Fără categorie

Dracula Film Festival – Day 3: Footage cu Google Glass, humanoizi psihopati si ceva extra!

Spread the love

Ziua de vineri, 9 octombrie, a adus la Dracula Film Festival mai multe surprize, placute și neplăcute în funcție de gustul fiecăruia în materie de cinema. O să intru direct în temă cu un film care lasă semne de întrebare dar care nu plictisește și știe să surprindă până la ultimul cadru – JeruZalem.

jeruzalem-1

Dar toate lucrurile care vă interesează sunt mai jos!

➡ JeruZalem – Apocalipsa Zombie prin Google Glass

JeruZalem are multe similitudini cu filmele cu și despre Zombie, câteva clișee, are scene de tip footage care par rupte din Cloverfield, dar, dincolo de câteva stângăcii de script, montaj și scenariu, filmul e ORIGINAL, iar finalul chiar e spectaculos pentru că are acel ceva ce nu vezi în filmele cu zombie. Dacă o să-l vedeți în cinema merită, dacă nu, eu zic să cumpărați DVD-ul când apare pentru că, e de colecție în felul lui.

JeruZalem spune povestea a doua tinere care cunosc un grup de baieti in Ierusalim si, in noaptea numita de evrei „Yon Kippur”, incep sa se petreaca lucruri paranormale.

Screen-Shot-2015-05-06-at-5.04.51-PM-1200x520

De ce sa spui DA?

În primul rând, e primul footage cu Google Glass. Chiar dacă e o tehnică de montaj pentru că la modul real nu poți realiza un footage cu ajutorul unui astfel de device datorită calitatii promiscue a rezolutiei camerei de pe ochelari, dar ca si idee mi s-a parut briliant.

Sa te conectezi pe facebook, sa vorbesti cu tatal tau pe skype, sa descoperi lucruri si informatii in timp ce te plimbi prin orasul  legendar, mi s-a parut o idee extraordinara.

Orasul Ierusalim e prezentat intr-o lumina total noua. Daca pana acum vedeam orasul in filme cu cadre luate de sus, toate centrate pe catedrala Sofia, pe zidul Plangerii sau Golgota, in filmul IeruZalem chiar intram in oras. Vedem stradutele, viata de noapte, pestera lui Solomon, si multe alte lucruri dintr-o perspectiva total noua.

Finalul – Chiar daca e un horror, chiar daca e un film cu zombie, n-are nimic in comun cu niciun film care vorbeste despre morti vii. O sa vedeti voi singuri!

De ce NU?

Cliseul cu zombie pe mine deja ma lasa rece dar in cazul de fata are sens, are in spate o poveste ratacita in istorie, asa ca nu e chiar un asa mare minus.

Exista scene care sunt atat de evidente si previzibile incat deranjeaza. Uneori personajele par lipsite de creier si actioneaza ca la telecomanda facand lucruri si spunand idei care n-au sens.

Sunt si scene extrem de hilare complet lipsite de orice urma de sens.  Nu vreau sa fiu spoiler dar Google Glass CHIAR nu face aia si aia. PUNCT!

Concluzii

JeruZalem merita daca esti fan al filmelor cu zombie, daca iti plac filmele footage, daca esti gata sa iti testezi limitele, sa vezi si alt gen de filme. Un trailer mai relevant decat oricare alte cuvinte.

➡ Bunny the killer thing – PSIHOPAT, DEMENT, twisted mindfuck

Bunny the Killer Thing Splatter

„PUSSY,PUSSY,PUSSYYYYYY”….Nu cred ca expresia asta are nevoie de traducere. Cam in jurul acestei idei se invarte filmul. Despre ce e povestea?

Avem niste cercetatori psihopati, dementi, care au clienti alti psihopati, dementi, care au fantezii cretine cu animale-oameni sau oameni-animale. Acei cercetatori transforma anumiti oameni in creaturi care seamana cu niste iepuri psihopati, dementi.

Bunny the killer thing pare mai curand un film porno prost sau un horror si mai prost. Vedem prea des tot felul de falusuri care ar pune la colt orice armasar, mult sex implicit, explicit si, peste tot si toate o tona de sange care tasneste ca apa de la hidrant din ochi, maini, picioare, de peste tot. Nu e un film pe care vrei sa-l vada copilul tau indiferent de varsta lui. E filmat decent atunci cand in cadru nu se intampla tot felul de imagini cretine.

Bunny the killer thing poate fi privit ca o comedie neagra odioasa sau pur si simplu un film pe care poti sa nu-l vezi.

Totusi va las un trailer, cine stie ce gusturi aveti in materie de filme!

➡ Blogger calator in THE LAND OF DRACULA

Ca bonus, astazi, intr-o zi superba de sambata, 10.10.2015, am vizitat castelul Bran intr-o companie selecta: Raluca de la Zile si Nopti, regizori internationali care au adus filme la festival si, evident, Manuela, unul dintre cei mai sexy soferi. O sa va convingeti singuri din fotografii 😀

Castelul Bran are un potential turistic imens dar exista o desincronizare intre mesajul pe care il transmite legenda in filmele de la Hollywood si modul in care e amenajat castelul. Practic autoritatile se tem ca acest palat e atat de celebru, chiar daca nu din motive reale.

Am simtit asta cand studiam turistii straini care m-au insotit, oameni din zona de film. Toti au asteptari ca incinta sa fie scarry, spooky, sa faca intr-un fel legatura cu Dracula dar nu. In afara unor mentiuni seci, totul are legatura cu Vlad Tepes si Regina Maria. E mentionat intr-o camera Brian Stoker si mai exista o camera de tortura amenajata, dar atat. Numele lui Jules Verne nici macar nu e mentionat. Eu oricum m-am distrat si astazi ma pregatesc de gala de premiere. Revin cat de curand!

Pe curand, pe orice rand!

12105791_949967458396097_8168988309960018004_n

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.