci prostioare, șoricel?

L-am salutat și pe Jonny, soțul Alexandrei și am întrebat-o dacă vine cu mine la Georgiana. S-a întors la cutii dar mi-a răspuns că va coborâ mai târziu cu Tudor după ce o culcă pe Anastacia.

Am coborât cu liftul și m-am dus la cealaltă scară. Aici am avut un deja-vu. Am urcat la etajul șase și aici, după ce Georgiana mi-a deschis ușa m-am lovit de aceleași cutii #empria.

– Voi faceți cumpărăturile în același timp? Tocmai ce m-am întors de la Alexandra unde erau pe jos cutii și ambalaje. Și tu ți-ai luat protecție pentru sertare?

– Nu, că eu am sertarele sus, așa e mobila noastră. Dar am cumpărat protecție colțuri mobilă că ai văzut cât de agitat e David și cum aleargă, zici că bea Duracell nu apă și nu vreau să se lovească și am mai luat pentru holul mic că vreau să le fac spațiu la copii pentru jucării o poartă de siguranță, am ales un model retractabil ca să pot să o dau jos când mă mut sau fac curățenie. Dacă tot ești aici, mă duc să văd ce face David, stai tu un pic cu Daria cât mănâncă?

Sursă foto: site-ul empria

Daria e o păpușică, o prințesă de fetiță, nu aveam cum să o refuz nici dacă doream asta. Doar că în loc să îi dau să mănânce mai mult mă jucam cu ea :)))

Și dacă tot stăteam acolo m-am uitat pe ambalaje și am descoperit că materialul pentru colțurile de la mobilier sunt extrem de rezistente și mi-am adus aminte de perioada când aveam pisică și cum zgâria mobilierul și îmi dau seama că ar fi fost util să fi știut de site-ul empria pe atunci.

Sursă foto: site-ul empria

Dar n-am putut să îmi așez gândurile în ordine pentru că am primit mesaj pe grupul de WhatApp de la Alexandra să ne întâlnim toți trei în fața blocului cu David și Tudor după ce o culcă Georgiana pe Daria. Și am ieșit și a ieșit această fotografie.

Poate că azi nu am copii, nu aștept copii și n-am în plan asta, dar mă gândesc că produsele lor sunt utile și pentru cei care au animale de companie și pe viitor mai vreau asta. Așa că am intrat din nou pe site și m-am abonat la serviciul lor de newsletter și pot să vă spun că nu îmi pare rău.

Viitorul e încă nescris. Nu vă mai rețin. Cine știe când trebuie să mă arunc în larg cu Goeleta și cine știe unde voi ajunge.

Până data viitoare, pe curând, pe orice rând!

 

Articol scris pentru SuperBlog 2023 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.