Fără categorie

Elevi de liceu si gimnaziu la Educa TIFF incepe drumul spre Cannes sau Hollywood!

Spread the love

Competiţia EducaTIFF – Tineri Critici de Film provoacă copiii şi tinerii să îşi exprime critic punctele de vedere despre filmele vizionate, printr-o formulă consacrată – cronica de film şi sprijină cadrele didactice printr-o activitate extraşcolară competitivă şi de anvergură judeţeană.

1. Profilul competiţiei

Festivalul Internaţional de Film Transilvania organizează în perioada 21 mai – 12 iunie 2011, în cadrul programului de educaţie cinematografică EducaTIFF, competiţia şcolară judeţeană de critică de film EducaTIFF – Tineri Critici de Film structurată în două etape competiţionale, conform anexei2A. Tineri Critici de Film – Calendarul Competitiei:

  • Prima etapă a competiţiei – selectarea nominalizaţilor: 2 mai – 29 mai 2011, 
  • Etapa a doua a competiţiei – selectarea laureaţilor: 30 mai – 12 iunie 2011

EducaTIFF – Tineri Critici de Film este o competiţie şcolară de creaţii originale scrise – critică de film, deschisă tuturor elevilor din clasele II – XII/XIII, încadraţi astfel: cls. II-IV, cls. V-VIII, cls. IX-XII/XIII, care învaţă în unităţile şcolare din judeţul Cluj şi care vizionează filmele EducaTIFF din perioada 21 – 23 mai 2011.

2. Înscrierea lucrărilor în competiţie

Pentru a participa la competiţie, elevii trebuie să vizioneze filmele din prima etapă a competiţiei, pentru care cadrele didactice fac rezervări până la termenul limită de Vineri, 13 mai 2011.

Înscrierea elevilor presupune trimiterea la adresa educatiff@tiff.ro a lucrărilor lor scrise, pe clase, ca fişiere electronice, de către cadrele didactice care au însoţit participanţii la vizionarea filmelor, respectând cumulativ termenii şi condiţiile Regulamentului Oficial al competiţiei EducaTIFF – Tineri Critici de Film şi ale anexelor sale (2A, 2B, 2C, 2D, 2E), şi ataşând formularul de înscriere completat şi semnat.

Orice cadru didactic, care înscrie în competiţia EducaTIFF – Tineri Critici de Film minimum 20 de elevi din clasa pe care o însoţeşte la vizionarea filmelor EducaTIFF de competiţie, primeşte Certificat de Merit.

3. Filmele EducaTIFF pentru competiţia Tineri Critici de Film

Filmele EducaTIFF pentru competiţia Tineri Critici de Film, conform anexei 2D. EducaTIFF – Tineri Critici de Film _ Filme, sunt proiectate în perioada:

  • Filmele pentru desemnarea nominalizaţilor: 21 mai – 23 mai 2011
  • Filmele pentru desemnarea laureaţilor: 3 iunie – 6  iunie 2011

4. Desemnarea nominalizaţilor şi a laureaţilor

În prima etapă, toate lucrările scrise eligibile sunt analizate de către echipa programului EducaTIFF, care selectează 21 nominalizaţi, 7 pentru fiecare categorie de învăţământ preuniversitar eligibilă.Rezultatele primei etape sunt făcute publice duminică 29 mai 2011, în cadrul Panelului de Educaţie Cinematografică, organizat în cadrul EducaTIFF, de către Festivalul Internaţional de Film Transilvania, la care sunt invitate toate cadrele didactice participante.

Autorii lucrărilor scrise nominalizate în prima etapă participă automat în etapa a doua a Competiţiei şi scriu cronici de film după ce vizionează seria de filme EducaTIFF din perioada 3-6 iunie 2011. Un juriu independent, care cuprinde critici de film şi profesionişti din industria de film din România, selectează o lucrare scrisă pentru fiecare categorie de învăţământ preuniversitar eligibilă, desemnând 3 laureaţi.Rezultatele etapei a doua sunt făcute publice cel târziu sâmbătă 11 iunie 2011.

5. Premii

Pentru elevii nominalizaţi, ca a urmare a selecţiei din prima etapă, premiile constau în:

  • participare gratuită la workshop-uri de critică de film, în cadrul Festivalului Internaţional de Film Transilvania
  • intrare gratuită la filmele din programul EducaTIFF din perioada 3 – 6 iunie 2011
  • materiale didactice de educaţie cinematografică pentru cadrele didactice care i-au înscris

Pentru elevii laureaţi, ca urmare a selecţiei din etapa a doua, premiile constau în:

  • publicarea lucrărilor scrise câştigătoare în AperiTIFF – ziarul Festivalului Internaţional de Film Transilvania, şi în publicaţii mass-media culturale din România
  • materiale didactice de educaţie cinematografică pentru cadrele didactice care i-au înscris
  • alte premii, atât pentru elevii laureaţi cât şi pentru cadrele didactice care i-au înscris, premii ce sunt anunţate o dată cu rezultatele etapei a doua a competiţiei

0 gânduri despre „Elevi de liceu si gimnaziu la Educa TIFF incepe drumul spre Cannes sau Hollywood!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.