Fără categorie

e365.ro va ofera anvelope pentru orice sezon!

Spread the love

De cele mai multe ori anvelopele unui autoturism sunt considerate componente mai putin importante, ceea ce este o apreciere total gresita intrucat acestea sunt singurele care fac legatura intre carosabil si autoturism.

De aceea, anvelopele trebuie sa indeplineasca diverse caracteristici legate de viteza, greutate, zgomot, directie si suspensie, mai mult decat atat, trebuie sa reziste unor forte externe care tin de viraje, socuri, franare, etc. Pentru a atinge performante inalte pe toata durata de functionare dar si pentru o durata de functionare cat mai indelungata, fiecare sofer trebuie sa acorde o atentie deosebita anvelopelor.

Anvelopele sunt clasificate in functie de sezon si modelul suprafetei de rulare. In functie de sezon acestea sunt: cauciucuri de vara, anvelope de iarna si anvelope all season.

Dupa modelul suprafetei de rulare:

–          simetrice – suprafata de rulare are acelasi model.

–          asimetrice – suprafata de rulare are un model asimetric.

–          unidirectionale – acestea sunt realizate pentru a se roti intr-o singura directie.

–          anvelope „on road” – acestea sunt fabricate special pentru autoturisme 4×4 SUV si suprafete asfaltate.

–          anvelope „off road” – speciale pentru autovehicule 4×4 SUV si pentru drumuri neasfaltate, nisip sau piatra.

In general durata de viata a anvelopelor difera foarte mult datorita faptului ca sunt compuse din materiale diferite si amestecuri de cauciuc ale caror proprietati se modifica in timp in functie de diversi factori, cum ar fi conditiile climatice, conditiile de utilizare, etc.

Un factor important in durata de viata a pneurilor auto il constituie rularea cu presiunea recomandata de producatorul autoturismului si inlocuirea periodica sau dupa caz a elementelor ce compun suspensia autovehiculului. Un alt factor ce contribuie la prelungirea duratei de functionare a anvelopelor  il constituie reglajul corect al geometriei rotilor autoturismului.

Daca factorii ce contribuie la prelungirea duratei de functionare a anvelopelor se gasesc intr-un numar destul de restrans, factorii ce contribuie la deteriorarea acestora sunt numerosi si de cele mai multe ori imprevizibili, iata cativa dintre acestia: trecerea peste linii de tramvai, atingerea unei borduri, contactul cu suprafete denivelate, etc.

Cu toate acestea, daca doriti sa ajungeti la performante maxime atunci  va trebuie sa acordati atentie deosebita inca din momentul in care  faceti achizitionarea. Desi foarte multi sofer aleg sa achizitioneze anvelope diferite, specialistii recomanda achizitionarea unui set de anvelope Goodyear, Debica, Dunlop sau de la alti producatori cunoscuti, doar astfel veti putea atinge performantele dorite si veti fi siguri ca pasagerii se vor bucura de conditii de confort si siguranta.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.