Rezumat:
Iulian Stanciu a fost întrebat astăzi, în cadrul prezentării unui bilanț al activității eMAG pe 2017, despre zona de cryptocurrency. CEO-ul eMAG a spus că atât eMAG cât și grupul DANTE Internațional care cuprinde țările Bulgaria, Ungaria, România și Polonia, nu sunt interesate momentan de zona de cryptocurrency.
,,Nu am mers în zona de cryptocurrency. Cred că această zonă reprezintă e în sine un mod de a investi niște bani. Nu am adoptat bitcoin și nici alte criptomonede, nu am ales acest sistem de payment, pentru că considerăm că e doar o modalitate alternativă de a ține niște bani. Testul mental de a folosi orice criptomonedă este atunci când ești dispus să îți iei și un credit și nu cred că și-ar achiziționa cineva o mașină sau o casă cu o astfel de criptomonedă”, a explicat Iulian.
EMAG CREDE ÎN VOUCHERE CLASICE
Întrebat dacă ar adopta o criptomonedă proprie pe modelul acelui lanț hotelier din Germaniacare au adoptat o criptomonedă pentru fidelizarea clienților, Iulian Stanciu a spus că merge în continuare pe varianta de vouchere clasice.
,,Din punctul nostru de vedere voucherele clasice pot fi percepute ca un fel de monedă proprie pentru că le oferim clienților și ei le folosesc. Aceste vouchere vin cu diverse funcționalități. Nu sunt chiar o criptomonedă în sistem blockchain, dar sunt un canal de fidelizare, un mod de a ține clientul aproape. Un mod prin care îl determină pe acesta a doua oară, sau a treia oară să descopere lucruri noi. Și aici am avut o retenție foarte bună prin vouchere și oferte foarte bune. N-am simțit nevoia să investim în crypto.”, a explicat Iulian.
Cu toate că în prezent eMag nu arată că ar fi interesat de zona de cryptocurrency, Iulian a declarat că au avut discuții strategice la nivel de board. ,,Am avut discuții pe tema asta, recunosc dar a picat destul de jos pe lista noastră de priorități strategice”, a încheiat CEO-ul eMAG. Restul știrii pe cryptomonitor.ro
eMAG a făcut investiții de peste 63 de milioane de euro
eMAG a investit 63 de milioane de euro anul trecut în patru direcții principale, pentru a susține dezvoltarea rapidă ca hub regional de ecommerce: angajați (2 milioane), logistică (10 milioane), tehnologie (27 milioane) și dezvoltare internațională (24 milioane). În 2018, eMAG derulează investiții de peste 120 de milioane de euro, incluzând investiția în noul centru logistic.
Cifra de afaceri realizată în România a crescut cu 28% față de anul precedent, până la 2,58 de miliarde de lei, iar cifra întregului grup eMAG a crescut până la 4,06 de miliarde de lei, în timp ce numărul de clienți pe care eMAG îi servește în cele patru țări a crescut la 7,57 de milioane. De asemenea, traficul și volumele au crescut constant, atât pe desktop, cât și pe mobile, zonă în care aplicația eMAG a ajuns la un număr record de peste 1,1 de milioane de instalări.
„Numărul de clienți și cifra de afaceri sunt un rezultat al investițiilor pe termen lung pe care le-am făcut în tehnologie. Suntem într-un moment în care ecommerce-ul crește în ritm accelerat la nivel global, dar și local. Mizăm pe tehnologie, pe echipa noastră și vom continua să investim în inovație românească: aici avem oamenii, aici am creat proprietatea intelectuală și serviciile care sunt un model pentru celelalte țări,” a declarat Iulian Stanciu, CEO eMAG.
Peste 10.000 de selleri în eMAG Marketplace
Cu un ritm de 800 de selleri noi integrați lunar, eMAG Marketplace a crescut rapid, cu 201%, în perioada ianuarie 2017-mai 2018, iar în prezent reunește peste 10.000 de selleri în România. În prezent, 50% dintre produsele vândute pe eMAG provin din oferta sellerilor Marketplace.
Pentru a-i ajuta pe selleri să aibă rezultate mai bune, până la finalul anului vor fi lansate două servicii noi: eMAG Ads (va putea fi cumpărată publicitate pe platforma eMAG) și eMAG Academy (webinarii, traininguri și conferințe care îi vor ajuta pe selleri să își îmbunătățească strategia și performanța).