Atelier de Idei, Idei cu emotii, Tineri

ELVIS – Mai mult decât o experiență la cinema, o emoție ca un concert live

Spread the love

Evenimentul de lansare a mult aclamatului film biografic „ELVIS” de la regizorul Baz Luhrmann, film distribuit în România de Vertical Entertainment, a strâns zeci de artiști, critici de film și fani ai celebrului artist pe 21 iunie, la Cineplexx din Băneasa Shopping City.

ELVIS este un spectacol cinematografic, un cocktail efervescent de emotii care spune povestea despre viața și muzica lui Elvis Presley, cu Austin Butler și câștigătorul a două premii Oscar, Tom Hanks. Povestit din perspectiva lui Parker (Hanks), filmul se adâncește în dinamica relației complexe dintre cei doi de peste 20 de ani, de la ascensiunea la faimă a lui Presley (Austin Butler) până la vedeta fără precedent care a schimbat cursul istoriei, pe fundalul peisajului cultural în evoluție și al pierderii inocenței în America. În centrul acestei călătorii se află unul dintre oamenii importanți și influenți din viața lui Elvis, Priscilla Presley (Olivia DeJonge).

La premieră au fost prezenți zeci de artiști, influenceri, critici de film, oameni de televiziune și radio care au aplaudat spectacolul acestui film eveniment.  Printre invitați, s-au numărat Florin Ristei, Sore, Ana Baniciu, Speak și Stefania, Ana și Monica Odagiu, Călin Goia, Giulia Anghelescu, Lili Sandu, Dan Cruceru, Codin Maticiuc, Nicolai Tand, Irina Gologa, Andrei Stoica, Lino Golden, Alin Gălățescu, Nicoleta Nucă, Jazzy Jo, Anca Dinicu, Dana Săvuică și Nico.

Filmul este produs de Warner Bros. Pictures, alături de producători precum Bazmark și Jackal Group, și este distribuit în România de Vertical Entertainment exclusiv în cinematografele din România, începând cu data de 24 iunie 2022.

Programul filmului „ELVIS” pentru întreaga săptămână la Cineplexx și First Class Cinema poate fi consultat oricând online pe site-ul www.cineplexx.ro sau pe aplicația gratuită de mobil. Biletele pot fi achiziționate direct din cinema sau online pe www.cinemagia.ro.

➡ Elvis – văzut, trăit, simțit prin ochii mei

Despre filmul #Elvis pot să vă dau în scris că cel puțin o generație NU o să se mai facă un astfel de film. Pentru că e mult mai mult. E atât de intens, de viu, de prezent, de autentic, de real încât simți că ești acolo, simți să dansezi, să țipi, să aplauzi ca și când ești pe scenă nu spectator de cinema.

Momentul epic când e descoperit Elvis de către „Colonel” e atât de detaliat la nivel de reacții, de emoții că pare o scenă filmată exact atunci când a urcat Elvis pe scenă, nu un frame dintr-un montaj de cinema. Regizorul Baz Luhrmann nu e regizor, e…vrăjitor pentru că nu l-a făcut pe Austin Butler să între în „pielea” personajului Elvis, l-a născut pe Elvis în Austin, l-a creat, l-a „clonat”.

De la timbrul vocii la mișcări NU simți că vezi un film despre Elvis ci te uiți la imagini din concertele lui ELVIS. Să ne înțelegem. Nu vorbesc de asemănarea fizică dar dacă închizi ochii îl simți , îl asculți pe Elvis. Toți știm cum a murit Elvis, când a murit Elvis, de la ce a murit Elvis, dar filmul ăsta te ajută să înțelegi DE CE a murit Elvis la 42 de ani.

Pentru că era un visător, pentru că a visat să cucerească lumi prin muzică. Pentru că a crescut într-o lume unde erai urât dacă erai negru, dacă dansai precum negrii, dacă iubeai muzica gospel. Iar Elvis a crescut în cultura muzicii africane și a absorbit-o precum un burete. Nu poți să-l scoți pe Elvis din contextul socio-politic. Dintr-o perioadă contemporană cu asasinate celebre precum J.F.Kennedy, Martin Luther King, etc.

Elvis nu putea să se nască decât atunci. Iar Elvis nu putea să moară decât așa. Pentru că așa cum a spus și colonelul, NU drogurile l-au ucis ci dragostea față de muzică, față de public. Pentru că iubea atât de mult scena încât se epuiza pentru public, cânta până la extenuare.

La final, nu pot să vă spun „Mergeți să vedeți Elvis”. Vă spun în schimb „Mergeți în cinema și trăiți până la lacrimi povestea unei legende care NU va mai exista vreodată”…

Cum spunea și Freddie Mercury – „Too much love will kill u, in the end”….

➡ Cineplexx

Cineplexx este unul dintre cei mai importanți operatori de cinematografe din Europa Centrală și de Est, cu o experiență de peste 50 de ani în industrie și al doilea cel mai important lanț de cinematografe pe piața românească. Compania deține în prezent peste 60 de cinematografe în 12 țări: Austria, Slovenia, Croația, Bosnia și Herțegovina, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Albania, Macedonia de Nord, Grecia și Italia. În România deține deja cinci locații tip multiplex – Băneasa, Titan, Satu-Mare, Sibiu și Târgu-Mureș – cu angajamentul asumat de extindere a portofoliului cu alte noi locații în viitorul foarte aproiat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.