Fără categorie

EL Paper Plus…Lectie lirica de curatenie!

Spread the love

Pentru ca imi plac poeziile si provocarile, m-am gandit sa transform poezia EL ZORAB intr-o lectie de curatenie… Enjoy!

EL Paper Plus

 Si-n casa lor a venit PAPER,

Cu tot ce trebuie, curat zau,

Hei TU, bloggere ciudat

Ce vrei de la mine de fapt!?

Ca sa iti arat…

Prosoape de hartie incep sa sara din tipla,

MOP-ul cu abur timid la ele se uita,

Carpele de panza isi cauta scaparea,

Peste tot e multa agitatie

doar pentru PAPER PLUS

**

Si ca show-ul sa fie deschis,

ies din pliuri si prosoapele pliate,

se arunca peste mizerii,

peste spatiile infestate

de microbi si…bacterii…

**

 Si tot ce vezi si ce nu crezi,

Nici la baie nu poti fara ele,

Nu poti gandi, nu poti sa te asezi

Si stii ca esti OM si ai nevoi,

Chiar ai nevoie de hartie igienica..

Si dupa ce prezentarea e gata,

In fata iese el stapanul,

Si cauta prin buzunare,

cum si cand sa schimbe uscatorul

care tocmai huruia zgomotos…

**

1000 de euro primesti

pe toate aceste produse de igiena si curatenie !?

Vai dar ce blogger darnic esti

iti multumesc ca intelegi

si vrei casa sa ti-o salvezi…

**

Nu stiu daca ai aflat,

dar noi suntem singurii producatori adevarati,

singurii producatori de hartie igienica,

care se gandesc la igiena

si curatenie veritabila…

**

Si daca tot am avut un scurt moment poetic si tot am vorbit despre curatenie, sa vorbim despre ceva real si care, din pacate, ar trebui sa deranjeze pe mai multa lume dar nu se intampla asa…

Sunt sigur că vor exista voci printre voi care vor spune ori că am dat în mintea frustraţilor sau ori că mi-am irosit subiectele pentru SUPERblog, ca n-am inspiratie şi scriu despre „mizerii” la modul propriu, dar tema e cât se poate de serioasă.

Dacă aş fi scris despre PET-urile din parc aţi fi reacţionat la fel? Probabil că nu pentru că PET-urile sunt deşeuri plastice care se asimilează în natură în sute de ani, pe când ceea ce reclam eu e ceva…natural. Ideea e următoarea.

Am avut prieteni care au plecat în ţari precum Olanda, Suedia, Norvegia, ţări unde lumea are animale ca şi în România, unde lumea îşi plimbă patrupedele prin parc ca şi în România, numai că acolo, bunul simţ, spiritul civic şi mentalitatea avansată îi determină să lase străzile şi parcurile curate.

Nu stau acum să vă detaliez cum fac asta, pentru că nu vreau ca acest subiect să fie luat în derizoriu, chiar daca vorbim de o competitie unde umorul trebuie sa fie la el acasa, dar dacă tot avem pretenţia să fim ţară europeană, care comercializează pedigree pentru animale, curele antipurici şi saltele şi hăinuţe pentru câini şi pisici, cred că s-ar putea schimba şi spiritul românilor prin amenzi.

România e o ţară fascinantă, pe cuvântul meu. Avem tot felul de mitocani şi piţipoance cu pitbuli, buldogi, pechinezi şi alte rase şi care îşi scot odrasele la plimbare pe Calea Victoriei, Dorobanţi, Magheru şi Piaţa Constituţiei, fără să se streseze că şi „urmele” lăsate de animalele lor TOT LOR le aparţin.  Chiar n-au bani de niste servetele parfumate umede sau uscate, prosoape de hartie pliata sau nu, suluri de hartie igienica, ceva !?!

Am observat de exemplu că în zona Băneasa sunt amenajate nişte pubele speciale cu pungi speciale pentru ,”oamenii speciali”, numai că nu par că le-ar folosi cineva. Le-o fi ruşine, mai ştii!? Dar cu animalul în casă nu le e ruşine!?

Adică am ajuns să aflu si sa vad câini care duc o viaţă de om şi care sunt hrăniţi cu trei mese pe zi, care sunt duşi la hotel şi coafor, asta în ţara în care mor copii de foame pe străzi, unde bătrâni se sting singuri în spitale, iar mame minore îşi aruncă bebeluşii la tomberon să-i mănânce câinii.

E o realitate crudă, o realitate cutremurătoare. Şi atunci nu e sfidător să vezi o piţipoanca care coboară din Rover cu o mogâldeaţă îmblănită doar ca să îşi exprime creatura nevoia naturală? (sensul echivoc e creat intentionat) 🙂 Nu mă înţelegeţi greşit.

Nu sunt împotriva animalelor de casă. Sunt impotriva nesimtirii unor stapani de animale care sunt, de multe ori, mai animale decat animalele pe care le au in zona de proximitate… Ma opresc aici pentru ca deja a inceput sa puta rau pe strazi…

Material scris pentru SUPER BLOG 2014 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.