Fără categorie

DOCTOR STRANGE – Pentru ca Realitatea NU exista, e doar o perceptie relativa

Spread the love

[yasr_overall_rating size=”large”]

Am avut sansa sa merg recent la o vizionare DOCTOR STRANGE. Chiar daca am vazut doar 15 minute din proiectie, lucru pe care l-am anuntat pe blog inainte de eveniment, au fost cele mai intense 15 minute dintr-un film.

14516416_10209217894737412_4935820323154348872_n

In primul rand, acel set de imagini desfasurate in toata splendoarea lor pe un ecran iMAX, te transpune total in alte dimensiuni, in alte timpuri. Miscarea aparent haotica a cadrelor, „efectele transtravelling” cu viteza unui tren de mare viteza,toate te fac sa crezi ca te intreci cu imaginatia ca sa intelegi explozia de culori si lumini stroboscopice.

doctor-strange-city-bending-179855

➡ Despre Universul real din jurul personajului Doctor Strange

„Doctor Strange” este povestea renumitului neurochirurg Dr. Stephen Strange, a cărui viaţă se schimbă pentru totdeauna după un accident de maşină îngrozitor, în urma căruia devine incapabil să-şi mai folosească mâinile.

Când medicina tradiţională nu îl mai poate ajuta, este forţat să caute vindecare şi speranţă într-un loc improbabil – misterioasa enclavă cunoscută drept Kamar-Taj. El îşi dă seama imediat că acesta nu este doar un loc pentru însănătoşire, ci şi linia întâi a unei lupte duse împotriva forţelor întunecate, care urmăresc să ne distrugă realitatea. În scurt timp, Strange, înarmat cu noile puteri magice dobândite, este obligat să aleagă între a se întoarce la averea şi statutul său, sau să lase tot în urmă pentru a apăra lumea, fiind cel mai puternic vrăjitor care a existat vreodată.

Din distribuţia filmului „Doctor Strange” fac parte Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Rachel McAdams, Benedict Wong, Michael Stuhlbarg, Benjamin Bratt şi Scott Adkins, alături de Mads Mikkelsen şi Tilda Swinton. Scott Derrickson este regizorul, iar Kevin Feige este producătorul. Louis D’Esposito, Stephen Broussard, Victoria Alonso, Charles Newirth şi Stan Lee sunt producatorii executive ai filmului. Scenariul a fost scris de Jon Spaihts şi Scott Derrickson & C. Robert Cargill.

doctor-strange-spell-cumberbatch

➡ Cum am perceput eu Doctor Strange

Doctor Strange e mai mult decat un SF psihedelic, e mai mult decat o proiectie holistica despre imaginatie si realitate. In toate filmele SF clasice avem realitati inventate, dar vorbim de o singura lume, de un singur Univers, galaxii, calatorii prin gauri de vierme.

Vorbim de calatori in timp sau de realitati intrinseci duse la paroxism precum Inception, dar DOCTOR STRANGE e mai mult de atat pentru ca aici vorbim de multiversuri, vorbim de multiple dimensiuni si intelegem dincolo de limitarile mintii noastre.

Pentru ca lumea nu are doar 3 dimensiuni, sau patru dimensiuni. In univers exista anti atomi, exista materie neagra, exista energie translationala, exista lucruri dincolo de capacitatea noastra de intelegere pentru ca realitatea noastra e doar o privire printr-o gaura de cheie. 

Cu totii avem proiectii astrale, cu totii suntem energie pentru ca atomii din fiecare din noi sunt tinuti impreuna de energii. „Da-mi energie si voi redesena lumea”…Nu intamplator acest pasaj e motto pentru tot filmul.

Va invit si pe voi sa traiti dincolo de simturi  experienta unui film care va genera mai multe intrebari decat raspunsuri. Oare noi suntem in realitate sau visul e realitatea noastra?

Multumesc CINEMA CITY, CINE FORUM si RANEVENTS COMM pentru sansa de a privi in timp, peste timp…

[yasr_visitor_votes size=”large”]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.