Fără categorie

E OFICIAL! Incepe campania ADOPTA UN FILM ROMANESC!

Spread the love
Our Score
Our Reader Score
[Total: 0 Average: 0]

DA! Din lipsa de prea mult timp liber am inceput un proiect! NU singur evident ci alaturi de o echipa de 10 bloggeri dar E PROIECT NOU-NOUT. Ce vrea acest proiect? Sa trateze productiile romanesti, scurt-metraje, lung metraje ca si branduri de consum.

facebook-blogger1

Vrem sa promovam productiile romanesti pentru ca regizorii, actorii, scenaristii si toti ceilalti parteneri merita sa primeasca respectul vostru, al tuturor. Nu e vorba de patriotism sau sovinism, e vorba pur si simplu de respect fata de munca unor oameni pe care probabil ii vedem pe strada si nu-i recunoastem, pe care probabil ii vedem jucand teatru si nu avem curiozitatea sa-i intrebam daca fac si filme.

foto Pavel si Nicoleta_web

Am tot auzit discutii ca filmele romanesti nu sunt promovate in cinematografe, ca lumea nu merge la ele, ca sunt difuzate la ore imposibile. Vrem sa schimbam aceasta perceptie nu acum, nu maine, dar cu TIMPUL vom SCHIMBA.

Pentru ca asa cum nici Roma n-a fost construita in trei zile nici noi nu vom schimba mentalitati in trei, cinci, sapte zile. Dar e un inceput, si pentru ca totul incepe cu primul pas, PRIMUL PROIECT pe care il incepem este un film comedie drag mie, film in care, evident am jucat 🙂 E vorba de o scena AMUZANTA, o sa o vedeti la timpul ei, scena redata in trailer. Despre ce film e vorba?

➡ Cand iubirea se transforma in teatru si teatru in film

Iubiți și apreciați pe scenele teatrelor din București, actorii Pavel Ulici și Nicoleta Hâncu vor putea fi văzuți pentru prima dată în roluri principale într-o comedie românească: Minte-mă frumos în Centrul Vechi.

Ei sunt Doru și Dora, un cuplu de tineri actori a căror poveste de dragoste trece prin multe încercări. Ițele se încurcă și se descurcă, iar de asta se fac vinovați atât colegii lor de la teatru, cât și personajele din exterior, care pun umărul la realizarea celei mai nebune comedii românești ale anului. Minte-ma frumos în Centrul Vechi se lansează pe 1 aprilie și asta nu e o păcăleală!

Dora este o persoană foarte impulsivă, nu gândește foarte mult când acționează, și, ca orice îndrăgostită, acționează uneori greșit”, spune Nicoleta Hâncu despre personajul ei, care îl are alături pe Doru “firul roșu al poveștii” după cum îl numește Pavel Ulici.

Între cei doi actori a existat chimie încă de la casting, deși nu lucraseră împreună niciodată până la acest proiect: “Cu Nicoleta am simțit imediat chimia, chiar dacă nu mai lucrasem împreună înainte. Am simțit imediat conexiunea, iar relația dintre personaje cred că funcționează perfect”, spune Pavel Ulici. Pentru Nicoleta, Minte-ma frumos în Centrul Vechie o poveste în care se regăsește toată lumea, sunt oameni noi, situații din teatru surprinse foarte bine și îmbină foarte bine drama cu comedia”.

Minte-mă frumos în Centrul Vechi, cea mai tare comedie românească a anului se lansează în cinematografe pe 1 aprilie.

Regizat de Iura Luncașu, filmul reunește nume tinere ale scenei teatrului românesc: Pavel Ulici, Nicoleta Hâncu, Antoaneta Zaharia, Marius Damian, Sorin Miron, Alexandru Unguru, Aida Economu, Diana Roman, dar și nume cunoscute și apreciate din lumea filmului: Coca Bloos, Adriana Trandafir, Emilian Oprea şi George Pişteranu. Alături de ei apar și vedete tv, precum Viorel Lis, Codin Maticiuc şi Virgil Ianţu.

➡ Sinopsis

Cinci tineri actori pregătesc un spectacol într-un teatru din Centrul Vechi. Doru, Dora, Lucy, Alecu şi Freddie alcătuiesc un armonios pentagon amoros. Dora şi Lucy sunt îndrăgostite de Doru, dar Doru e îndrăgostit de păcănele. Alecu e îndrăgostit de Dora, dar se mulţumeşte cu Lucy. Lucy se mulţumeşte cu oricine. Oricând, oriunde. Cât despre Freddie… e greu de definit pe cine și ce iubește mai mult.

Un singur lucru e cert: cămătarii nu-l iubesc deloc pe Doru. Cu recuperatorii pe urmele lui, acesta apeleaza la Toni, care nu şi-a pierdut talentul de hacker exersat în „Minte-mă frumos”. Şi cum soția lui, Oana, şi-a pus în minte să-i năşească pe Dora şi Doru, Toni mai loveşte o dată. Cum era de asteptat, cel lovit va fi chiar Toni. Norocul lui că știe să se facă de râs ca nimeni altul.

Și totuși: ce caută Virgil Ianțu si Viorel Lis în toată îmbârligătura asta ? O caută cu lumânarea…

➡ Cateva randuri despre actori

Pavel Ulici are 28 de ani și a absolvit UNATC în 2011. Este cunoscut publicului românesc pentru rolul din videoclipul Deliei – Da, mamă (piesă ce se regăsește și pe coloana sonoră a filmului Minte-mă frumos în centrul Vechi). A jucat pe scenele Teatrului de pe Lipscani, Teatrul Odeon, Teatrul Act, Green Hours sau Godot. În filme, Pavel a avut până acum roluri secundare și a lucrat cu regizori precum Kari Skogland (Sons of Liberty), Guillaume Lubrano (Metal Hurlant Chronicals: Whisky in the jar), Terry Gilliam (The Zero theorem) sau Colin Teague (Dragonheart: Druid’ Curse). În România, a colaborat cu regizori precum Nae Caranfil (6,9 grade pe scara Richter).

Nicoleta Hâncu a absolvit UNATC în 2013 și este una dintre cele mai active actrițe ale generației sale. A jucat în peste 30 de piese în București și în țară și a lucrat cu regizori precum Victor Ioan Frunză, George Ivașcu, Cristian Balint, Andrei Șerban, Alexandru Tocilescu sau Alexandru Darie. În filme, Nicoleta Hâncu a putu fi urmărită în câteva scurtmetraje de succes precum “Lungul drum spre casă” al Anei Chioveanu, “Don’t let me be misunderstood” și mult-premiatul “Blue Spring” ale Andreei Borțun sau în lungmetrajul lui Radu Gabrea, “O poveste de dragoste, Lindenfeld”.

Minte-mă frumos în Centrul Vechi” este produs de Fundația Teatrul Contemporan. Producători: Adrian Lustig și Cristina Dobrițoiu. Scenariul este semnat de Adrian Lustig, imaginea – Andrei Băltărețu.

Filmat în toamna anului trecut în București, “Minte-mă frumos în Centrul Vechi” va fi lansat în cinematografele din întreaga țară pe 1 aprilie. Vă așteptăm la film!

0 gânduri despre „E OFICIAL! Incepe campania ADOPTA UN FILM ROMANESC!”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *